ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کسب و کار

چگونه بیشترین بهره وری را از کار ببرید؟

گاهی به دلیل شرایطی که به وجود می آید، بهره وری کارمندان در روز کمتر می شود. برای اینکه بهره وری تان افزایش دهید باید تمرکزتان را با اولویت بندی و منظم کردن کارها و ...

لیلا حیدری
نوشته شده توسط لیلا حیدری | ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ | ۱۵:۰۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

گاهی به دلیل شرایطی که به وجود می آید، بهره وری کارمندان در روز کمتر می شود. برای اینکه بهره وری تان افزایش دهید باید تمرکزتان را با اولویت بندی و منظم کردن کارها و مراقبت از خودتان بیشتر کنید.

از این رو در ادامه راه هایی برای افزایش بهره وری آورده شده است:

  • لیست وظیفه درست کنید

همه ی کارهایی که جزء روتین شما نیستند و ممکن است فراموش کنید را روی کاغذی بنویسید تا حجم زیاد کارها شما را نترساند. سه کار مهمی که حتما در روز باید انجام شوند را انتخاب کنید. اینها باید کارهای کلیدی باشند که انجام بقیه ی کارها به پایان رسانیدن شان وابسته است.

لیست تان را شب به هنگام خواب یا در طول روز بنویسید. همه ی کارها باید با جزئیات نوشته شود و علاوه بر تقسیم کردن کارهای بزرگ به کوچک، مهلت های زمانی را نیز به آن اضافه کنید تا همزمان به مهارت مدیریت زمان نیز دست پیدا کنید.

  • ببینید چگونه زمان تان هدر رفته است؟

با نوشتن زمانی که به انجام دادن کارها اختصاص می دهید، می توانید متوجه زمان مفید و زمان هدر رفته تان شوید. مثلا در طول روز چند بار اینستاگرام یا تلگرام را چک کرده اید؟ یا شاید یک ربع وقت برای صحبت کردن با دوست تان قرار داده اید؟ اگر بتوانید جلو این حواس پرتی ها را بگیرید بهره وری تان افزایش می یابد.

  • وظایف زیاد و سخت را به وظایف کوچک تر تقسیم کنید

وقف کردن همه ی زمان روز به یک پروژه، هم سخت است هم انگیزه ی کارمند را از او می گیرد. از این رو بهتر است پروژه ی بزرگ تان را به بخش های کوچک تر تقسیم کنید تا بتوانید هم به پروژه برسید هم به بقیه ی کارها، اینگونه هرگز بی انگیزه و خسته نمی شوید.

فرض کنید پروژه ی شما بودجه سازی است. اگر این پروژه ی سخت را به چند قسمت تماس با صاحبان کار، نوشتن و ایجاد فرم های مربوطه و محاسبه ی پولی که خرج شده تقسیم کنید و یکی یکی آنها را انجام دهید اثر مثبتی از نظر روانی بر خود خواهید گذاشت.

  • عادات روزانه مشخص برای خود ایجاد کنید

به ذهن و بدن تان بگویید که باید به طور سیستم وار کار کند. به این صورت که هر روز در یک ساعت بیدار شوید و هر روز را با یک کار مفید مانند ورزش کردن و صبحانه خوردن شروع کنید.

  • کارها را چک کنید

زمانی که سر کارتان می روید، چند دقیقه به کارهایی که باید در روز انجام دهید فکر کنید. هر چند ساعت یک بار به لیست تان رجوع کرده و از خود بپرسید که آیا بهره ی کافی را از امروز برده اید یا خیر؟ سعی کنید در ساعت بعدی بهره وری تان را افزایش دهید. در انتهای روز باز از خود بپرسید آیا مفید بوده یا خیر؟ دیگر اینکه ببینید چه کارهایی را نباید انجام دهید تا فردای تان مفیدتر شود.

  • کارتان را به بهترین شکل انجام دهید

اگر نحوه ی انجام دادن کار را مانند کف دست تان بلد باشید، بهره وری تان افزایش می یابد. در این صورت است که می توانید نقاط ضعف تان را پیدا و رفع شان کنید و در صورت لزوم برای بهتر شدن در کار مهارت های لازم را ببینید.

  • با انگیزه کار کنید

مهم ترین دلیل به تعویق انداختن امور، بی انگیزه بودن است. در ابتدا دلیل تعویق انداختن تان را پیدا کرده سپس قدم های کوچکی در انجام دادن کار بردارید. برای با انگیزه بودن راهکارهای زیادی از جمله تمیز کردن میز کار، انجام دادن سخت ترین کار قبل از نهار، غیر فعال کردن اینترنت تلفن همراه و ... وجود دارد.

  • به کار خودتان فکر کنید

فکر کردن به  کارهایی که خارج از کنترل تان هستند برای شما مفید نیست. مثلا اینکه همکارتان چه کرده و چه گفته اثر مثبتی بر کار شما نمی گذارد. پس بهتر است بر کار خودتان تمرکز کنید.

  • کار مفید انجام دهید

همه ی کارها را با هم انجام ندهید. زیرا آنقدر زمان برای به پایان رساندن همه ی آنها وجود ندارد و نهایتا اثر منفی بر کارتان می گذارد. هر زمان بر یک کار تمرکز کنید.

  • با دیگران همکاری کنید

تیمی کار کنید تا بارش ایده داشته باشید. هر زمان به کمک نیاز داشتید از دیگران درخواست کمک کنید تا بهره وری تان افزایش یابد.

مراقب سلامتی تان باشید

  • استراحت کنید

هر چند ساعت یک بار استراحت کوتاه مدتی داشته باشید تا ناکارآمد نشوید. پیاده روی یا مدیتیشن کنید یا میان وعده ای بخورید که انرژی از دست رفته تان را بازگرداند.

  • زمان مشخصی برای فارغ شدن از کار داشته باشید

اگر در زمان مقرری، کارتان را تمام کنید باعث می شود ساعاتی که مشغول به کار هستید مفید واقع شود. برای این کار می توانید کار جذابی را برای بعد از ساعات کاری تان قرار دهید تا انگیزه ای باشد برای انجام دادن کارتان. می توان از فعالیت هایی مانند فیلم دیدن با دوستان، کتاب خواندن، اسکیت کردن و ... استفاده کرد.

  • استرس تان را کم کنید

کلید از بین بردن استرس این است که کنترل خود را در دست داشته باشید. اگر کارهای محول شده به خود را به خوبی بدانید استرس تان کمتر می شود.

کارهایی مانند کتاب خواندن، یوگا یا ... برای کاهش دادن استرس انجام دهید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Novin Shoghl
    Novin Shoghl | ۱۲ فروردین ۱۳۹۶

    مقاله خیلی خوبی بود. مخصوصا اونجا که گفتید وظایف سخت رو به وظایف کوچک و راحت تقسیم کنیم. شبیه تکنیک ورقه ورقه کردن کالباس برایان تریسی که خیلی خوب میشه ازش استفاده کرد.
    برایان تریسی کلی تکنیک عالی داره که پیشنهاد میکنم از لینک زیر برای یادگیریشون استفاده کنید:
    http://novinshoghl.ir/%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d8%b1%db%8c%d8%b2%db%8c-%d8%b1%d9%88%d8%b2%d8%a7%d9%86%d9%87-%d9%87%d9%81%d8%aa%da%af%db%8c-%d9%85%d8%a7%d9%87%d8%a7%d9%86%d9%87-%d8%b3%d8%a7%d9%84%d8%a7/

مطالب پیشنهادی