چرا سازنده های موبایل «رابط کاربری» را از نو اختراع می کنند؟
اگرچه همه ما از یک اندروید واحد و مشابه استفاده می کنیم، اما هر تولیدکننده تلفن همراهی در سراسر جهان که از اندروید به عنوان سیستم عامل خود استفاده می کند، یک پوسته و لایه ...
اگرچه همه ما از یک اندروید واحد و مشابه استفاده می کنیم، اما هر تولیدکننده تلفن همراهی در سراسر جهان که از اندروید به عنوان سیستم عامل خود استفاده می کند، یک پوسته و لایه روی اندروید می کشد و به عنوان رابط کاربری مخصوص به شرکت خودش ارائه می دهد.
گزینه ها متنوع هستند و هر کسی می تواند بر مبنای سلیقه خود یکی را انتخاب کند؛ البته در اغلب موارد. با این حال، توسعه دهنده ها برای مدتی طولانی نمی توانند به یک طراحی خاص رضایت دهند و همان را بهتر کنند. برای مثال، ال جی جی 6 و گلکسی اس 8 می خواهند دوباره چرخ را اختراع کنند و از پایه یک رابط کاربری دیگر بسازند.
حتی گوگل هم برای اندروید O می خواهند یک منو تنظیمات جدید بسازد. اگر شما طی تمام این سال ها با منوی تنظیمات اندروید اخت شده باشید، حالا باید خودتان را آماده کنید تا همه چیز تغییر کند.
ال جی
هم تاچ ویز یا Samsung Experience و هم UX ال جی طی سال های گذشته، تغییرات عمده ای در رابط کاربری خود تجربه کرده اند که با هر مدل جدید از موبایل ها، این تغییرات همراه بوده.
پس از معرفی قابلیت پنجره دوگانه G4 و اپلیکیشن LG SmartWorld، در موبایل G5 شاهد تغییر رنگ نوتیفیکیشن ها و دکمه های تنظیمات بودیم؛ به طور کل منوی تنظیمات دستخوش تغییر شد.
G6 اما باز هم به این تغییرات ادامه می دهد. آیکون ها و لانچر دستگاه، همه آن ها تغییر می کنند و افزوده شدن Google Assistant تجربه استفاده از دکمه هوم را تغییر خواهد داد.
سامسونگ
همتای کره ای ال جی هم این تغییرات را اخیرا تجربه کرده. در گلکسی اس 7 شاهد معرفی یک دکمه سفید رنگ برای دسترسی سریع به منو، منو نوتیفیکیشن ها، انیمیشن های جدید و یک تغییر کلی در بخش منوی تنظیمات بودیم که بسیاری از گزینه ها را در بخش Advanced Features قرار می دهد.
رابط کاربری سامسونگ همچنین قابلیت آوردن چندین اپلیکیشن روی صفحه هوم را هم اضافه کرد. تکنولوژی همیشه روشن به نمایشگر افزوده شد و یک سری ابزارها و گیم لانچر مخصوص نیز به گلکسی اس 7 آمد.
تازه به آن قابلیت هایی که روی نسخه اج در دسترس هستند اشاره نمی کنیم که از حوصله خارج است. و بعد از گلکسی اس 7، گلکسی نوت 7 آمد و دوباره همه چیز را تغییر داد (خب البته تا قبل از اینکه کاملا از بازار جمع شود).
طرح بندی دکمه هوم گلکسی اس 8 باز هم به طور کل عوض شده، آیکون ها تغییر کرده اند و بخش تنظیمات باز هم تغییراتی داشته. اوه، لانچر را هم فراموش نکنیم که حالا با اضافه شده بیکسبی، صفحه هاب مخصوصی در قسمت چپ خود دارد.
خب پرسش اینجا است که چرا تولیدکننده های تلفن های همراه تا این حد به تغییر علاقه دارند، تغییراتی که حتی در کمتر از یک سال رخ می دهند و لزومی به آن ها اصلا دیده نمی شود وقتی مشکلات بزرگ تری مثل عمر باتری اندک وجود دارد.
کجای کار هستیم؟
دلیل اصلی این اتفاق احتمالا این است که اندرویدی ها هنوز نتوانسته اند یک طراحی عالی برای رابط کاربری سیستم عاملشان پیاده کنند و مدام در حال تغییرش هستند تا به مشتریان یک تجربه بهتر ارائه دهند و در عین حال، از رقابت جا نمانند. ال جی از همه بیشتر برای رابط کاربری اش زیر آتش نقد و کنایه بوده و حتی حذف اپ دراور در G5 هم کمکی به بهبود ماجرا نکرده است.
برای ال جی، جی 6 فرصتی است برای باز پس گیری بازار، خصوصا پس از آزمایش ناموفقی که با جی 5 انجام داد. به همین منظور، تغییرات بیشتر و بیشتری اعمال کرده تا از رقبایی که آن ها هم مرتب در حال تغییر رابط کاربری هستند عقب نماند.
همه این سردرگمی ها یک سوال بزرگ را پیش می کشد: چرا از همان اندروید خالص و پایه استفاده نکنیم؟
رابط کاربری اندروید یکی از محبوب ترین ها میان تمام مشتاقان سیستم عامل اندروید است و تعادل معرکه ای میان قابلیت ها و عملکرد سریع ارائه می دهد. تازه این را هم تصور کنید که رابط کاربری اندروید چند سالی است دست نخورده باقی مانده. احتمالا ال جی و دیگر شرکت ها فکر می کنند یا باور دارند که آن ها می توانند خیلی بهتر از گوگل در این زمینه عمل کنند.
همیشه این انگیزه برای افزودن قابلیت های جدید و بیرون کشیدن توانایی های بیشتر از یک تلفن همراه وجود داشته، مثل نمایشگر 18:9 ال جی برای جی 6 که گزینه های بیشتری را به هسته سیستم عامل و رابط کاربری اضافه می کند.
البته، این مسئله ریسک اضافه شدن قابلیت های بی شماری که هیچ گاه توسط کاربر عادی مورد استفاده قرار نمی گیرند را هم اضافه می کند. با این حال، جی 6 عملکرد و عمر باتری مناسبی دارد، بنابراین این تغییرات لزوما بد نبوده اند.
بد بیاری
برای سامسونگ، دلیل این تغییرات احتمالا دوری جستن از رسوایی های تابستان سال گذشته است. آن ها می خواهند هیچ اثری از گلکسی نوت 7 باقی نماند. به همین خاطر، خانواده گلکسی اس 8 هم این همه تغییر و پیشرفت را به خود دید و تا به اینجای کار فوق العاده عمل کرده.
گلکسی اس 8 هیچ ارتباطی با گذشته ندارد و تغییرات رابط کاربری نیز این عدم وجود ارتباط را اثبات می کند.
فراتر از نوت 7، سامسونگ در گلکسی اس 8 دکمه فیزیکی هوم را هم حذف کرده که این موضوع نیز خود باعث می شود رابط کاربری دستخوش تغییرات گسترده تر شود.
سامسونگ از همه کمپانی های دیگر، بیش از پیش با پیروی از گوگل مخالفت کرده و سیستم عامل را با طعم و رنگی مخصوص به خودش طراحی و ارائه کرده است. کافی است به یکی از دستگاه های سامسونگ و رابط کاربری اش نگاه کنید تا بلافاصله متوجه شوید این دستگاه را سامسونگ تولید کرده و چقدر با طراحی گوگل تفاوت دارد؛ هیچ شرکت دیگری این طور نیست.
تغییر همیشه خوب بوده و همیشه هم از آن استقبال می شود. کسی نمی گوید تغییرات بد و ناپسند هستند اما در زمینه رابط کاربری، آنچه که هر روز با آن سر و کار داریم، شاید این حجم از تغییرات دلپسند نباشد. با وجود همه این تغییرات و عدم وجود یک زبان واحد، تغییر کمپانی، بسیار سخت تر از خرید یک موبایل جدید از همان شرکتی است که همین الان از آن استفاده می کنید.
به نظر شما، این تغییرات مثبت هستند و آیا تغییر می تواند برای رابط کاربری مفید باشد یا خیر؟
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
من نمیدونم چطوری نویسنده این مطلب چنین چیزهایی نوشته و دیجیاتو هم چنین مطالبی رو منتشر کرده!!! بر چه اساس میگویید که اندرویدی ها هنوز به یک سیستن واحد برای سیستم عاملشان نرسیدن...
اتفاقا برعکس این ویژگی و قابلیت اندروید هست که میتوانید به شکل های مختلف ببینیدش ...قرار نیست مثل ios یک شکل خسته کننده رو تحمل کنید.
این سوال رو مطرح کردید که چرا شرکت ها رابط اختصاصی میزنن و تغییر میدنش...
خب آنچه که گوشی هواوی رو از سانسونگ و سامسونگ رو از الجی جدا میکنه فقط سخت افزار تیست دوست گرامی همین رابط های کاربری هست که به شرکتها هویتهای جداگانه ای بخشیده و سلایق مختلف رو جوابگوست.
اینکه چرا هر شرکت در حال تغییر دادن رابطشه باید گفت که این نگاهتونم تعجب آوره بنظر شما ویندوز باید همون تیپ ویدوز ۹۳ یا ویندوز ۳.۱ یا اکس پی باقی می موند؟؟؟؟
من فکر نمی کتم کسی ادعا کته من به تسکبار ویندوز ۹۵ عادت کرده بودم!!!
این که سامسونگ بیکسبی رو اضافه کرده این تغییر در واقع اضافه کردن یک قابلیته نه تغییر در رابط کاربری... و نشان دهنده اینه که شرکتها سعی میکنن قابلیتهای مخصوص خودشون و کامل تر از بقیه رو ارائه بدهند ازینرو می بینید حتی در سخت افزار هم مثلا سامسونگ و هواوی پردازنده مخصوص خودشونو دارن، رابط کاربری خودشونو دارن و... این یعنی هویت...
چیزی که نمی فهمم اینه که شما در این مطلب بدنبال چه بوده اید؟ چه چیزی را بررسی کردید؟؟ اندروید خام در برخی گوشی ها هست ولی باز هم گوشی های دیگری که رابط کاربری خودشونو دارن پرفروش ترن علت فروش خوبشونم اینکه مردم انتخابشون کردن چون خوب بودن و دائما در حال بلوغ هستند چیزی که در سیستم عامل آی او اس آیفون نمی بینیم ... اونوقت شرکت میاد سرعت پردازنده گوشی مدل پایینو میاره پایین تا مردم گوشی جدید این شرکت رو بخرن!! چرا؟؟
چرا این شرکت مجبور میشه چنین گاری کنه؟؟؟ جواب به عهده شما
به نظر من واقعا سامسونگ به مرور زمان داره پخته تر ميشه ايشالا كه. اس ايت گوشي خوبي بشه. يه مورد ديگه ديجياتو چرا نظرات رو ببپرسي نميكنه الان شده چت روم?