ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

محققان موتور چهار زمانه ای با قابلیت سوزاندن متان و آزاد کردن هیدروژن ساختند

یک تیم تحقیقاتی از مؤسسه فناوری جورجیا موفق به ساخت یک موتور چهار زمانه شده که قادر است گاز طبیعی (متان) را بسوزاند و در حالی که دی اکسید کربن تولید شده را جذب می ...

حسام الدین جعفری
نوشته شده توسط حسام الدین جعفری | ۵ اسفند ۱۳۹۵ | ۰۸:۳۰

یک تیم تحقیقاتی از مؤسسه فناوری جورجیا موفق به ساخت یک موتور چهار زمانه شده که قادر است گاز طبیعی (متان) را بسوزاند و در حالی که دی اکسید کربن تولید شده را جذب می کند، هیدروژن آزاد کند. این موتور احتمالاً روزی قادر است به خط لوله گاز خانگی شما متصل شود تا بتوانید از آن طریق کپسول ماشین خود را پر کنید و همانند اتومبیل های الکتریکی بدون آلایندگی هوا به مقصد خود سفر کنید.

موتور مورد اشاره که راکتور پیستون غشای فعال CO2/H2 یا به اختصار (CHAMP) نام دارد شبیه به دیگر موتورهای چهار زمانه عمل کرده و متان و بخار آب به داخل سیلندر راه یافته و در حالی که پیستون پایین می رود، مخلوط حاضر متراکم شده و به دمای حدود 400 درجه سانتیگراد می رسد.

همین عامل سبب می شود تا واکنشی کاتالیزوری بدون نیاز به انفجار و یا جرقه رخ داده و گاز هیدروژن و دی اکسید کربن تولید شود. گفتنی است گاز هیدروژن توسط یک غشا از راکتور خارج می شود در حالی که CO2 توسط یک بستر جذب شده و در سیکل های بعدی به صورت متراکم سیلندر را ترک می کند.

لازم به ذکر است طبق ادعای توسعه دهندگان موتور مورد بحث از تنها دو مولکول آب به ازای هر مولکول متان استفاده می کند که نسبت به روش های حاضر بازدهی بیشتری خواهد داشت. همچنین دمای لازم برای انجام واکنش نیز بسیار کمتر از نمونه های مشابه است.

ناگفته نماند که در حال حاضر موتور CHAMP کاملاً بی نقص نیز نیست و در حالی که امکان جذب دی اکسید کربن را دارد اما تاکنون فناوری تجاری برای نگهداری CO2 به صورت دائمی وجود ندارد و علاوه بر آن محققان در مورد مقرون به صرفه بودن محصول خود صحبتی به میان نیاورده اند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • سجاد
    سجاد | ۵ اسفند ۱۳۹۵

    دستاورد بزرگیه.
    اگه تا پنج سال دیگه روی ماشین های خارجی بزارن احتمالا 25 سال بعد به ایرانم میاد.

مطالب پیشنهادی