ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
موبایل

اگر نوکیا به جای ویندوزفون سراغ اندروید می رفت اینگونه می شد

در فوریه 2011 بود که نوکیا اعلام کرد از این پس تمامی تلفن های همراهش با سیستم عامل ویندوزفون مایکروسافت عرضه می شوند. طرفداران نوکیا و سیمبین شوکه شدند و دنیا منتظر ماند تا اخبار ...

محسن وفانژاد
نوشته شده توسط محسن وفانژاد تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۳ | ۱۷:۰۰

در فوریه 2011 بود که نوکیا اعلام کرد از این پس تمامی تلفن های همراهش با سیستم عامل ویندوزفون مایکروسافت عرضه می شوند. طرفداران نوکیا و سیمبین شوکه شدند و دنیا منتظر ماند تا اخبار بیشتری در ارتباط با این معامله بشنود.

نوکیا به نقطه ای رسیده بود که نیاز به تغییر را تمام و کمال احساس می کرد. اندروید و iOS سرسختانه می کوشیدند و سیمبین در این بین عقب افتاده بود و کمتر خریداری سمت تلفن همراهی می رفت که این سیستم عامل روی آن نصب شده باشد. MeeGo هم آینده ای نداشت، بنابراین نوکیا، ویندوزفون را انتخاب کرد.

استفان الوپ (مدیرعامل پیشین نوکیا) در مصاحبه ای مشترک همراه با استیو بالمر (مدیرعامل سابق مایکروسافت) اذعان کرد که آن ها مدت زمان زیادی را صرف گسترش اکوسیستم اندروید با همکاران شان در گوگل کرده اند و همزمان مشاهده نموده اند که ویندوزفون چه مزایایی برای ارائه دارد.

به هر حال به گفته الوپ، نوکیا اندروید را انتخاب نکرد، چرا که اشتقاقاتی درون اکوسیستم آن وجود داشت. بنابراین ویندوزفون گزینه اصلی بود.

اما چه می شد اگر نوکیا همان زمان اندروید را انتخاب می کرد؟ ما نمی خواهیم آینده ای متفاوت را برای کمپانی رقم بزنیم و حقایق را تغییر دهیم. تنها چند مدل از لومیاها را بررسی کرده و ظاهر اندروید به آن ها داده ایم.

علی رغم تمام شایعات پیشین، نوکیا دیگر تلفن همراه تولید نخواهد کرد و مدل های X اولین و آخرین اسمارتفون های اندرویدی نوکیا خواهند بود.

Nokia Lumia 800

1
در اکتبر 2011 معرفی شد و یک ماه بعد به بازار آمد. نوکیا 800 یکی از اولین تلفن های همراه ویندوزفونی نوکیا بود که ویندوزفون 7 را اجرا می کرد. دستگاه پرقدرتی بود، صفحه نمایش 3.7 اینچی با رزولوشن 480 در 800، دوربین 8 مگاپلیکسلی، 512 مگابایت رم و پردازنده تک هسته ای اسنپدراگون اس 2 با سرعت 1.4 گیگاهرتز از ویژگی های این دستگاه بودند. اگر اندرویدی بود، می توانست اندروید 4.0 بستنی حصیری را در زمان عرضه روی خود داشته باشد. دقیقا اکتبر 2011 بود که گوگل این ورژن از اندروید را معرفی کرد.

Nokia Lumia 900

2
اندکی پس از لومیا 800، نوکیا تلفن همراه لومیا 900 را در آپریل 2012 به بازار فرستاد که یک پرچمدار حقیقی ویندوزفون بود. 4.3 اینچ صفحه نمایش که البته همان رزولوشن سابق را داشت، پشتیبانی ار ارتباط LTE و باتری بهتر و بزرگ تر. این یکی هم می توانست بستنی حصیری را روی خود داشته باشد.

Nokia Lumia 920

3
نوامبر 2012 به بازار آمد و پیرو راه لومیا 900 بود. لومیا 920 اولین تلفن ویندوزفونی بود که از دوربین PureView بهره می برد؛ 8.7 مگاپیکسل با لرزشگیر اوپتیکال. همچنین، این اسمارتفون اولین پرچمدار ویندوزفون 8 بود. صفحه نمایش 4.5 اینچی با رزولوشن 768 در 1280 و 1 گیگابایت رم داشت و پردازنده دو هسته ای اسنپدراگون اس 4 پلاس با سرعت پردازش 1.5 گیگاهرتز به عنوان قلب تپنده دستگاه عمل می کرد. اندروید 4.1 آبنبات ژله ای می توانست روی لومیا 920 قرار بگیرد.

Nokia Lumia 520

4
نوکیا برای بازار پایین رده ها، نوکیا 520 را در سه ماهه اول سال 2013 عرضه کرد و سریعا تبدیل به پرفروش ترین تلفن همراه ویندوزفونی شد. 520 با قیمت 50 دلار به فروش می رسید و صفحه نمایش 4 اینچی با رزولوشن 480 در 800 پیکسلی، دوربین 5 مگاپیکسلی، رم 512 مگابایت و پردازنده دو هسته ای با سرعت پردازش 1 گیگاهرتز داشت. 520 می توانست یکی از بهترین تلفن های همراهی باشد که اندروید 4.2 را روی خود نصب داشت.

Nokia Lumia 1020

5
لومیا 1020 در تاریخ جولای 2013 به عنوان یک اسمارتفون-دوربین عرضه شد و هنوز هم یکی از بهترین انتخاب ها برای عکاسان به حساب می آید. مهم ترین ویژگی های 1020، دوربین قدرتمند 41 مگاپیکسلی با لرزشگیر اوپتیکال و فلش زنون هستند اما نمی توان از صفحه نمایش 4.5 اینچی آن با رزولوشن 768 در 1280، پردازنده دو هسته ای اس 4 پلاس و رم 2 گیگابایتی آن گذشت. در دنیای موازی، لومیا 1020 هم می توانست اندروید 4.2 داشته باشد.

Nokia Lumia 1520

6
با داشتن یک نمایشگر 6 اینچی با رزولوشن 1080p، لومیا 1520 اولین و آخرین فبلت رده بالای نوکیا بود. این یکی هم از تکنولوژی PureView بهره می برد، اگرچه 20 مگاپیکسلی بود. نوامبر 2013 به بازار آمد و همزمان قادر بود اندروید کیت کت را هم روی خود داشته باشد.

Nokia Lumia 930 / Icon

7
دست آخر، لومیا 930 (که نام دیگر آن Icon است)، آخرین پرچمدار نوکیا. دوربین 20 مگاپیکسلی با بهره وری از تکنولوژی PureView، نمایشگر 5 اینچی با رزولوشن 1080p و بدنه ای تمام فلزی از ویژگی های اصلی دستگاهی بودند که به راحتی قادر به اجرای اندروید کیت کت بود و حتی با آپدیتی این روزها می توانست به اندروید 5.0 آب نبات چوبی ارتقا یابد.
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (32 مورد)
  • Hossein Za
    Hossein Za | ۲۵ آبان ۱۳۹۳

    اگر بود من دوستش نداشتم چون خیلی حاشیه داشت از اون گذشته تازه اگر می شد....حیف که نشد.....حداقل سرنوشتش از این بهتر نبود......

  • 7.62mm
    7.62mm | ۲۵ آبان ۱۳۹۳

    باز هم بازارش دست سامسونگ میبود.

  • TROOL
    TROOL | ۲۵ آبان ۱۳۹۳

    شاید شاید شاید اگر نوکیا وارد اندروید میشد الان حال روزش اینجوری نبود الان رقابت با سامسونگ بودو ما بین 1520 اندرویدی با نوت 4 گیر میکردیم
    ..........................................................................................
    سوراخ کردن ایفون 6 با دریل { مته } حجم 5 مگابایت.
    http://www.aparat.com/v/VtWx8

    • Kiomars shady
      Kiomars shady | ۲۵ آبان ۱۳۹۳

      ترول جان قلب من ضعیفه ها
      نکن ازین کارا برادر نکن
      بشکنه دستی که اونو سوراخ کنه حیفه به مولا :(

      • arash7985
        arash7985 | ۲۵ آبان ۱۳۹۳

        بابا ملت اسبن به غرعان خو خل و چل الان چی رو خواستی اثبات کنی؟آیفون شیش مقاومه؟آیفون شیش آشغاله ؟ الان چی رو ثابت کردی دیوونه حالا اون همه هزینه که میکنی بی خیال میدونی چه آسیبی به محیط زیست میزنی اه اه بدم میاد از این تستای خرکی باز دراپ تست یه چیزی ولی گلوله و ضربه و دریل!!! و تیر کمون و اینا احمقانس

        • شهریار
          شهریار | ۲۵ آبان ۱۳۹۳

          اینا هدفشون درامد زایی هست
          ویدیو رومیزارن یوتیوب . امار بازدید کننده میره بالا . ازش پول در میارن
          خیلیا از این کارا میکنن

  • Farshad
    Farshad | ۲۵ آبان ۱۳۹۳

    نمیدونم چی بگم ... کاش از هر دو سیستم عامل استفاده میکرد ...تو هر گوشی نصف ویندوز فونی نصف اندرویدی :(( شاید اینجوری نمیشد ....

  • Hamed
    Hamed | ۲۵ آبان ۱۳۹۳

    نوکیا اخیرا تعدادی گوشی اندرویدی ( سری Nokia X و به تازگی Nokia X2 Dual Sim ) تولید کرده که خیلی طرفدار داره ، حالا شما فکرشو بکن نصف گوشیاش اندروید بود!
    حداقلش وضعیتش اینطور نبود ...

  • elias
    elias | ۲۵ آبان ۱۳۹۳

    و خدایی طراحی نوکیا به ویندوز واقعا میاد و اندروید قشنگش نمیکنه
    و خبر جدید هم که نوکیا فردا کنفرانس داره با با پیامی که منتظر ما باشید

  • elias
    elias | ۲۵ آبان ۱۳۹۳

    به هر حال تصمیم گیری این موضوع فقط با یک نفر نبوده و تمامی سهامداران نقش داشتن و خودشون میدونستن چی به نفعشونه
    و اگه نوکیا نبود الان ویندوزفون به اینجا نمیرسید
    خود من و اکثر کسانی که به ویندوزفون رو اوردن فقطو فقط بخاطر نوکیا بوده
    و دیروز هم پستی گذاشته شد که نوکیا هرگز گوشی نمیزنه ولی خبر کامل این بود که نوکیا تا اخر 2016 گوشی نمیزنه ولی گفته شده خودشون و تو بازار نگه میدارن.
    احتمال داره با ساعت هوشمند . عینک یا حتی جولا که نوکیا هنوز باهاشون قرار داد داره و کلی پتنت که نوکیا هنوز داره و فقط در اختیار مایکروسافت گذاشته
    و پست دیروز نوکیا در فیسبوک این بود ،
    اختراع بعدی چیست ؟ و ارم نوکیا رو نشون میداد
    و امروز هم پستی جدید گذاشتن که،،
    ما در نوکیا حس از نو شروع کردن رو دوست داریم و نمیتونیم برای چیزی که در ادامه هست صبر کنیم
    و باز هم ارم نوکیا استفاده شده
    به نظر نوکیا به بازار بر میگرده و هنوز بخش اختراعات و پتنت ها مال خود نوکیاس به علاوه بخش lcd ها خم شو
    فقط باید منتظر موند ، نخست وزیر فنلاند هم گفت که ما بر میگردیم.نوکیا اینبار برگرده خیلی قوی تر میاد چون کلی پول داره
    از فروش قسمت قدیم موبایل . سود داره میکنه سر بخش های مخابرات و نقشه
    و خبری هم بود که نوکیا در حال مذاکره با بخش موبایل پاناسونیکه .
    یا با میگو سابق میاد که جولا یا ویندوز فون دوباره یا سیمبین و اخر اندروید
    و خودم جز اولین مشتری هاشم و خیلی های دیگه .برید تو فیسبوک ببینید که چقدر مردم درخواست کردن که نوکیا بر گرد

  • kamyab98
    kamyab98 | ۲۵ آبان ۱۳۹۳

    احتمالا اگه اندروید میزد در بدترین حالت هنوز هم داشت گوشی تولید میکرد ..

  • bahram
    bahram | ۲۵ آبان ۱۳۹۳

    خیلی خوب بود. سخت افزار نوکیا که حرف نداشت.کاش اندرویدو انتخاب میکرد.
    تشکر
    ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
    دوستان وین فونی این نظر شخصیم بود.به دل نگیرید.نوکیا یا همون مایکرو همین الانم با وین فون خوبه

  • بابک
    بابک | ۲۵ آبان ۱۳۹۳

    وای اگه 1520 آندرویدی بود خدایی وام می گرفتم می خریدمش ... نمیدوم چرا حسم نسبت به نوکیا ی چیز دیگس.

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی