ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انرژی خورشیدی
تکنولوژی

انرژی خورشیدی پرشتاب ترین منبع تامین انرژی دنیا از لحاظ گسترش است

آمارهای رسمی نشان می دهند که انرژی خورشیدی در میان سایر منابع تامین انرژی سریع ترین رشد را در سال گذشته تجربه کرده است. طبق گزارش سالیانه «آژانس بین المللی انرژی» یا «IEA»، دلیل اصلی ...

محمد مافی‌ها
نوشته شده توسط محمد مافی‌ها | ۱۳ مهر ۱۳۹۶ | ۱۸:۰۰

آمارهای رسمی نشان می دهند که انرژی خورشیدی در میان سایر منابع تامین انرژی سریع ترین رشد را در سال گذشته تجربه کرده است.

طبق گزارش سالیانه «آژانس بین المللی انرژی» یا «IEA»، دلیل اصلی این رشد شتابان مربوط به هزینه تمام شده پایین و تغییر رویکرد دولت ها برای انتقال تمرکز از منابع سنتی به سمت انرژی خورشیدی تماماً پاک است.

کشور چین به عنوان یکی از پیشگامان توسعه زیرساخت های تامین برق از نور خورشید به حساب می آید. در سال گذشته نیمی از نیروگاه های خورشیدی جدید دنیا در خاک این کشور احداث شدند، در حالی که چین تا همین چند سال پیش بخش زیادی از انرژی خود را از ذغال سنگ -به عنوان یکی از آلاینده ترین منابع انرژی سنتی- تامین می کرده است.

بسیاری دهه آینده را دهه شکوفایی عظیم صنعت تولید صفحات خورشیدی و آغازگر عصری جدید از تامین انرژی از منابع تجدید پذیر می دانند. بر طبق برخی پیش بینی ها تا سال ۲۰۲۲ سرعت افزایش ظرفیت سلول های فوتو ولتائیک خورشیدی در دنیا از هر تکنولوژی تجدیدپذیر دیگری بالاتر خواهد بود. به عنوان مثال کشور هند اعلام کرده است که سهم انرژی خورشیدی در تامین انرژی مورد نیاز خود را تا سال ۲۰۲۲ به دو برابر افزایش خواهد داد.

البته علی رقم تمام آمارهای امیدوار کننده، نگرانی هایی نیز در این زمینه وجود دارد. علاقه زیاد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به احیای ذغال سنگ در صنعت، می تواند در آینده نزدیک جایگاه این کشور را به عنوان دومین کشوری در دنیا که بیشتری سهم انرژی خود را از منابع سبز تجدیدپذیر تامین می کند به مخاطره بیاندازد. به خصوص که اگر کمیسیون تجارت این کشور نیز وضع عوارض سنگین بر واردات پنل های خورشیدی ساخت چین را تصویب نماید.

با همه این ها بازهم گزارش IEA نوید آینده ای روشن را می دهد. به خصوص که اگر محققین بتوانند در طی چند سال آینده بازدهی پنل های خورشیدی را از مقدار نه چندان مطلوب فعلی فراتر ببرند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی