ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی
تکنولوژی

تحقیقات جدید: ارزش بازار هوش مصنوعی تا دهه‌ آینده از مرز ۱.۳۲ تریلیون دلار عبور می‌کند

ارزش بازار هوش مصنوعی احتمالاً‌ از ۴۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ به ۱.۳۲ تریلیون دلار می‌رسد.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۲:۳۰

بررسی‌های آماری جدید نشان می‌دهد ارزش بازار هوش مصنوعی که برخی متخصصان آن را تهدیدی برای آینده بشریت می‌دانند، احتمالاً‌ از ۴۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ به ۱.۳۲ تریلیون دلار در سال ۲۰۳۲ می‌رسد. براساس آمارهای منتشرشده از سوی بلومبرگ، نرخ رشد مرکب سالیانه این صنعت ۴۲ درصد است.

ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی ازجمله هوش مصنوعی ChatGPT و Google Bard توانسته‌اند توجه جهان را به خود جلب کنند.

ارزش بازار هوش مصنوعی روند رو‌به‌رشدی را طی می‌کند

بلومبرگ در گزارش خود به تفکیک حوزه‌های تجاری مختلف این صنعت را مورد بررسی قرار داده است و می‌گوید نرم‌افزارهای هوش مصنوعی مانند دستیارهای هوش مصنوعی، محصولات زیرساختی و برنامه‌هایی که سرعت کدنویسی را افزایش می‌دهند، می‌توانند تا سال ۲۰۳۲ بازاری ۲۸۰ میلیارد دلاری را از آن خود کنند که خبر از نرخ رشد سالیانه ۶۹ درصدی می‌دهد.

بااین‌حال، براساس برآورد بلومبرگ، سخت‌افزار بخش عمده‌ای از درآمد ۱.۳۲ تریلیون دلاری را تشکیل می‌دهد که تا سال ۲۰۳۲ در این بخش می‌توان انتظار بازار ۶۴۱ میلیارد دلاری را داشت. گفتنی است از این رقم ۶۴۱ میلیارد دلار، ۱۶۸ میلیارد دلار از دستگاه‌ها و ۴۷۳ میلیارد دلار از زیرساخت‌ها تأمین می‌شود.

درآمد بخش سخت‌افزاری از سرورهای هوش مصنوعی، ذخیره‌سازی هوش مصنوعی، محصولات هوش مصنوعی بینایی کامپیوتری و همچنین ابزارهای هوش مصنوعی مربوط به مکالمه ارزشی معادل ۱۰۸ میلیارد دلار خواهد داشت.

براساس این گزارش، تبلیغات دیجیتال مربوط به هوش مصنوعی حدود ۱۹۲ میلیارد دلار درآمد خواهد داشت، درحالی‌که ارزش نرم‌افزار دستیار هوش مصنوعی ۸۹ میلیارد دلار خواهد بود.

همچنین انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۲ هوش مصنوعی مولد در حدود ۱۰ الی ۱۲ درصد از هزینه‌هایی را که در حوزه IT و صنعت بازی می‌شود، به خود اختصاص می‌دهد. این رقم درحال‌حاضر کمتر از یک درصد است.

تینا پورشاهید

کارشناسی برق الکترونیک و ارشد MBA خوندم. حدود بیش از ۷۰۰۰ عنوان خبر در حوزه فناوری، علمی و کسب و کار نوشتم. هشت عنوان کتاب ترجمه کردم و در تدوین ۱۶ استاندارد ملی همکاری داشتم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی