ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

آیا اینترنت طبقاتی در دانشگاه‌ها برقرار است؟

در زمان قطعی اینترنت، صبح امروز پرتال خبری دانشگاه شریف مطلبی از وبینار مشترک هوش مصنوعی بین دانشگاه بغداد و دانشگاه صنعتی شریف منتشر کرد

نیما زند
نیما زند منتشر شده در 23 دی 1404  |  20:10

صبح امروز پرتال خبری دانشگاه شریف مطلبی از وبینار مشترک هوش مصنوعی بین دانشگاه بغداد و دانشگاه صنعتی شریف منتشر کرد. طبق تصاویر منتشر شده،‌ این وبینار در بستر گوگل میت برگزار شده است.

حدود ۱۲۰ ساعت از سخت‌ترین محدودیت‌ اینترنت در ایران می‌گذرد. ارتباط با پلتفرم‌ها و دسترسی به سایت‌ها کاملا قطع شده و مشخص نیست که در چه زمانی اتصال به اینترنت برقرار می‌شود. در همین بازه، دانشگاه شریف و بغداد با برگزاری وبیناری درباره هوش مصنوعی و کاربردهای آن در مهندسی، میزبان جمعی از استادان، پژوهشگران و دانشجویان دو دانشگاه بود.

تصویری از این وبینار آنلاین که در بستر گوگل میت برگزار شده است

اولین سوالی که اینجا مطرح شود، این است که در زمان خاموشی اینترنت، دانشگاه شریف چگونه توانسته با دسترسی به سرویس‌های گوگل این وبینار را برگزار کند؟ این که در چنین بازه‌ای فضای دانشگاهی شریف به بحث کاربردی سازی هوش مصنوعی می‌پردازد، خود جای سوال دارد اما این مسئله شاید بار دیگر ما را با یک سوال همیشگی روبه‌رو می‌کند: زمانی که دسترسی به اطلاعات آزاد و اینترنت قطع است، چه کسانی به آن دسترسی دارند؟

در همین شش روز گذشته، تعدادی از خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها با انتشار مطالبی از منابع خارجی، بر این موضوع صحه گذاشتند که شاید در سخت‌ترین و شدیدترین نوع قطعی اینترنت، چراغ اینترنت طبقاتی همچنان روشن است.

آبان ماه امسال مشخص شد که تعدادی از دانشگاه‌ها دسترسی به یوتوب را باز کرده‌اند تا دانشجویان بتوانند از این پلتفرم در محیط دانشگاه استفاده کنند. در همان زمان رگولاتوری بیانیه داد که هیچ مصوبه‌ای برای باز کردن یوتوب در دانشگاه‌ها صادر نشده است اما چندین روز بعد، سخنگوی دولت این موضوع را تایید کرد و گفت که «کار دانشگاه‌ها روی زمین مانده بود» و یوتوب به این علت در تعدادی از دانشگاه‌ها باز شده است.

دانشگاه به عنوان یکی از مهم‌ترین فضاهای علمی و آموزشی حقی طبیعی برای دسترسی به امکانات ارتباطی دارد، این حق برای رسانه‌ها نیز وجود دارد و کسی منکر آن نیست. اما در شرایطی که اینترنت برای آحاد جامعه قطع است، این دسترسی غیر طبیعی و تبعیض‌آمیز است و این گمانه را تقویت می‌کند که شاید سطح اینترنت طبقاتی درنظر گرفته شده برای دانشگاه‌ها و نهادهای دیگری از جمله خبرگزاری‌ها، فراتر از چیزی است که تا کنون متصور بودیم.

نیما زند
نیما زند
خبرنگار بخش ایران

    خوندن مجلات گیمینگ در نوجوانی باعث شد عاشق روزنامه‌نگاری بازی‌های ویدویی بشم. همین علاقه سبب شد در مورد بازی‌ها شروع کنم به نوشتن و مسیرم در دنیای روزنامه‌نگاری را اینجوری شروع کنم. از سال ۹۸ شروع کردم به نوشتن تا سال ۱۴۰۴ که به تیم دیجیاتو اضافه شدم و به عنوان خبرنگار بخش ایران فعالیت خودمو شروع کردم. همچنان تو دیجیاتو می‌نویسم اما از ابتدای امسال برگشتم به عشق همیشگیم یعنی بازی‌های ویدیویی. با این تفاوت که بازی‌سازی و سرگرمی ایران رو دنبال می‌کنم و سعی می‌کنم اون رو تو ویجیاتو پوشش بدم.

    دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
    نظرات ثبت شده (1 مورد)
    • lavat_ba_koroush

      خبر صحت ندارد. زمان آپلود اسکرین شات ها در قطعی اینترنت بوده اما خود جلسه صبح پنج شنبه و قبل قطعی بوده. دانشگاه شریف در زمان قطعی ها به اینترنت بین‌الملل متصل نبوده.

    مطالب پیشنهادی