در بریتانیا نیمی از انرژی مورد نیاز کشور بدون آلودگی محیط زیست تولید می شود
بر اساس گزارش های دریافتی، کشور بریتانیا در سه ماهه ی سوم سال 2016 موفق شده نیمی از انرژی مورد نیاز خود را از راه های تجدید پذیر و بدون ایجاد آلودگی های زیست محیطی ...
بر اساس گزارش های دریافتی، کشور بریتانیا در سه ماهه ی سوم سال 2016 موفق شده نیمی از انرژی مورد نیاز خود را از راه های تجدید پذیر و بدون ایجاد آلودگی های زیست محیطی تولید نماید.
این رقم که سال گذشته 45.3 درصد بود، حالا به 50 درصد رسیده که بالاترین میزان تاکنون به حساب می آید. حدود نیمی از این آمار از طریق انرژی باد، خورشید و دیگر روش های پاک ایجاد شده و نیمی از آن هم به انرژی هسته ای تعلق دارد.
البته دولت بریتانیا می گوید اندکی خوش شانسی هم در رسیدن به این آمار بی تاثیر نبوده است، چرا که در ماه های اخیر شاهد بهبود شرایط آب و هوایی از جمله افزایش ساعات تابش خورشید و بیشتر شدن شدت وزش باد ها در این کشور بوده ایم.
این کشور از طرف دیگر برای کمک به افزایش استفاده از روش های تجدید پذیر محدودیت های قانونی وضع کرده و میزان تولید ذغال سنگ را کاهش داده است، رقمی که بر اساس قوانین تا سال 2025 باید به صفر برسد.
حالا با احتساب نیروگاه های تعطیل شده و آنهایی که با نیمی از ظرفیت به تولید برق از ذغال سنگ مشغول هستند، تنها 9 نیروگاه از این نوع در بریتانیا جود دارند.
اما همانطور که گفتیم رسیدن به آمار 50 درصدی به لطف مطلوب بودن شرایط آب و هوایی محقق شده و ممکن است در آینده کاهش یابد، اتفاقی که اگر رخ دهد روند کاهش مصرف ذغال سنگ بر اساس برنامه ریزی ها را با مشکل مواجه کرده و موجب می شود حداقل هدف در نظر گرفته شده برای سال 2020 قابل دستیابی نباشد، مگر با ایجاد محدودیت های قانونی هرچه بیشتر.
علاوه بر این مشکلاتی هم سر راه دستیابی به هدف های برنامه ریزی شده وجود دارد، مثلا دولت می خواهد برای نصب پنل های خورشیدی به شکل تجاری، مالیات وضع کند، اما منتقدین این طرح اعتقاد دارند چنین تصمیمی میزان مالیات پرداختی مجموعه هایی مثل بیمارستان ها، مدارس و کسب و کارهای کوچک را 6 تا 8 برابر افزایش می دهد.
مدیر انجمن تجارت پنل های خورشیدی می گوید وضع چنین قانونی حتی ممکن است صرفه ی اقتصادی استفاده از پنل های خورشیدی را از بین برده و خریداران را به راه حل های مضر برای محیط زیست سوق دهد.
اما وجود چنین معضلاتی، حقیقت این است که بریتانیا حداقل مسیر خود را درست آغاز کرده و حالا در موقعیتی قرار دارد که می تواند نیمی از انرژی مورد نیاز خود را بدون صدمه زدن به محیط زیست فراهم کند.
این کشور حتی راه حل های مبتکرانه برای تولید برق از روش های جایگزین به جای سوزاندن ذغال سنگ را هم مورد استفاده قرار می دهد، از جمله تاسیس نیروگاه تولید برق از کایت های پرنده که قرار است در اسکاتلند تاسیس شود.
در پایان بد نیست اشاره کنیم که بر اساس برنامه ریزی های انجام گرفته این نیروگاه قرار است تا سال 2025 چند صد مگاوات از نیروی مورد نیاز اسکاتلند را بدون ایجاد آلودگی های زیست محیطی تامین نماید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
و در ایران با دزدی و اختلاس
به خاطر نیروی انسانی ارزان منابع ارزان تر کارخونه هاشونو تو کشورهای جهان سوم بپا کردن مشخصه که آلودگی نباید داشته باشن
در کشور های جهان سوم متاسفانه محیط زیست جزو مسایل کم اهمیتی محسوب میشه و وظیفه ی حفاظت از اون غالبا بر دوش خود مردم هست(فعالیت های داوطلبانه یا تشکلات مردمی غیر دولتی NGO)
آقا چرا هرچی میشه ربط به ایران می دید شاید اونجا موقعیت جغرافیایی بهتری برای استفاده از انرژی های پاک باشه مثلا توربین بادی
ایران با دارا بودن این همه کویر ظرفیت فوقالعاده ای واسه انرژی خورشیدی داره.
نصف دیگه اش از چی تامین میشه؟
۳۰٪ از انرژی هسته ای.
آخه بی سوادی هم اندازه داره. انرژی هسته ای فقط تو انرژی هستش؟
همین موبایلی که دستتونه چند تا چیز هاش با استفاده از انرژی هسته ای هستش.