ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

600 میلیون بار دانلود بدافزار از گوگل پلی
نرم افزار و اپلیکیشن

کسپرسکی: در سال 2023 از گوگل پلی بیش از 600 میلیون بار بدافزار دانلود شده است

توسعه‌دهنده‌های این بدافزارها با استراتژی‌های مختلفی ممکن است اطلاعات و حساب بانکی کاربر را به سرقت ببرند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۲۱ آبان ۱۴۰۲ | ۱۲:۳۰

شرکت کسپرسکی می‌گوید در سال 2023 بیش از 600 میلیون بار از فروشگاه گوگل پلی بدافزار دانلود شده است. عاملینی که این بدافزارها را منتشر کرده‌اند از تکنیک‌های جدید و زیرکانه‌ای استفاده می‌کنند؛ به‌گونه‌ای که اسکن‌های امنیتی گوگل هم نمی‌تواند آن‌ها را شناسایی کند. با توجه به اینکه بیش از 3 میلیون برنامه در گوگل پلی وجود دارد، حتی شرکتی به بزرگی گوگل هم نمی‌تواند همه آن‌ها را بررسی کند.

براساس گزارش سایت کسپرسکی، در سال جاری میلادی بیش از 600 میلیون بار بدافزارهای مختلف از گوگل پلی دانلود شده است. برای مثال، برنامه‌ای به نام «iRecorder» برای اولین‌بار در سپتامبر 2021 (شهریورماه 1400) به گوگل پلی اضافه شد. 11 ماه بعد با یک به‌روزرسانی، کد Trojan AhMyth به آن اضافه شد. این برنامه به‌وسیله این کد مخرب می‌توانست هر 15 دقیقه یک بار از طریق میکروفون‌ صدای کاربر را ضبط کند. صداهای ضبط‌شده هم به سرور سازنده برنامه ارسال می‌شد.

برنامه و بازی‌های حاوی بدافزار در گوگل پلی

زمانی که برنامه iRecorder در ماه می 2023 (اردیبهشت‌ماه 1402) به‌عنوان یک بدافزار شناخته شد، 50 هزار بار دانلود شده بود. دانلود بدافزار iRecorder گویای این است که چنین برنامه‌هایی می‌توانند از بازرسی‌های امنیتی گوگل عبور کنند. این بدافزارها در ابتدا مثل هر برنامه معمولی دیگری شروع به کار می‌کنند و فقط کاری را که توسعه‌دهنده می‌گوید انجام می‌دهند، اما پس از مدتی، یک به‌روزرسانی ارسال می‌شود که شامل بدافزار است و بلافاصله آن برنامه بی‌خطری که روی تلفن اندرویدی خود نصب کرده بودید، خطرناک می‌شود.

استراتژی دیگری که توسط مجرمان سایبری استفاده می‌شود، ساختن چندین حساب توسعه‌دهنده در گوگل است. به‌‌این‌ترتیب، اگر گوگل یک برنامه پر از بدافزار را حذف کند، برنامه مشابه دیگری را می‌توان در فروشگاه گوگل پلی آپلود کرد. به عنوان مثال، کسپرسکی سه برنامه را پیدا کرده است: Beauty Slimming Photo Editor ،Photo Effect Editor و GIF Camera Editor Pro که هر سه دارای یک نوع بدافزار به نام Fleckpe Trojan بوده و 620 هزار بار هم نصب شده‌اند.

همچنین براساس گزارش کسپرسکی در سال جاری میلادی، 451 میلیون بار بازی‌ و مینی‌گیم‌های حاوی بدافزار از گوگل پلی دانلود شده است. برای مثال، بازی‌های مشابه ماینکرافت، 35 میلیون بار دانلود و نصب شده است. پس از بازکردن هرکدام از این‌ ماینکرافت‌های تقلبی، بدافزارها محموله مخرب خود را در دستگاه بارگیری می‌کنند. سپس پنجره مرورگری باز می‌شود که کاربر نمی‌تواند آن را ببیند. مرورگر خود را به سایت‌هایی هدایت می‌کند که اشتراک‌های پولی ارائه می‌دهند و پس از رهگیری کدهای تأیید، بدافزار مالک دستگاه را برای اشتراک‌های پولی از طریق حساب تلفن همراه، ثبت‌نام می‌کند.

یکی از پرفروش‌ترین برنامه‌های بدافزاری که در سال گذشته از فروشگاه گوگل پلی منتشر شد، بازی‌های ماینکرافت تقلبی بود. برای مثال، بازی تقلبی Block Box Master Diamond حدود 35 میلیون بار دانلود شده است. این بازی‌ها حاوی نرم‌افزارهای تبلیغاتی به نام HiddenAds بودند که تبلیغاتی را در پس‌زمینه اجرا می‌کردند و کاربر قادر به دیدن آن‌ها نبود. این تبلیغات پنهان برای توسعه‌دهنده‌ها درآمد کسب می‌کردند، اما این برنامه‌ها بر عمر باتری گوشی‌ها تأثیر منفی می‌گذاشتند.

یکی از اقداماتی که می‌توانید برای جلوگیری از نصب بدافزار انجام دهید این است که اگر توسعه‌دهنده آن برنامه یا بازی ناشناس بود، بخش نظرات را در فروشگاه گوگل پلی بررسی کنید. همچنین به نظرات مثبت و نمرات اعتماد بالا نکنید، زیرا ممکن است جعلی باشند. درعوض، نظرات منفی با رتبه‌بندی پایین را بخوانید، زیرا احتمالاً این نظرات پشت‌پرده واقعی این برنامه‌ها را به شما نشان می‌دهند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی