ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

دارویی جدید، میمون های مبتلا به ابولا را نجات داد

یک داروی آزمایشی برای ابولا، میمون هایی که 72 ساعت بود به بیماری مبتلا شده بودند را از مرگ نجات داد. این داروی جدید می تواند بیانگر روزنه امیدی باشد برای انسان هایی که به ...

محسن وفانژاد
نوشته شده توسط محسن وفانژاد | ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ | ۱۴:۰۰

یک داروی آزمایشی برای ابولا، میمون هایی که 72 ساعت بود به بیماری مبتلا شده بودند را از مرگ نجات داد. این داروی جدید می تواند بیانگر روزنه امیدی باشد برای انسان هایی که به این بیماری مبتلا شده اند. در حال حاضر، نمونه های آزمایشی دارو در کشور سیرالئون مورد بررسی قرار گرفته اند. همین هفته گذشته، 9 نفر دیگر در سیرالئون به ابولا مبتلا شدند.

در ادامه با دیجیاتو همراه باشید.

بیماری همه گیر ابولا در غرب آفریقا از سرعت شیوع خود طی ماه های اخیر کاسته. ویروسی که سال پیش هر هفته هزاران نفر را از پای در می آورد، حالا در سراسر جهان کمتر از 50 نفر را درگیر می کند. اما برای کشورهایی که ابولا هنوز شیوع دارد، مبارزه به پایان نرسیده.

تعداد کل بیماران حالا به 25 هزار و 900 نفر رسیده و بیش از 10 هزار و 700 نفر نیز جان خود را از دست داده اند. به همین دلیل است که تولید واکسن برای جلوگیری و دارو برای مبارزه هنوز هم ضروری است. ابولا هنوز وجود دارد و ریشه کن نشده و جان انسان ها در خطر است.

در این پژوهش، محققین میزان مرگ آوری از ویروس ابولا را به 6 میمون تزریق کردند. سپس، 72 ساعت بعد، داروهای ساخته شده که TKM-Ebola نام دارد به 3 میمون تزریق شد. 9 روز پس از تزریق ویروس، هر 3 میمون درمان شده توسط دارو زنده ماندند و 3 میمون دیگر مردند.

توماس گیزبرت، محقق بیماری ابولا در دانشگاه تگزاس و نویسنده این گزارش در Nature گفت که 3 میمون درمان شده بیماری را توسعه دادند و در مراحل ابتدایی از آن شکست خوردند و تب کردند. اما مریضی شان چندان طولانی نشد.

داریل فالزارانو، ویروس شناس دانشگاه ساسکاتچوان کانادا که البته در این پژوهش مشارکتی نداشته به اهمیت قابل استفاده بودن دارو اشاره دارد. وی می گوید همه حیوان های درمان شده توسط دارو زنده مانده اند، بنابراین TKM-Ebola در مرحله مناسبی قرار دارد و می تواند جهت درمان مورد استفاده قرار بگیرد.

دارو برای درمان سویه Kikwit ابولا ساخته شده بود، در حالی که سویه دیگری از ابولا سال گذشته در غرب آفریقا شیوع یافت. با وجود اینکه TKM-Ebola برای سویه Makona (آنچه که در ایالات متحده شیوع یافت) ساخته نشده بود، اما سال گذشته دارو روی چند بیمار مورد آزمایش قرار گرفت. تمام بیماران نجات یافتند اما از آنجایی که بیماران داروهای دیگری هم مصرف کرده بودند، نمی توان قاطعانه گفت که TKM-Ebola آن ها را نجات داده یا دارویی دیگر.

TKM-Ebola توسط شرکت ونکووری Tekmira توسعه داده شده و تولید پروتئین های مخصوص ابولا را متوقف می کند. اگر شما پروتئین یک ویروس را در بدن نداشته باشید، ویروس هم قادر به فعالیت نخواهد بود.

یکی از همین پروتئین ها که تولید آن متوقف می شود، حمله به سلول های ایمنی بدن را در دستور کار خود قرار می دهد. بنابراین، توقف تولید این ساختار سطحی پروتئینی، منجر به ضعیف تر شدن قدرت ویروس می شود.

گیزبرت می گوید: "نه تنها سرعت رشد ویروس را کاهش می دهید، بلکه امکان درگیر شدن با سیستم ایمنی بدن را هم از او می گیرید."

هدف بعدی آن ها این است که متوجه شوند آیا دارو در روزهای چهارم یا پنجم ابتلا هم کاربردی خواهد بود یا خیر. با این حال، دارو باید در گستره ای وسیع تر روی انسان ها مورد آزمایش قرار بگیرد که این فرآیند در حال حاضر در سیرالئون آغاز گشته اما نتایج آن فعلا منتشر نشده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (8 مورد)
  • Chris
    Chris | ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴

    چند سال پیش(حدودا بیست سی سال پیش) یه موج ابولا اومد تو افریقا که سریع موجش از بین رفت

    اگه همون موقع خیلی جدی دنبال درمانش میرفتن الان این همه آدم بی گناه نمیمردن...

  • سرخ
    سرخ | ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴

    راستش من میخواستم میمون بخرم ولی میگن ابولا داره من هم میترسم اخه من میمونا رو خیلی دوست دارم چه کار کنم به نظر تون

    • erfaan
      erfaan | ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴

      اینا که میمون نیستن ابرو بر اینا سوریکات دم عصایین.. تو میمون بخر نترس

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی