حذف نام محصولات کیا و هیوندای از فهرست ثبت سفارش واردات گمرک
قوانین واردات خودرو در چند ماه اخیر دچار تحولات زیادی شده اند. بخش اعظمی از این تغییرات مربوط به اعمال برجام و لغو نسبی تحریم ها می شود. پس از لغو تحریم ها شرکت هایی ...
قوانین واردات خودرو در چند ماه اخیر دچار تحولات زیادی شده اند. بخش اعظمی از این تغییرات مربوط به اعمال برجام و لغو نسبی تحریم ها می شود.
پس از لغو تحریم ها شرکت هایی که به عنوان نمایندگی های مجاز و البته به صورت واسطه اقدام به اخذ نمایندگی کرده بودند ، این فرصت را به دست آوردند که به صورت مستقیم و آزادانه با شرکت مادر ارتباط برقرار کنند و مذاکرات لازم را برای اخذ نمایندگی انجام دهند.
با اتمام این فرصت که از سوی وزارت صنعت و معدن به این واردکنندگان داده شد ، صحبت های فراوانی درباره آینده این شرکت ها به میان آمد. البته این موضوع تنها به خودرو مربوط نمی شود و کلیه کالا های سرمایه ای شامل این قانون خواهد شد.
اما یکشنبه بعد از ظهر اتفاق عجیبی در پورتال این وزارت خانه اتفاق افتاد و آن حذف لیست خودرو های مجاز برای واردات بود که هنوز هم خبر رسمی و دقیقی از علت آن از سوی وزارت صنعت منتشر نشده است.
خبر های غیر رسمی می گویند که این تصمیم به دلیل تصمیم دولت برای ساماندهی به بازار ارز و واردات اتخاذ شده و این موضوع از ضرر احتمالی وارد کننده و خریدار پس از کاهش تب قیمت بازار جلوگیری می کند.
همچنین همزمان خودرو های غیر آمریکایی که در آمریکا تولید می شدند از لیست ثبت سفارش حذف شده است که البته موضوع جدیدی نیست اما در ماه های اخیر حتی برند های غیر آمریکایی نظیر هوندا، تویوتا و ب ام و نیز قربانی تولید برخی از محصولات خود در کارخانجات آمریکایی شده اند و مجوز شماره گذاری برای این خودروهای صادر نشده است.
در حالی که حدس و گمان های فراوانی در مورد شرایط جدید واردات خودرو مطرح می شد، سرانجام در آخرین ساعات اداری روز گذشته فهرست خودروهای مجاز وارداتی در سایت ثبت سفارش گمرک به روز شد که البته با تغییرات مهمی نیز همراه بود.
حذف نام خودروهای کیا و هیوندای از فهرست خودروهای مجاز وارداتی را می توان بزرگترین شک ممکن در این زمینه دانست، همانطور که وزارت صنعت پیش تر در مورد جلوگیری از فعالیت شرکت های غیر رسمی اطلاع رسانی کرده بود ظاهرا سرانجام این تهدید عملی شده است و شرکت هایی که هنوز نتوانسته اند ارتباط مستقیمی با کمپانی ها مادر برقرار کنند از این فهرست حذف شده اند.
پس از لغو مجوز افرا موتور (نماینده سابق ولوو)، نام محصولات کیا و هیوندایی نیز در فهرست جدید دیده نمی شود چرا که در پی قراداد کرمان موتور با هیوندای، دیگر آسان خودرو نمی تواند نقش نمایندگی هیوندای در ایران را بازی کند اما هنوز تکلیف اطلس خودرو ( نمایندگی غیر رسمی برند کیا) روشن نیست.
همچنین نام خودروهای سئات و ب ام و نیز از این فهرست حذف شده است هرچند مذاکرات شرکت پرشیا خودرو با ب ام و ادامه دارد و احتمال می رود که این شرکت در آینده ای نه چندان دور موفق به اخذ نمایندگی رسمی برند BMW در ایران شود. خودروهای آلفارومئو کما بیش وضعیت مشابهی دارند و نامی از آن ها در این فهرست دیده نمی شود.
دیگر برند هایی که در پی غیر رسمی بودن از این لیست فیلتر شده اند، خودروهای اپل و اشکودا هستند که تقریبا فعالیت خاصی نیز در بازار ایران نداشته اند.
در حالی که چندی پیش خبرهایی از واردات خودروهای جگوار و لندرور به کشورمان به گوش می رسید اما حالا نام مدل های مربوط به این خودروسازان نیز در فهرست مذکور وجود ندارد.
در نهایت اما نام محصولات نیسان به نمایندگی جهان گیر نوین آریا، لکسوس و تویوتا به نمایندگی ایرتویا، خودروهای رنو به نمایندگی ایساکو و نگین خودرو، میتسوبیشی و DS به نمایندگی گروه آرین سرمایه، خودرهای پورشه به نمایندگی معین موتور، MG GT به نمایندگی مدیا موتور و چند برند نه چندان مطرح دیگر در این فهرست دیده می شوند.
با این حال به گفته برخی از فعالان بازار خودروهای وارداتی، شرکت های وارد کننده پیش از این تا حدود تیرماه سال آینده ثبت سفارش خود را انجام داده اند و از این به نظر نمی رسد که در کوتاه مدت، مشکلی برای واردات خودروهای حذف شده از فهرست گمرک ایجاد شود.
اما در بلند مدت باید متتظر ماند و دید که سرنوشت مذاکرات شرکت های غیر رسمی حذف شده از این فهرست چه می شود، به خصوص در مورد واردات خودروهای کیا و هیوندای که بیشترین سهم را در بازار وارداتی ها به خود اختصاص داده اند، شرایط مبهمی وجود دارد که می تواند به تحولات شگرف بازار خودروهای وارداتی منجر شود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
شایدم بخاطر این باشه که کارخانه های این شرکت ها در خاک آمریکا بودن... ?