ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
تکنولوژی

از اینجا مانده و از آنجا رانده؛ آیپد واقعا چه کاربردی دارد؟

در سال 2010 میلادی و همزمان با رونمایی رسمی آیپد، استیو جابز در اقدامی به یاد ماندنی مقایسه ای میان تبلت ها و کامپیوترهای دسکتاپ انجام داد و برای درک بهتر موضوع از سوی مخاطبان ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۳ | ۱۹:۳۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

در سال 2010 میلادی و همزمان با رونمایی رسمی آیپد، استیو جابز در اقدامی به یاد ماندنی مقایسه ای میان تبلت ها و کامپیوترهای دسکتاپ انجام داد و برای درک بهتر موضوع از سوی مخاطبان آنها را به اتومبیل های سواری و ماشین های باربری تشبیه کرد.

در ادامه این مطلب با دیجیاتو همراه باشید.

او در  صحبت های خود گفت: زمانی که همه ما کشاورز بودیم ماشین های باربری از جمله دستگاه های کلیدی و مهم به شمار می رفتند اما همینکه بشر به سمت شهرها و حومه آنها حرکت کرد، وسائط حمل و نقل کوچک تر کاربرد بیشتری پیدا کردند.

ابتکاراتی نظیر دنده و فرمان خودکار، ماشین ها را از این هم جذاب تر کرد. به گفته جابز، کامپیوترهای شخصی و سیستم های مک، رفته رفته از لحاظ کارایی شبیه به ماشین های باربری می شدند. هنوز در شهرها می شد آنها را یافت اما هر کسی به کارشان نمی برد تا اینکه تبلت ها وار بازار شدند.

شاید دیدگاه جابز در مورد کامپیوترهای رومیزی درست بوده باشد اما قیاس او در اصل اشتباه بوده است چراکه امروز این اسمارت فون ها هستند که در نقش ماشین های سواری عمل می کنند و تبلت ها بیشتر به ون های کوچک یا موتور سیکلت شبیه هستند.

حالا پنج سالی از عرضه آیپد می گذرد و این محصول بر سر یک دو راهی برای وجود داشتن یا نداشتن قرار دارد و امروز  دیگر هیچکس نمی داند که کاربردش چیست.

زمانی که اپل تبلت خود را رونمایی کرد، پیش بینی هایی که در رابطه با موفقیت آن داده می شد کاملا قابل باور بودند. در آن زمان نسخه 3GS آیفون در بازار موجود بود که نمایشگری کوچک داشت و عمر باتری مک بوک ایر نیز از دو ساعت تجاوز نمی کرد.

قابلیت های آن محصولات به گونه ای بود که نیاز به عرضه یک دستگاه دیگر به خوبی احساس می شد و استیو جابز نیز با استناد بر همین مسأله ارائه آیپد را توجیه کرد.

او در صحبت هایش گفت، برای آنکه عرضه تبلت توجیه پیدا می کرد می بایست در انجام وظایف ابتدائی نظیر مرور وب، مدیریت ایمیل ها، تماشای عکس ها، اجرای بازی و خواندن کتاب های الکترونیکی «به مراتب بهتر» از آیفون یا یک لپ تاپ عمل می کرد.

شاید مطرح کردن این دلایل در آن دوران توجیهی کاملا عقلانی داشت اما با عرضه نسخه های مختلفی از این محصول به تدریج از صحت و درستی آن ادعا کاسته شد. امروز اگر بخواهیم در باب کارایی سخن بگوییم، آیپد حرفی برای گفتن در برابر آیفون یا مک بوک ندارد.

یک آیپد به خودی خود گزینه بسیار خوبی برای وبگردی است اما اگر قصد جستجوی محتوی خاصی را داشته باشد آیفون مزایای بیشتری را در اختیارتان قرار خواهد داد: اسمارت فون iOS شما همیشه در جیب تان است و هر لحظه که بخواهید به آن دسترسی خواهید داشت.

این روزها مرور خبرها و تورق کتاب های الکترونیکی از طریق نسخه های مختلف آیفون به مراتب راحت تر از آیپد انجام می گیرد؛ نمایشگر این تلفن ها بزرگ تر شده با این همه باز هم می توان با یک دست آنها را نگه داشت.

اگر از گرفتن عکس و اشتراک گذاری شان با آیپد لذت نمی برید باید بگوییم که عملکرد آیفون در این حوزه نیز بهتر است؛ در واقع این روزها کمتر کسی پیدا می شود که چنین استفاده هایی را از آیپد خود داشته باشد.

در سوی دیگر مک بوک ها قرار دارند که مرتبا سبک و سبک تر و عمر باتری شان نیز بیشتر و بیشتر می شود و اگر شایعات اخیر در مورد آنها صحت داشته باشد نسخه بعدی این دستگاه (که قرار است اغلب پورت ها از روی بدنه آن حذف شوند) بیشترین مشابهت را به آیپد خواهد داشت.

در حالیکه کار با آیپد از نظر نوع نرم افزارهایی که اجرا می کند به مراتب ساده تر به نظر می رسد اما به عنوان یک ابزار فیزیکی باید همواره آن را در دست نگهدارید و این امر در مورد تبلت های اپل ابداً خوشایند نیست. در سوی دیگر مک بوک ها خودشان یک استند یا پایه ی سر خود هستند و به راحتی روی میز، پا و حتی شکم استوار می ایستند تا شما کار خود را به سرانجام برسانید. این سیستم ها وزن کمی دارند و به همین خاطر حمل شان به این طرف و آن طرف چندان هم دشوار نیست.

ipad-stall-inline

آیپد چه مزایایی دارد که باعث تمایز آن می شود؟

با در نظر داشتن تیزرهای تبلیغاتی اخیر پاسخ اپل به این سوال بدین شرح است: نوعی پلی بوک تعاملی برای مربیان هاکی، یک نقشه تاچ برای دنبال کنندگان توفان، یک دستیار آموزشی برای کشتی گیران، یک دوست راهنما برای شناسایی ماهی در زمان غواصی و در نهایت نوعی ابزار پیشرفته برای تعمیر توربین های بادی.

در این تبلیغات، آیپد به عنوان نوعی ابزار دکوری به نمایش در آمده است. آنها آیپد را نه به عنوان یک ماشین بلکه به عنوان مجموعه ای از وسایل نقلیه عجیب و غریب به تصویر می کشند که هیچ فرد عادی به خریدشان حتی فکر هم نمی کند.

مشکل اینجاست که شاید جاذبه دیگری برای این محصول وجود نداشته باشد. هیچکس در واقع متوجه نشده است که آن دنده اتوماتیک یا فرمان خودکار چه هستند که می توانند باعث درخشش آیپد با نمایشگر تاچ 9 اینچی اش شوند.

برخی مشکل را به خود iOS نسبت می دهند. جین لوییس گاسی رئیس سابق بخش توسعه مکینتاش اپل سال گذشته نگرانی های این گروه از کاربران آیپد را به گوش مدیران شرکت مورد بحث رساند.

تاکنون برگ برنده اپل در حفظ سادگی آیپد بوده است اما اگر بخواهد سهم بیشتری از بازار کامپیوترهای رومیزی را به خود اختصاص دهد باید به سرعت برخی دیوارها از مقابل آن برداشته شوند.

به گفته او، نخستین خواسته گاسی و این قشر از کاربران دسترسی به فایل سیستم iOS است و آنها خواهان قابلیت های مالتی تسکینگ هستند. آیا یک آیپد با سیستم عامل قوی تر و یک استایلوس می تواند کلید حل این مسأله باشد؟

برخی دیگر اما، اکوسیستم اپلیکیشن های آیپد را مشکل اصلی می دانند و گلایه دارند که اپلیکیشن های ارائه شده برای آن به قدری نیست که قابلیت های این محصول را به نمایش بگذارد.

آنطور که Khoi Vinh طراح می گوید، اپل توسعه دهندگان را تشویق نموده که به جای تدوین دوباره فرایند ایجاد اپلیکیشن های آیپد، آنها را بهینه سازی نمایند.

به اعتقاد این گروه، اپل در واقع به اینترفیس های جدیدی برای وبگردی، مطالعه، ترسیم، ارتباط و ساخت موسیقی نیاز دارد.

یا شاید هم لازم است که آیپد به شیوه بهتری با باقی اکوسیستم اپل یکپارچه شود. این تبلت به لطف امکاناتی نظیر Continuity دست کم می تواند به وعده اولیه سازنده خود که همانا ایجاد نوعی «نمایشگر بزرگ و زیبا برای مشاهده محتوی» است جامه عمل بپوشاند.

شاید بهتر باشد آیپد به جای آنکه به عنوان یک ابزار مستقل عمل نماید، بیشتر در نقش یک همراه یا نمایشگری ظاهر شود که بخش هایی از امکانات آیفون و مک را در خود دارد.

احتمال می رود در آینده ای نه چندان دور، یکی از این دو نظریه یا ترکیبی از آن غالب شود و تبلت نیز برای همیشه در کنار تلفن ها و پی سی ها باقی بماند (حال، ساعت های هوشمند و پوشیدنی های دیگر که جای خود را دارند).

اما اگر اینگونه نشود، این خطر همواره احساس خواهد شد که آیپد کمترین نقش را در زندگی دیجیتال ما بر عهده بگیرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (37 مورد)
  • hamon
    hamon | ۸ بهمن ۱۳۹۳

    باز یاد این جمله افتادم:
    اپل تلفن هوشمند و تبلت را متولد کرد سامسونگ با فبلت هر دو را کشت!

    • A.R.T
      A.R.T | ۸ بهمن ۱۳۹۳

      فروش بسيار زياد آيفون و آيپد گواه بر اين جملست.

  • علی
    علی | ۸ بهمن ۱۳۹۳

    من فکر میکنم که اپل باید یه وجه تمایزی بین iOS آیفون و iOS آیپد ایجاد کنه
    فکر میکنم اینکه سیستم عامل این دو اینقدر شبیه به هم هست باعث به وجود اومد همچین سوالی میشه

  • داود
    داود | ۸ بهمن ۱۳۹۳

    ما دو سال که آیپد داریم، خیلی مزخرف بود فقط میدونم پول مارک دادیم... نه میشد فیلم روش نگاه کنیم نه دانلود فیلم و...... در ضمن واسه ریختن آهنگ و کلیپ و.. باید از کانال آیتونز بگذریم.... عامل بد دیگر آن که مالک اول و آخر آیپد خود شخص.... همین!!!!!

  • عــــــامـــــــــر
    عــــــامـــــــــر | ۸ بهمن ۱۳۹۳

    آیپد اومد که کارهای مثل چک کردن ایمیل ، وبگردی ، خواندن مقالات و کتاب ها آسونتر بشه ، اما اپل شاید با تبلیغات جدیدش داره اهداف جدیدی رو به نیازهای آیپد اضافه میکنه و این میتونه مثل تیغ دو لبه باشه هم خوب و هم بد ، اما از همه اینا بگذریم باید دسترسی به فایل های سیستمی رو میسر کنن برای دولوپرها و مالتی تسکینگ رو تقویت کنن و یک ios خفن رو برای آیپد بازطراحی کنن

    • Mr.Sanayi
      Mr.Sanayi | ۸ بهمن ۱۳۹۳

      منم همین نظر رو دارم اما آندروید یکبار این کار رو کرد اما بعدش پشیمون شد
      توی نسخه ی کندوی عسلی یا نسخه ی 3
      توی فیلم TEKAN2 که یکی از اسپانسر هاش اپل بود کاملا روی این مساله مانور میداد که کاربرد های ایپد و آیفون با هم یکسان نیستن و جفتش واسه زندگی لازمن

  • Binary
    Binary | ۸ بهمن ۱۳۹۳

    به طور کلی یه چندسالی هست که تبلت ها واسم جذابیتی ندارن...
    بزرگترین قابلیتی که دارن بازی کردنه!

  • Muhammad Saeed Naeemi
    Muhammad Saeed Naeemi | ۸ بهمن ۱۳۹۳

    سرگرمی بزرگترین کاربرد آیپده واین که کارو به بهترین شکل انجام میده
    این ایر تو هم که واقعا ترکونده.
    هیچ عیبی نداره.

  • A.R.T
    A.R.T | ۸ بهمن ۱۳۹۳

    ؤاؤ آقا ؤاؤ!
    چ پست توپی!
    از مزایای آیپد همینو بگم که باعث شده کمتر پشت پی سی بشینم
    اگه این پست ترجمه نبود من میگفتم نویسندش جادی هست!!!

    • Mr.Sanayi
      Mr.Sanayi | ۸ بهمن ۱۳۹۳

      میگفتی نویسندش چیه؟؟؟! جادی؟!!

      • A.R.T
        A.R.T | ۸ بهمن ۱۳۹۳

        آقای جادی میرمیرانی
        jadi.net

        • گیک
          گیک | ۸ بهمن ۱۳۹۳

          اسم شناسنامه هم جواد میرمیرانی نه؟!

    • A.R.T
      A.R.T | ۸ بهمن ۱۳۹۳

      "هنوز در شهرها می شد آنها را یافت اما هر کسی به کارشان نمی برد تا اینکه تبلت ها وار بازار شدند."
      وار---» وارد

  • سعید
    سعید | ۸ بهمن ۱۳۹۳

    فقط یک جمله:
    "آیپد سلطان تبلت هاست"

  • Mr.Sanayi
    Mr.Sanayi | ۸ بهمن ۱۳۹۳

    آیپد خیلی وقته که تحول خاصی رو نداشته با توجه به ثبت پنل قلم کاملا مشخصه اپل برای آیپد هم برنامه هایی برای آینده داره.
    اگر دقت کرده باشید اپل دقیقا تا آخرین حد تحمل طرفداراش صبر میکنه خیلی صبورانه انتقادات رو بررسی میکنه و درست به موقعه همه رو دوباره به خودش امیدوار میکنه.

  • mahdir
    mahdir | ۸ بهمن ۱۳۹۳

    هیچی، آدم میتونه با قیمتی پایینتر همین کیفیت و همین امکانات رو توی یک تبلت اندرویدی مثل Z3CT سونی یا Note Pro سامسونگ داشته باشه

    • ali.n
      ali.n | ۸ بهمن ۱۳۹۳

      همین امکانات، نه،، تبلت های اندرویدی در کل برای اجرای خیلی از برنامه و بازی ها بد هستند،، گرچه برای وبگردی و تماشای فیلم و عکس به صرفه و خوبن،،، سامسونگ و ایسوس هم توی تبلت هاشون قابلیت های کاربردی خوبی گذاشتن،، اما در کل باز از لحاظ کاربردی آیپد ها محتوای بهتری براشون وجود داره.

      • MAZZER
        MAZZER | ۹ بهمن ۱۳۹۳

        من نوت ۸ دارم و همه ی بازی هارو بدون لگ اجرا میکنم ، هر وقت هم حافظم کم بیاد میتونم برم یه میکرو SD بگیرم و پول زیادی هم ندم ...

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی