ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

برای نخستین بار، کهکشان کوتوله ای که امواج رادیویی به زمین می فرستد کشف شد

پس از یک دهه سردرگمی، اخترشناسان بالاخره توانستند منشأ امواج رادیویی سریع و اسرارآمیزی که از اعماق فضا و بیرون از کهکشان راه شیری به زمین می رسد را شناسایی کنند؛ این انفجارهای رادیویی از ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۱۶ دی ۱۳۹۵ | ۱۲:۳۰

پس از یک دهه سردرگمی، اخترشناسان بالاخره توانستند منشأ امواج رادیویی سریع و اسرارآمیزی که از اعماق فضا و بیرون از کهکشان راه شیری به زمین می رسد را شناسایی کنند؛ این انفجارهای رادیویی از کهکشان کوتوله ای در فاصله سه میلیارد سال نوری با کره خاکی ساطع می شوند.

این کشف، گام مهمی در حل یکی از معماهای بزرگ حوزه نجوم به شمار می رود. البته دانشمندان هنوز نمی دانند علت انتشار این پالس ها چیست، اما شناسایی کهکشان ارسال کننده آنها می تواند ما را یک گام به درک موضوع نزدیک تر سازد.

این پدیده برای اولین بار در سال 2007 کشف شد، و تاکنون فقط 18 مورد از آنها شناسایی شده. از آنجا که مدت زمان دریافت امواج مذکور فقط چند میلی ثانیه است، به آنها انفجارهای رادیویی سریع یا FRB می گویند، و ماهیت پراکنده و محدود، شناسایی یا تشخیص موقعیت مکانی آنها را ناممکن می سازد.

fbr

اوایل سال 2016، بالاخره بخت و اقبال با اخترشناسان یار شد و آنها توانستند نخستین و تنها FRB تکرارشونده را با کد 121102 کشف نمایند، بدین معنا که چندین انفجار رادیویی سریع از مکانی مشترک در آسمان شناسایی شدند.

در نتیجه این کشف، پژوهشگران با استفاده از شبکه عظیم رادیوتلسکوپ های اختصاصی و ساعت ها مشاهده، توانستند تصاویری با کیفیت از این FRB تهیه کرده و منشأ آن را نیز تعیین نمایند. نتایج این تحقیق، امروز در مجله نیچر، ژورنال اخترشناسی به چاپ رسیده است.

حال که محققین منبع FRB های تکرارشونده مذکور را شناسایی کرده اند، می توانند به مطالعه دقیق تر این کهکشان بپردازند و ماهیت آنها را بهتر درک کنند. همچنین از آنجا که منشأ این امواج رادیویی در فاصله ای بسیار دور قرار دارد، برای رسیدن به زمین از میان موانع متعدد بین کهکشانی از جمله گاز و پلاسما عبور کرده اند، بنابراین با بررسی آنها می شود اطلاعات دقیق تری در مورد ساختار جهان هستی به دست آورد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی