بررسی آیفونهای پایه در چند سال گذشته جذابیت خود را از دست دادهاند. پیشازاین و حداقل در ۲ نسل گذشته، آیفونهای پایه از چیپهای نسل قبل خود بهره میبردند. همین موضوع باعث شده آیفونهای ۱۵، ۱۵ پلاس و قدیمیتر از آپدیت «هوش اپل» که آبان منتشر میشود، محروم بمانند. از طرفی، آیفونهای پایه با قیمت ۸۰۰ دلاری و نمایشگر ۶۰ هرتزی، دلیلی موجه برای ترغیب کاربران به خرید نسخههای پرو هستند. این را آمار پیشفروش و فروش آیفون ۱۶ پرو و پرو مکس بهخوبی روشن میکند. بااینحال هر آیفونی نیاز به بررسی دارد؛ همراه من باشید.
تماشای ویدیو در یوتوب دیجیاتو
تماشای ویدیو در آپارات دیجیاتو
دکمههایی که بیشتر شدهاند
آیفون ۱۶ در ظاهر چند تغییر کلیدی کرده است؛ ماژول دوربین عمودی شده و یاد و خاطره آیفون ۱۰ را که آغازکننده موج جدید طراحی در پرفروشترین محصول اپل بود، زنده میکند. لنزها واقعاً بزرگ هستند؛ دو لنز دوربین آیفون ۱۲ من پیش این لنزها مثل نوزاد مقابل مرد بالغ است.
تغییر دیگر، اضافه شدن دکمه اکشن به آیفون ۱۶ است. این دکمه جایش را به سوییچ میوت داده و اکنون میتوانید وظایف متفاوتی برای آن تعریف کنید. خندهدار این است که با اپلیکیشن شورتکات میتوانید این دکمه را مخصوص باز کردن دوربین کنید. کجای این خندهدار است؟ عرض میکنم.
کمرا کنترل
هر ۴ گوشی سری آیفون ۱۶ به دکمه کنترل دوربین مجهز شدهاند. این دکمه در لبه سمت راست و کمی پایینتر از دکمه کناری یا همان پاور قرار گرفته. با فشردن این دکمه اپلیکیشن دوربین باز میشود؛ دقیقاً همان کاری که دکمه اکشن میکند.
البته این دکمه کارکردهای مختلفی در خودش مخفی کرده؛ شما با یک بار نیمفشار میتوانید یکی از چند تنظیم دوربین را تغییر دهید؛ مثلاً با نیمفشار دکمه کنترل دوربین و سپس به چپ و راست کشیدن انگشت خود روی همین دکمه، میتوانید زوم را کم یا زیاد کنید. یا اگر دو بار پشت سر هم این دکمه را فشار دهید، گزینههای اکسپوژر، کنترل عمق، جابهجایی بین دوربینها، استایلهای عکاسی و تونهای آنها انتخاب میشود.
کار با این کمراکنترل نه سریع است نه کاربردی. شما اگر مانند گذشته؛ همانطور که عادت کردهاید، با شست خود این تنظیمات را انجام دهید، هم سریعتر است هم سادهتر. اما این دکمه اصلیترین کارش را انجام نمیدهد؛ تصور همه این است که اگر شما دکمه شاتر دوربین را کمی فشار دهید، فوکوس خودکار فعال میشود اما درمورد این دکمه که بیشباهت هم به دکمه شاتر نیست، چنین کارکردی تعریف نشده است؛ البته هنوز. اپل قول داده این ویژگی را به دکمه جدید خود اضافه کند.
چیپ A18 بیکاربرد (فعلاً)
آیفون ۱۶ به جدیدترین اما پایهترین چیپ سری A18 مجهز شده است. این نسخه از چیپهای جدید اپل به ۴ هسته پردازشی و ۵ هسته گرافیکی مجهز شده و ۸ گیگابایت رم آن را همراهی میکند.
دلیل این کار اپل اجرای هوش مصنوعی اختصاصی این کمپانی بوده که نیازمند پردازندههای قدرتمند است که پیشازاین فقط دو گوشی آیفون ۱۵ پرو و ۱۵ پرو مکس توانایی این کار را داشتند.
این گوشی نسبت به نسل قبل خود، آیفون ۱۵ با چیپ A16 Bionic، تا ۳۰ درصد توانایی پردازشی بیشتر و ۴۰ درصد پردازنده گرافیکی قدرتمندتری دارد. البته مصرف این چیپ به لطف نسل دوم لیتوگرافی ۳ نانومتری کاهش چشمگیری داشته و میتواند قدرتی شبیه قدرت چیپ A16 Bionic را با ۳۰ درصد مصرف انرژی کمتر در اختیار کاربر قرار دهد.
البته همه اینها اعداد و ارقامی هستند که در کاربری روزانه احساس نمیشوند. درست است که رابط کاربری iOS 18 نرم و روان است اما این چیپ برای کارهای مهمتری توسعه داده شده؛ مثل اجرای هوش مصنوعی اپل که فعلاً خبری از آن نیست.
دلیل دیگر نیز اجرای بازیهای AAA مانند AC Creed Mirage و Death Strandings اعلام شده که بهخوبی از پس همه آنهای برمیآید. من برای آزمایش، Call of Duty Mobile را اجرا کردم که بهسادگی از پس اجرای آن برآمد.
دوربینهای پیشرفتهتر
دوربین در آیفون همیشه حرف اول را میزده است. البته اکنون اوضاع بر وفق مراد نیست و رقبای چینی گوی سبقت را از اپل ربودهاند. امسال دوربین اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی آیفون به سیستم فوکوس خودکار مجهز شده تا بتوانید بهصورت ماکرو عکاسی کنید و به صاحبان آیفونهای پرو حسادت نکنید.
دوربین اصلی نیز ۴۸ مگاپیکسلی است و دقیقاً مانند نسل قبل عکسهای خوبی میگیرد و شما از به اشتراک گذاشتن آنها در شبکههای اجتماعی راضی خواهید بود. اما با کمی زوم روی عکسها، متوجه میشوید اپل برای این نسل، شدت سیستم کاهش نویز را کمی افزایش داده و شاید در شرایطی جزئیات از دست بروند اما این دوربین با ترکیب ۴ پیکسل به یک پیکسل میتواند عکسهای ۱۲ مگاپیکسلی بسیار خوبی ثبت کند. اما رنگها آن طراوت همیشگی را ندارند و اپل تصمیم گرفته این بار همهچیز را تا جای ممکن طبیعی ثبت کند؛ همین باعث میشود عکسهایی که آیفون ۱۶ ثبت کرده در مقیاسه با رقبای سامسونگی و گوگلی، بیروحتر باشند.
با زوم دوبرابری نیز شما یک عکس کراپشده با همان دوربین اصلی میگیرید که دقیقاً تمام نقاط قوت و ضعف زوم یکبرابری را دارد؛ در نتیجه بدون ترس از این حالت استفاده کنید.
عکاسی با دوربین اولتراواید نیز بهجز همان عکاسی ماکرو، تغییر خاصی نکرده و باید همان انتظار همیشگی را از دوربین اولترا واید داشته باشید. نویز، رنگ و نور درست مانند دوربین اصلی است با رزولوشون کمی پایینتر؛ بهعبارتی جزئیات کمتر ثبت میشوند و عکس شما شاید تار به نظر برسد. علاوهبراین، بازه دینامیکی این دوربین نیز به اندازه دروبین اصلی غنی نیست.
فیل داخل اتاق
مگر میشود آیفون ۱۶ را بررسی کنیم و صحبتی از نمایشگر ۶۰ هرتزی نکنیم! شاید این مورد برای کاربر عادی که عاشق سینهچاک اپل است مهم نباشد اما برای کاربرانی مثل شما که این مطلب را میخوانید و من که این بررسی را مینویسم، مهم است.
CMF که زیربرند «اقتصادی» کمپانی ناتینگ است، گوشی ۲۰۰ دلاریاش را به نمایشگر اولد ۱۲۰ هرتزی با قابلیت نمایشگر همیشه روشن (AOD) مجهز کرده اما ثروتمندترین و باارزشترین کمپانی دنیا میداند که ۶۰ هرتز برای کاربران کافی است.
البته نمایشگر Super Retina XDR OLED که نام آن را تریلی نمیکشد، یکی از بهترین نمایشگرهای ۶.۱ اینچی بازار برای تماشای محتواست. حداکثر شدت روشنایی آن نیز تا ۲۰۰۰ نیت در نمایش محتوای HDR افزایش مییابد.
کی بخرد؟ کی نخرد؟
اگر آیفون ۱۱ و پرو، ۱۲ و پرو، ۱۳ و ۱۴ دارید، صددرصد خرید این گوشی را به شما پیشنهاد میکنم. اگر از آیفونهای پرو، آیفون ۱۳ پرو و جدیدتر دارید، شاید بهتر باشد این نسل را رد کنید؛ خصوصاً اگر هریک از آیفونهای خانواده ۱۵ را دارید، اصلاً سمت این گوشی نروید.
البته اگر میخواهید با کمترین هزینه ممکن هوش اپل را تجربه کنید، آیفون ۱۶ بهترین گزینه موجود در بازار است؛ البته تا زمانی که آیفون اسای ۴ بیاید. آیفون ۱۶ را میتوانید از آترینکالا خریداری کنید که یکی از بهترین و معتبرترین فروشگاههای خرید محصولات اپل است.
ای کاش قیمتش منطقی بود و صفحه نمایشش هم 60 هرتز نبود 60 هرتز برای گوشی پرچمدار توی سال 2024 خیلی کمه
تشکر از مقاله عالی
ولی تراشه A18 آنچنان هم بدون کاربرد نیست
شما میتونی با این تراشه ویدئو های لاگ ProRes با رزولوشن 4K و 60 فریم بگیری که با تراشه های ضعیفتر به هیچ عنوان امکان پذیر نیست که برای دوستانی که با گوشی تولید محتوای حرفه ای انجام میدن یک جور نعمت به حساب میاد
شاید دوستانی این کامنت رو بخونن و فکر کنن این موضوع بیشتر به ماژول دوربین مربوط باشه و ربطی به تراشه خود گوشی نداره ولی باید بگم 90 درصد این فرایند با پردازنده انجام میشه چون ویدئوهای لاگ معمولا از بخش گرافیک پردازنده یا همون GPU برای اعمال الگوریتم پردازش رنگ و نور استفاده نمیکنن و تقریبا مستقیم از خود CPU برای این مورد بهره میبرن .
پردازنده خیلی خوبه ولی نمایشگر ۶۰ هرتزی هست و همین باعث میشه ارزش خرید بالایی نداشته باشه
همه اومدن دیجیاتو چقدر خوشحالم 🙂😄
دگزومارک چینی اومده رتبه یک ثبت طبیعی رنگ ها در عکس را به آیفون 16 داده این آماتور میگه عکس بی روح ! روح دوست داری آماتور ؟! رتبه یک عکاسی بوکه هم داره و رتبه یک فیلم برداری مثل هرسال به آیفون رسیده
در عکاسی چطور فهمیدی رقبای چینی گوی سبقت ربودن آماتور؟!
دگزومارک رو میگی که مدیر عامل شیایومی گفت پول میگیره امتیاز میده و عکس فیک استفاده میکنه ؟! رفتی نقاط قوت و ضعف رو از دگزومارک کپی کردی آماتور ؟!
همون دگزومارک رتبه دومش دست گوگل آمریکایی است تا یکی بیاد پول بده بره جای گوگل
آماتور
دوست عزیز در رده قیمتی که این گوشی داره در مقابل دوربین گوشی هایی مثل شیائومی 14 اولترا یا ویوو X200 چندان حرفی برای گفتن نداره
برای باز چندم اعلام میکنم که دگزومارک دیگه هیچ اعتباری بیشن افرادی که تخصصی یک محصول رو بررسی میکنن نداره
این موضوع رو میتونی در بررسی های بلاگرهای خارجی معروف هم ببینی که دیگه از دگزومارک رفرنس اعلام نمیکنن
جالبه بدونی حدود 10 سال پیش دگزومارک همین داستان رو سر دوربین های دیجیتال هم پیاده کرد و با زد و بند یه سری نتایج مسخره روی سایتش لیست کرد و تقریبا برای همیشه اعتبار خودش رو در دسته بندی بررسی کننده های دوربین های دیجیتال حرفه ای از دست داد.
ادبیات درستی استفاده نکردی و حتی اگر بررسی ایرادی داره میتونستی خیلی لطیف تر به عنوان یک انتقاد اینو بیان کنی
میدونی نوشتن همچین مقاله ای و حتی ضبط همچین ویدیویی اصلا کار ساده ای نیست؟ پیشنهاد میکنم خودت یکبار امتحان کن ببین چقدر داستان داره
از طرفی بررسی های دیجیاتو بسیار واقعی تر از بقیه رقبا هست که میان دوربین فوجی حرفه ای رو میزارن کنار S24U و یه جورایی زیرپوستی اونو تبلیغ میکنن و آخرش گندش درمیاد که داخل نرم افزار لایتروم داشتن دیتیل و شارپنس رو دستکاری میکردن ...
آیا همچین بررسی هایی براتون دلنشین تره !!!؟
خب اون موقع بعد از خرید کمی شاکی نمیشید ؟
چقد بررسی ضعیف بهتره بگیم افتضاح
قشنگ میان صفحه نمایش میارن تو یک چارچوب و جدول
از میزان خطا رنگ گرفته تا میزان روشنایی دستی و خودکار و …
بعد میان سخت افرار و این هم مثل همون
حتی با رقبا تو همون جدول ها این بررسی باید یک چارچوب کلی داشته باشه مدیرت سایت حداقل نظارتی کن با چارتا خنده در مقابل کارکنان سایت دارید به اسم سایت پشت میکنید به کلیت تکنولوژی
نمیشه که با چارتا اصطلاح کوچه بازاری مثل تریلی اسمش نمیکشه و … که ببینده و خواننده که همیشه دنبال روموبایل بوده رو سرش شیره مالید و بگیم به به چه بررسی چقد نمک
دوست عزیز
یکم کم لطفی کردین
اول اینکه این بررسی ترکیبی هست یعنی متن مقاله و ویدئو مکمل هم هستن
دوم اینکه این یک ویدئوی بررسی هست و نه مقایسه که جدول و اینا براش در نظر گرفته بشه
سوم اینکه توی بررسی های دیگه مواردی اشاره شده که نیاز نیست اینجا هم عنوان بشه مثلا برای تست گیم روی چیپست A18 چه آیفون معمولی چه پر تفاوت چندانی با هم ندارن
مورد آخر اینکه میبینید 90 درصد بررسی کننده ها داخل یوتیوب یک مدل ده گوشی رو بررسی میکنن دلیلش اینه که دارن برای فروشنده یا حتی وارد کننده ی اصلی اون محصول زیرپوستی تبلیغ میکنن و بررسی ها سو گیری داره
فکر کنم برسی های جانبدارانه زومیت رو ندیدن که اینطوری نظر دادن