ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
علمی

10 حقیقت اعجاب انگیز در مورد فضا

ندانسته های بسیاری در مورد گیتی وجود دارد و ما شاید اندازه سر سوزنی هم اطلاعات پیرامون دنیای اطراف خود نداشته باشیم اما با این وجود گاهی اوقات با شنیدن برخی حقایق بسیار متعجب و ...

محسن وفانژاد
نوشته شده توسط محسن وفانژاد تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۴ | ۲۳:۳۰

ندانسته های بسیاری در مورد گیتی وجود دارد و ما شاید اندازه سر سوزنی هم اطلاعات پیرامون دنیای اطراف خود نداشته باشیم اما با این وجود گاهی اوقات با شنیدن برخی حقایق بسیار متعجب و شگفت زده می شویم.

نمی دانیم زندگی از کجا منشا گرفته، آیا موجودات فضایی وجود دارند یا می توان از طریق کرمچاله به میلیاردها سال نوری دورتر در یک چشم به هم زدن سفر کرد یا خیر اما با دانش فعلی برخی سوالات را می توان پاسخ داد.

در ادامه با دیجیاتو همراه باشید تا به مرور 15 مورد اعجاب انگیز بپردازیم و شگفت زده شویم.

15-facts-about-space-that-will-melt-your-mind-1
وقتی پرتاب شاتل ها را تماشا می کنیم می بینیم که تقریبا یک دقیقه طول می کشد تا با حداکثر سرعت این راکت ها از جو خارج شوند. اما اگر می خواستیم با ماشین به صورت عمود حرکت کنیم، تقریبا یک ساعت طول می کشید تا مسیر یک دقیقه ای شاتل را طی کنیم، البته با سرعتی در حدود 95 کیلومتر بر ساعت. فضا دورتر از آن چیزی است که فکرش را می کردید یا نزدیک تر؟ یک ساعت می تواند مسیر میان دو شهر بزرگ باشد. اما به هر حال، خوشبختانه قرار نیست با ماشین های مان به فضا برویم، دست کم تا چند ده سال آینده.
15-facts-about-space-that-will-melt-your-mind-2
روسیه کشور پهناوری است، پهناور به اندازه 17 میلیون مایل مربع و جالب است بدانید که همین کشور عظیم از اندازه کل پلوتو بزرگ تر است. در واقع تمام مساحت پلوتو در 16.6 میلیون مایل مربع خلاصه می شود که با این وجود روسیه برنده است. اگر کل روسیه را بخواهیم روی پلوتو پیاده کنیم، احتمالا مقداری هم اضافه باقی می ماند.
15-facts-about-space-that-will-melt-your-mind-3
زمین با سرعتی معادل 30 هزار متر بر ثانیه درون کهکشان به دور خورشید می چرخد و با سرعت تقریبی 450 متر بر ثانیه هم به دور خودش چرخش می کند. اوسین بلت، سریع ترین دونده دنیا نهایتا می تواند با سرعت تقریبی 12.42 متر بر ثانیه بدود. اگر زمین همانند تصویر بالا نمی شود فقط به خاطر نیروی جاذبه بین ستاره ای و زمین است.
15-facts-about-space-that-will-melt-your-mind-4
همه ما می دانیم جاذبه چیست، البته کاملا سطحی و ابتدایی اما آنچه که کمتر در مورد قانون جاذبه شنیده ایم، در ارتباط با تئوری آلبرت اینشتین است که سال 1907 مطرح شد. اینشتین معتقد است جاذبه نه تنها فضا را، بلکه زمان را هم تحت تاثیر خود قرار می دهد. اتساع زمان گرانشی که توسط اینشتین مطرح شد به طور مثال می گوید که هر چه جسمی از زمین و اثر گرانشی اش دورتر باشد، زمان نیز کندتر می شود. این مسئله چندین بار مورد آزمایش قرار گرفته و تقریبا می توان آن را جزو حقایق علمی دانست.
15-facts-about-space-that-will-melt-your-mind-5
اگر مطلب خورشید چگونه کار می کند را خوانده باشید می دانید نوری که در لحظه به پوست شما برخورد می کند، 8 دقیقه و 17 ثانیه قبل از سطح خورشید به بیرون تابانده شده. در حقیقت، نور با سرعتی نزدیک به 300 هزار کیلومتر بر ثانیه حرکت می کند و با یک حساب سر انگشتی می توان متوجه شد که فاصله ما با خورشید چقدر زیاد است.
15-facts-about-space-that-will-melt-your-mind-6
365 روز طول می کشد تا زمین یک دور کامل به دور خورشید بزند اما تا به حال به این فکر کرده اید چقدر طول می کشد تا خورشید یک چرخ کامل به دور کهکشان بزند؟ پاسخی قطعی در این ارتباط وجود ندارد اما رقمی بین 225 تا 250 میلیون سال برآورد شده. حدودا ربع میلیارد سال طول می کشد تا خورشید یک دور کامل مسیر خود را درون راه شیری طی کند. در حقیقت ما همین حالا با سرعتی در حدود 20 هزار کیلومتر در حال حرکت هستیم و حتی ذره ای هم آن را احساس نمی کنیم.
15-facts-about-space-that-will-melt-your-mind-7
بگذارید ارقامی را به شما بگوییم که ذهن تان را آشفته کند. راه شیری تقریبا 100 هزار سال نوری وسعت دارد (فاصله ما از خورشید فقط 8 دقیقه نوری است) و هر سال نوری معادل 9,460,730,472,580,800 متر محاسبه می شود. با در اختیار داشتن این ارقام به راحتی می توانیم بگوییم که راه شیری تا چه حد بزرگ است: فقط و فقط 1,000,000,000,000,000,000 کیلومتر.
15-facts-about-space-that-will-melt-your-mind-13
برخی می گویند که منشا ما از زمین نبوده و در واقع ما به زمین آمده ایم و نئاندرتال ها از بین رفته اند. شاید حقیقت داشته باشد اما در زمینه علوم زیستی حلقه ای مفقود وجود دارد و آن هم بی ارتباط با این مسئله نیست. فیلم هایی نظیر Interstellar نیز به صورت حرفه ای تر درگیر تئوری بوده اند. کمابیش نظرات و گفته های مشابهی دیده و شنیده می شود اما ناسا فعلا علاقه ای به صحبت کردن در مورد زندگی فرازمینی ها ندارد.
15-facts-about-space-that-will-melt-your-mind-14
گیتی از آنچه که فکرش را می کنید بسیار بسیار پیرتر است. در واقع کیهان از زمانی که متولد شده تاکنون در حال گسترش بوده و این پروسه به مدت 13.8 میلیارد سال به طور انجامیده ولی ممکن است در آینده همین پروسه در سراشیبی خود قرار بگیرد. البته مطمئن باشید هیچ یک از ما قرار نیست میلیون ها و شاید میلیاردها سال دیگر را ببینیم، با فراغ بال زندگی کنید.
15-facts-about-space-that-will-melt-your-mind-15
دانشمندان می گویند دنیای ما با انفجار بزرگ آغاز شده و انرژی عظیمی در سرتاسر جهان پخش شده. این انرژی میزان خاصی دارد و براساس قانون آنتروپی، بالاخره یک روز به انتها می رسد، هیچ راهی هم برای متوقف کردن آن وجود ندارد. بنابراین آماده یک گرمایش عظیم باشید و بدانید که روزی دنیا از شدت گرما از هم فرو می پاشد.
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (37 مورد)
  • zoroastrian
    zoroastrian | ۶ شهریور ۱۳۹۴

    عالی

  • SMAMS
    SMAMS | ۶ شهریور ۱۳۹۴

    و نتیجتا میتوان این طور استنباط کرد که این نقشه ی رنگارنگ و گرد تنها بخش کوچکی از جهان هستیست که ما به دلیل محدوده ی سرعت کم و بیش ثابت نور موفق به تهیه ی آن شدیم و متاستفانه بخش اعظم گیتی از دید ما به علت سرعت محدود نور پنهان و غیر قابل مشاهده میباشد.

  • SMAMS
    SMAMS | ۶ شهریور ۱۳۹۴

    حال میخواهم شما را با حقیقتی شگرف آشنا کنم، بر طبق محاسبات جدید دانشمندان، سرعت نور برخلاف آنچه پیشتر فکر میکردیم ثابت نیست! و در مسیر ورود از ماده های مختلف دچار خمش میشود، دقیقا مانند اختلاف دید یک نی در یک لیوان آب، دلیلش این است که نور در آب بدلیل رقیق بودنش به نسبت هوا اندکی سرعتش کم میشود و دچار خمش یا شکستگی میشود حالا این مساله را در فضای بیکران بسط بدهید تا متوجه اختلاف سرعت نور در محیط های دیگر بشوید.
    مساله ی دیگر این است که اگر نظریه ی مهبانگ یا بیگ بنگ صحیح میبود ما باید شاهد محوریت و مرکزیت انرژی و مواد در یک نقطه از جهان هستی میبودیم در حالی که با کمال تعجب، با توجه به نقشه ای که تا کنون ما از کیهان تهیه کرده ایم مواد به طور یکسان در تمام پیکره ی هستی پخش شده است!

  • SMAM
    SMAM | ۶ شهریور ۱۳۹۴

    در مورد عمر گیتی، وقوع بیگ بنگ، جهانهای موازی و جهانهایی بیرون از جهان ما با قوانین یکسان یا ناهمگون هنوز هم بین دانشمندان اختلاف نظرهای فراوانی وجود داره و در واقع اکثر اینها تئوری یا نظریه های این افراد نخبه هستتن
    اما در مورد پهنای جهان هستی مطلبی هست که ما تا کنون به صورت تخمینی موفق به مشاهده ی 13.8 میلیارد سال نوری از گستره ی جهان هستی شدیم، اما چرا؟
    نور در هر ثانیه طبق قوانین ثابت جهانی 300 میلیون متر رو در فضا طی میکنه و هر سال نوری معادل مسافتیست که نور با همین سرعت بر اساس استانداردهای ما در طی یک سال خورشیدی در مینورده، و اگر بیگ بنگ یا مهبانگ( یا به عبارتی بهتر متورم شدن جهان) رو یک واقعه ی صحیح بدانیم، میزان سرعت تورم جهان بر طبق نظر فیزیسین ها بیش از سرعت نور بوده و وسعت جهان هستی بسیار بیشتر از چیزیست که ما از طریق رصدخانه های خود موفق به مشاهده و کشف مرز عالم، آن هم با دریافت پالسهای نوری آنها با سرعت محدود نور شده ایم

  • مهمان ناخوانده
    مهمان ناخوانده | ۶ شهریور ۱۳۹۴

    واقعا اگه آدم از عمق وجودش ببینه میبینه که ما چقدر کوچیکیم در مقابل این دنیای بزرگ ولی یه چیزو نفهمیدم...این که یه عکسی بود که زمین کشیده شده بود میگفت اگه جاذبه بین خورشید و زمین نبود اینجوری میشد!واقعا چرا؟؟؟هر کسی میدونه راهنمایی کنه دارم دیوونه میشم

  • miteridad
    miteridad | ۶ شهریور ۱۳۹۴

    بسیار جالب بود و کمی خنده دار

    در مورد تئوری شکست زمان که در انیشتین به آن اعتقاد داشت و فیلم interstellar بسیار جدی به آن پرداخت باید بگویم که یک چرند بسیار جالب است.
    چرند از این لحاظ که مقالات و مستندات زیادی در هست که این موضوع را نقض میکند و جالب بودنش اینجاست که خیلی از فکرها را به خود مشغول کرده است.
    یک مقاله جالبی که چند سال پیش خوندم از یک فیزیکدان؛ کیهان بسیار بزرگ است و وقتی پا به این فضای پهناور میگذاریم همه چیز برایمان کند میگذرد. اما این شکست زمان نیست، بلکه لحظات انتظاریست که برای رسیدن صرف میکنیم.
    یک نکته جالب دیگه هم این است که برخی از گروه ها که نمیخوام اسمشون رو ببرم از این تئوری برای ساخت یک سری ابهامات استفاده کردند.
    خلاصه میخوام بگم تنها اگر کمی فکر کنیم میفهمیم که اینچنین نیست. ما انسان ها خودمون زمان رو به عنوان یک بعد پذیرفتیم و جابجایی در این ابعاد ها برایم قابل قبول است. حالا بیاییم زمان رو فقط به شکل یک گذرگاه ببینیم.

    هیچ چیز غیر ممکن نیست، اما هر چیزی هم ممکن نیست :)

  • ALI-R
    ALI-R | ۶ شهریور ۱۳۹۴

    در مورد سن جهان یه چیز بگم یه بار اتفاقی یه کتابی خوندم تو مقدمش نوشته بود نویسنده کتاب از طریق آیات قرآن اثبات کرده جهان 13.8 (البته اونجا سال دقیق نوشته بود مثلا تا 1394ش هم اومده بود!) و این اثبات برای زمانی بود که دانشمندان عمر جهان رو از 10 میلیارد تا 17 میلیارد شک داشتن!!! :| (نمیدونم راست گفته یا نه)
    اسم نویسندش هم مرتضی رضوی بود ولی اسم کتابه یادم نمیاد کتابه نسخه pdf بود

    • ALI-R
      ALI-R | ۶ شهریور ۱۳۹۴

      بین این چندتا کتاب شک دارم:
      http://www.irpdf.com/book-5515.html
      http://www.irpdf.com/book-5423.html
      http://www.irpdf.com/book-5294.html

      • iMasoud
        iMasoud | ۶ شهریور ۱۳۹۴

        لین آخریه س. نوشته ۱۳،۶۸۷،۵۰۰،۰۰۰ سال. خیلی نزدیکه.

        • ALI-R
          ALI-R | ۹ شهریور ۱۳۹۴

          دقیقا حق با شماست من این کتاب رو نزدیک به 3 سال پیش خوندم و لینکها هم با سرچ توی همون سایت پیدا کردم دیگه نیگا نکردم کدومشون هست یا درست نوشتم یانه!!!
          اثبات اصلی فرضیه ایشون توی لینک کتاب اولی اومده و توی کتاب آخری همونطور که گفتم توی مقدمه بهش اشاره کرده
          مرسی از یادآوریتون ;)

    • rezash13
      rezash13 | ۶ شهریور ۱۳۹۴

      این چیزا رو باور نکنید
      آخه همون چیز ترتیب آفرینش جهان توش درست نیومده

    • حامد
      حامد | ۶ شهریور ۱۳۹۴

      چون اسم خداو قرآن رو آوردی بهت منفی دادن!!!
      به این میگن جاهلیت دوم...چه بخوایم چه نخوایم...

    • farzaneh
      farzaneh | ۱۲ آذر ۱۳۹۴

      واقعا جالبه اما اگه یه روز بفهمید خیلی از چیزایی که در باره ی فضا بوده غلطه چیکار میکنید افتضاحه به نظر من انسان به بیشتر از اینا می رسه یکیش مثلا حرکت سریع تر از نور با ایجاد انحنا یا موجودات فرازمینی البته فک کنم اونموقع ما نیستیم دیگه چه حیف

  • ALI-R
    ALI-R | ۶ شهریور ۱۳۹۴

    اوفففف عجب مطلبی بود دست آقای وفانژاد هم درد نکنه کیف کردیم

  • تایسون
    تایسون | ۶ شهریور ۱۳۹۴

    عجب مطلب توپی بود، ممنون.. اگه میشه از فرا زمینی ها هم مطلب بزارید. نظریه ها و شواهد جالبی در موردشون گفته و دیده شده.

  • اسمیگل
    اسمیگل | ۶ شهریور ۱۳۹۴

    ما یک احتمال از میلیاردها میلیارد احتمال این جهان هستیم. در مرحله ای از تحول به وجود اومدیم و طبیعتا تحولات در سطح عظیمی رخ میدن که انفجار کل جهان هم یکی از آنها میتونه باشه. همه چیز چقدر عجیب و شگفت آوره! کسی نمیتونه بگه فضا کجاست؟ مخ آدم سوت میکشه :))

    • shahin
      shahin | ۶ شهریور ۱۳۹۴

      پس میگی هنش اتفاقه؟
      احتمال؟ بی دلیل و هدف؟پارو به سمت هیچ؟
      اما یه لحظه صبر کن... اونو بیخیال... به آخر این فضا قکر کن ......
      اینقدر بزرگ... که نمیشه ریختش تو عقل ! کی بود گفت ما تنهاییم. ؟ اصن ممکنه تو این فضا و میلیاردها سیاره فقط زمین ساکن داشته باشه؟ حتی اگه این موضوع بطور کامل ثابت بشه من یکی باور نمیکنم و مطمئنم همسایه داریم...

      • اسمیگل
        اسمیگل | ۶ شهریور ۱۳۹۴

        حالا حالاها نمیشه به سوالاتت جواب داد. شایدم هرگز نشه
        مگه میشه با کامپیوتر 233 انیمیشن رنگو رو رندر کرد؟ :))
        #مثال تکنولوژیک

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی