ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

تصویر روز ناسا: دیواره کیهانی آمریکای شمالی

سحابی آمریکای شمالی در صورت فلکی ماکیان در فاصله ۱۵۰۰ سال نوری از ما قرار دارد، در تصویر امروز ناسا دیده می‌شود.

ریحانه ولی‌پور
نوشته شده توسط ریحانه ولی‌پور | ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۵:۳۰

سحابی آمریکای شمالی در آسمان قادر به انجام کارهایی است که حتی قاره آمریکای شمالی نمی‌تواند آن‌ها را انجام دهد. این سحابی در حال حاضر ستاره‌های بسیاری را در خود دارد و ستاره‌های نوزاد دیگری را نیز پرورش می‌دهد. این سحابی که در فاصله ۱۵۰۰ سال نوری از ما قرار دارد، در تصویر امروز ناسا دیده می‌شود.

ساختار مرئی این سحابی بسیار شبیه به قاره آمریکای شمالی است و به همین خاطر چنین نامی گرفته است. ابرهای درخشان مرکز تصویر که شبیه به نقشه آمریکای مرکزی و مکزیک است، در واقع بستر داغی از گازهایی است که ستاره‌های جدید در آنجا متولد می‌شوند و به دیوار ماکیان (Cygnus Wall) شناخته می‌شود.

در تصویر امروز ناسا چه می‌بینیم؟

تصویر امروز ناسا ستاره‌های درخشان دیوار ماکیان را در بر دارد که با انرژی و بادهای ستاره‌ای خود این ابرها را درخشان کرده و در پس این ابرها پنهان شده‌اند. بخشی از سحابی آمریکای شمالی که در کاتالوگ جدید عمومی (New General Catalog) به NGC 7000 شناخته می‌شود، حدود ۱۵ سال نوری در فضا گسترش یافته و در سحابی ماکیان، دجاجه یا قو (Cygnus) قرار دارد.

صورت فلکی ماکیان شبیه به قویی است که به سمت جنوب کهکشان راه شیری پرواز می‌کند. ستاره دنب یا آلفای دجاجه پرنورترین ستاره این صورت فلکی است که بخشی از صورت‌واره مثلث تابستانی را می‌سازد.

صورت‌واره مثلث تابستانی از سه ستاره پرنور آسمان تابستان، یعنی دنب در صورت فلکی دجاجه، الطیر در صورت فلکی عقاب و وگا در صورت فلکی چنگ رومی را می‌توانید پس از غروب آفتاب در بالای سرتان به راحتی حتی از وسط شهرهای پر از آلودگی نوری نیز تماشا کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی