ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ترمیم عکس
تکنولوژی

این ابزار هوش مصنوعی رایگان عکس‌های قدیمی را احیا می‌کند [تماشا کنید]

مدل هوش مصنوعی GFP-GAN قادر است در کمترین زمان اکثر عکس‌های قدیمی را پردازش کرده و با اصلاح خرابی‌ها، جزئیات بیشتری به شما ارائه کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۸ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۷:۰۰

به تازگی یک مدل هوش مصنوعی جدید منتشر شده که می‌تواند عکس‌های قدیمی و مخدوش را در عرض چند ثانیه ترمیم کند. این مدل که GFP-GAN نام دارد، تحت پروژه‌ای موسوم به «بازیابی چهره با مدل زایای چهره قبلی» ایرادهای تصاویر قدیمی را برطرف می‌کند و با بازسازی پیکسل‌ها کمک می‌کند که جزئیات عکس‌ها بیشتر شود.

این هوش مصنوعی می‌تواند با فایل‌های کم‌کیفیت و کم‌رزولوشن هم کار کند و عملکردی بسیار بهتر از سایر ابزارهای ترمیم عکس داشته باشد. با این حال، گفتنی است که تصاویر خروجی از این مدل واقعی نیستند و صرفا بر اساس حدسیات هوش مصنوعی ساخته می‌شوند. البته این حدسیات بسیار زیاد به واقعیت شباهت دارند.

نسخه بهبودیافته 1.3 از مدل GFP-GAN سعی می‌کند آن‌چه درون تصویر وجود دارد را آنالیز کند تا درک بهتری درباره محتویات آن داشته باشد. این سیستم سپس جاهای خالی را پر می‌کند و پیکسل‌های مدنظرش را به تصویر می‌افزاید. این هوش مصنوعی برای راهنمایی مدل زایای خود در مقیاس‌های مختلف در حین فرآیند کار از یک مدل از پیش تعلیم‌یافته StyleGAN-2 استفاده می‌کند. اگر دنبال برنامه تغییر چهره با هوش مصنوعی هستید، در دیجیاتو مطلبی را به این مورد نیز اختصاص داده‌ایم.

ترمیم عکس با هوش مصنوعی

هوش مصنوعی GFP-GAN بدون اشکال نیست

البته GFP-GAN بی‌نقص هم نیست. به گفته توسعه‌دهندگان این مدل، اگرچه جزئیات تصاویر پس از انجام پردازش‌ها بالاتر می‌رود، اما چهره شخص ممکن است عوض شود. این اتفاق بیشتر در عکس‌هایی می‌افتد که رزولوشن بسیار پایینی دارند و خیلی آسیب دیده‌اند. بنابراین در صورت استفاده از این مدل در اکثر مواقع خروجی مناسبی دریافت می‌کنید، اما باید انتظار داشته باشید که گاهی اوقات هویت شخص عوض شود و در خروجی شخص دیگری را ببینید که اصلا او را نمی‌شناسید.

هوش مصنوعی چند سالی است که در پردازش تصاویر قدیمی کاربردهای جالبی داشته و حالا روزبه‌روز در این زمینه پیشرفته‌تر می‌شود. اگر می‌خواهید کد این برنامه را دانلود کنید، می‌توانید به این لینک بروید یا برای آزمایش دموی آنلاین آن از این وب‌سایت استفاده کنید.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی