ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

داروی آزمایشی سرطان، چربی انباشته درون رگ های بدن را هم از بین می برد

یکی از داروهایی که برای درمان سرطان پستان و دیابت ساخته شده بود، اثرات جانبی غیر منتظره و جالبی را از خود نشان می دهد. دانشمندان کشف کرده اند که یک دُز از داروی Trodusquemine ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | ۱۸:۴۵

یکی از داروهایی که برای درمان سرطان پستان و دیابت ساخته شده بود، اثرات جانبی غیر منتظره و جالبی را از خود نشان می دهد. دانشمندان کشف کرده اند که یک دُز از داروی Trodusquemine می تواند بیماری تصلب شرایین (آترواسکلروزیس) را تا حد زیادی درمان کند.

این بیماری که به خاطر انباشت چربی درون شریان ها ایجاد می شود، یکی از دلایل عمده مرگ و میر بزرگسالان در جوامع پیشرفته و کشورهای پر استرس، به ویژه ایران محسوب می گردد و حال محققین امیدوارند با استفاده از داروی جدید، شایع ترین علت سکته های قلبی را از بین ببرند.

آترواسکلروزیس به خاطر جمع شدن پلاک های کلسترول روی دیواره شریان ها به وجود می آید. این لایه به مرور سخت تر شده و فضای داخل رگ را باریک تر می کند، تا اینکه نهایتاً جریان خون اکسیژن دار در بدن را مختل کرده و به مشکلات عدیده جسمانی می انجامد.

این دارو می تواند گرفتگی عروق که عامل اصلی سکته های قلبی است را درمان کند

تاکنون بهترین درمان این بیماری، تغییر سبک زندگی عنوان شده اما دانشمندان همواره به دنبال فناوری های جایگزین به منظور درمان التهاب ناشی از این وضعیت در بازه زمانی کوتاه مدت بوده اند. از جمله آزمایشات انجام شده تاکنون می توان به ترکیبات آووکادو و نانوربات های تحویل دهنده داروهای ضد التهابی در بدن اشاره کرد.

Trodusquemine که در حال حاضر مراحل آزمایش نهایی را برای درمان سرطان پستان و دیابت پشت سر می گذارد، هیچگاه به عنوان داروی ضد تصلب شرایین مطرح نبوده است اما محققین دانشگاه آبردین اسکاتلند آن را روی موش های مبتلا به آترواسکلروزیس تست کردند و دیدند که نه تنها می تواند پلاک های چرب درون شریان ها را از بین ببرد، بلکه این اثر را تنها با یک دُز ایجاد می کند.

به گفته پژوهشگران، آنزیمی به نام PTP1B را متوقف می کند که در افراد چاق، مبتلا به دیابت یا وضعیت های منجر به التهاب درازمدت دیده می شود. تحریک پروتئین دیگری به نام AMPK که وضعیت فعالیت جسمانی را در بدن شبیه سازی می کند نیز به نتیجه حاصل ارتباط دارد.

اگرچه این دارو هنوز در مرحله تست های پیش-بالینی قرار دارد، اما محققین نسبت به نتایج آن در درمان آترواسکلروزیس و دیگر بیماری های قلبی-عروقی بسیار خوشبین هستند. این پژوهش در ژورنال «علوم بالینی» به چاپ رسیده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • خط خطی
    خط خطی | ۱۴ آبان ۱۳۹۶

    البته این که اتفاقی منجر به چه مشکلاتی میشه که دانشمندان ازش بی اطلاع می مونن هم هست

  • hakhatec
    hakhatec | ۱۴ آبان ۱۳۹۶

    جالبه،اونوقت خود سرطان رو درمان میکنه بلاخره یا نه
    جالبه که درمان بعضی بیماری ها رو اتفاقی به دست میارن

  • ami_ald
    ami_ald | ۱۴ آبان ۱۳۹۶

    خداکنه هرچی زودتر این دارو وارد ایران بشه

مطالب پیشنهادی