جت های کوچک هیبریدی استارتاپ آمریکایی صنعت هوانوردی را متحول می کند
استارتاپ جدیدی به نام Zunum Aero که در کرکلند واشنگتن مستقر است، برنامه های خود را برای ساخت ناوگانی از جت های الکتریکی هیبریدی فاش ساخت. این هواپیماها برای مسیرهای شلوغ و پر رفت و ...
استارتاپ جدیدی به نام Zunum Aero که در کرکلند واشنگتن مستقر است، برنامه های خود را برای ساخت ناوگانی از جت های الکتریکی هیبریدی فاش ساخت. این هواپیماها برای مسیرهای شلوغ و پر رفت و آمد مانند سان فرانسیسکو به لس آنجلس یا بوستون به واشنگتن دی سی در اختیار شرکت های هواپیمایی قرار خواهد گرفت.
جت های الکتریکی هزینه پرواز را بین 40 تا 80 درصد کاهش می دهند
استارتاپ فوق مورد حمایت دو غول هواپیمایی آمریکا یعنی بوئینگ و جت بلو قرار دارد. کاهش هزینه عملیاتی به خاطر عدم نیاز به سوخت، می تواند هزینه پروازها را بین 40 تا 80 درصد کاهش دهد و همچنین ابعاد کوچک تر هواپیما که مشمول بسیاری از قوانین دست و پا گیر TSA نمی شود نیز می تواند عملیات پرواز آنها را سریع تر به اجرا درآورد.
شرکت Zunum قصد دارد چندین مدل جت با پیشرانه الکتریکی-هیبریدی بسازد که نخستین نمونه آنها، هواپیمایی حدوداً چهار متری با ظرفیت 10 مسافر است. این جت کوچک می تواند بیش از 1100 کیلومتر مسافت را با یک بار شارژ بپیماید که اکثر مسیرهای مهم آمریکا را پوشش خواهد داد.
«آشیش کومار» مدیرعامل این شرکت می گوید طی دهه آتی میلادی ساخت هواپیماهای کوچک 10 نفره را آغاز خواهد کرد و سپس با پیشرفت فناوری باتری های الکتریکی، آنها قادر خواهند بود جت های بزرگ تری با ظرفیت 50 مسافر و توانایی طی مسافت بیش از 1600 کیلومتر با یک بار شارژ را بسازند.
با توسعه فناوری باتری، می توان هواپیماهای تمام الکتریکی بزرگ تری ساخت
هواپیماهای Zunum از موتورهای الکتریکی هیبریدی برخوردار خواهند بود که از طریق منابع مختلف شارژ می شوند. از آنجا که هواپیماها باید حداقل 30 سال در وضعیت عملیاتی باقی بمانند، طراحی آنها باید به گونه ای باشد که بتواند پیشرفت های آتی در حوزه موتورهای الکتریکی، باتری ها و ژنراتورها را نیز در خود جای دهد. هدف نهایی این شرکت، توسعه جت هایی با موتور تمام الکتریکی عنوان شده.
گفتنیست اگرچه خودروهای برقی مختلف یکی پس از دیگری راه خود را به خیابان های جهان باز کرده اند، حمل و نقل هوایی الکتریکی هنوز در مراحل اولیه خود به سر می برند و با مشکلاتی همچون وزن زیاد باتری، توان کم موتورهای الکتریکی و قوانین رگولاتوری سختگیرانه دست و پنجه نرم می کنند. با این حال استارتاپ کوچک Zunum می تواند با حمایت مالی بزرگان عرصه هوانوردی جهان، این مسیر دشوار را در زمان کوتاه تری بپیماید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
هنوز برای هواپیما الکتریکی خیلی زوده و حداقل باتری ها باید پیشرفت قابل توجهی بکنند
ولی ایده بسیار جذابی هست ، 40 تا 80 درصد کاهش هزینه کم نیست