ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

حافظه های ترابایتی برای تلفن های هوشمند در راهند

در حال حاضر تلفن های هوشمند معمولا اعدادی بین ۴ تا ۶۴ گیگابایت فضا در اختیار شما می گذارند. فضایی که می توانید با کمک کارت های حافظه، آن را -در برخی مدل ها- حداکثر ...

امیر صادقپور
نوشته شده توسط امیر صادقپور | ۴ مرداد ۱۳۹۳ | ۲۰:۰۰

در حال حاضر تلفن های هوشمند معمولا اعدادی بین ۴ تا ۶۴ گیگابایت فضا در اختیار شما می گذارند. فضایی که می توانید با کمک کارت های حافظه، آن را -در برخی مدل ها- حداکثر تا ۱۲۸ گیگابایت افزایش دهید. اما نظرتان چیست اگر به یکباره این میزان چندین برابر شود؟

پاسخ، استفاده از نوعی حافظه به نام (RRAM (Resistive RAM یا حافظه مقاومتی است. تکنولوژی ای که در حال حاضر برخی نمونه ها با کمک آن توسط چند شرکت ساخته می شود، اما عملکرد مناسب آن فقط در دما یا ولتاژ بالا حاصل شده و مرحله ساختش نیز فعلا بسیار سخت و پرهزینه است.

با این حال، محققان دانشگاه Rice در ایالت تگزاس آمریکا، مشغول کار بر روی آن جهت یافتن راهی برای بهبود کارکرد، عملکرد در دمای معمولی، کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینه های تولید انبوهش هستند.

هر چه فضای لازم برای ذخیره سازی هر بیت کمتر شود، می توان اطلاعات بیشتری را در فضایی کمتر جای داد.

همانند حافظه های فلش فعلی، RRAMها نیز اطلاعات را بدون نیاز به انرژی در خود نگه می دارند. با این تفاوت که حافظه های فلش بیت های اطلاعات را در ترانزیستورها ذخیره می کنند و RRAMها در مقاوت ها.

جیمز تور -پروفسور مواد از دانشگاه رایس- که اجازه کار بر روی این پروژه را داده است، در این باره می گوید: «دلیلی که ما تمام فیلم های خود را بر روی آیفون نداریم این نیست که نمی خواهیم، بلکه علت، عدم وجود فضای کافی ست.»

دلیلی که حافظه های مقاومتی را نسبت به حافظه های فلش برتری می دهد، امکان لایه سازی آسانتر در آنهاست. چیزی که اجازه ذخیره حجم بسیار بیشتری از اطلاعات را در یک چیپ می دهد.

rice-rram

هم اکنون استارت آپی به نام Crossbar مشغول برنامه ریزی جهت ارائه اولین نمونه محصولش در این زمینه است. محصولی که برای تعبیه در داشبورد اتومبیل و قهوه سازها طراحی و ساخته شده و تا اواخر سال جاری به بازار می آید.

در مقابل، اما محققان دانشگاه رایس گفته اند که می توانند با کمک این تکنولوژی چیپ های حافظه ای تا ۱ ترابایت تولید کنند که اندازه ای در حد یک تمبر پستی داشته باشند. چیپ هایی که تا ۱۰۰ برابر سریعتر از حافظه های فلش فعلی عمل کرده و انرژی ای به مراتب کمتر مصرف می کنند.

در حال حاضر مشخص نیست ورود چنین حافظه هایی به بازار تلفن های همراه، تبلت ها، دوربین ها و لپ تاپ ها، با چه قیمت هایی آغاز شود.

فقط برای یادآوری بد نیست بدانید در دهه ۵۰ میلادی یکی از بزرگترین واحدهای ذخیره سازی اطلاعات که IBM ساخته بود، با اندازه و وزنی مشابه یک یخچال فریزر، توان ذخیره سازی تنها پنج مگابایت اطلاعات را داشت.

Drive

از درایوهای نوری و مغناطیسی که بگذریم، در سال ۲۰۰۴ کارت های حافظه میکرو اس دی با حجم ۱۲۸ مگابایت داشتیم -که به اندازه نوک انگشت مان هستند- و اوایل سال جاری میلادی این عدد به ۱۲۸ گیگابایت رسید.

microsd2

اینک نیز با RRAMها -و گزینه های مشابه دیگر- منتظر ظهور حافظه های بسیار حجیم تر در اندازه های کوچک تر خواهیم بود. به نظر شما در نهایت قرار است به کجا برسیم؟

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (17 مورد)
  • عدنان باقري
    عدنان باقري | ۵ مرداد ۱۳۹۳

    مدتي پيش مطلبي در همين جا گذاشته شد كه دانشمندان با استفاده از تكنلوژي اوپال توانستن از فضا ميزان اطلاعاتي كه انتقالشون چندين چند ساعت با جديد ترين تكنولوژي هاي پيشرفته به طول مي انجامه رو در مدت سه ثانيه با استفاده از اشعه ليزر انتقال بدن.
    يادمه قبلا موبايل ها اينفرارد داشت.براي انتقال فايل بايد دو موبايلو روبرو هم ميگرفتي تا فايل ها جابجا ميشد.
    فرض كنيد بجاي اينفرارد تكنولوژي اوپالز به تلفن هاي همراه وارد بشه.اونوقت چي ميشه.اونوقت مثلا صد گيگابايت انتقال اطلاعات برات مثل آب خوردنه.اونجاست كه به فكر ميوفتي بايد تلفن ها هم حافظه هايي داشته باشن به بشه واقعا به انتقال اطلاعات با اين ابعاد با تلفن همراه فكر كرد.

    چه شود....
    موبايل هايي با حافظه هاي چند ترابايتي.
    و شيوا هاي انتقال اطلاعاتي كه در هر ثانيه چند ترابايت اطلاعات رو جابجا ميكنه.اميدوارم تا اون موقع زنده باشم

  • amirftma
    amirftma | ۵ مرداد ۱۳۹۳

    !!!!
    اینگونه به سینگولاریتی نزدیک میشیم همیشه همه چی درحال کوچیک شدن. 5 مگابایتی اون موقع حالا فرض کن ترابایتی آینده

  • سامان
    سامان | ۵ مرداد ۱۳۹۳

    "دلیلی که حافظه های مقاومتی را نسبت به حافظه های فلش برتری می دهد، امکان لایه سازی آسانتر در آنهاست. چیزی که اجازه ذخیره حجم بسیار بیشتری از اطلاعات را در یک چیپ می دهد". این یعنی حافظه های سه بعدی بجای ذخیره سازی ماتریسی؟

  • saeed_ebrahimi
    saeed_ebrahimi | ۵ مرداد ۱۳۹۳

    چار ساله دیگه هم میگیم، 100ترابایت هم کمه. کاشکی حافظه ها اگزابایتی بشه.

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی