بررسی بازی Captain Tsubasa: Dream Team؛ فوتبالیست ها
با وجود اینکه نزدیک به پانزده سال از پخش آخرین قسمت مجموعه کاپیتان سوباسا که در ایران با نام «فوتبالیست ها» شناخته می شود، می گذرد اما همچنان این انیمه بین نسل های مختلف طرفداران ...
با وجود اینکه نزدیک به پانزده سال از پخش آخرین قسمت مجموعه کاپیتان سوباسا که در ایران با نام «فوتبالیست ها» شناخته می شود، می گذرد اما همچنان این انیمه بین نسل های مختلف طرفداران زیادی داشته و حالا کاپیتان سوباسا نه فقط اثری جریان ساز، بلکه به نمادی برای ژاپنی ها تبدیل شده است.
همین محبوبیت فراوان مجموعه و خاطراتی که خیلی ها با آن دارند هم باعث شد تا خبر بازگشت کاپیتان سوباسا به صنعت گیم بتواند خیلی ها را به وجد بیاورد. البته برخلاف انیمه یا مانگا، بازی هایی که با محوریت این شخصیت ساخته می شدند هیچوقت جزو بهترین ها نبودند و Captain Tsubasa: Dream Team نیز تغییری در اصل قضیه ایجاد نمی کند.
ولی ساخته KLab از آن لحاظ اثر ارزشمندی به حساب می آید که توانسته همان مکانیزم های گذشته را حالا با شکل و شمایلی متفاوت به اسمارت فون ها بیاورد. به گونه ای که اگر نسخه های قدیمی را تجربه کرده باشید و اکنون به تجربه Dream Team مشغول شوید، زیر بار نوستالژی بازی کمر خم کنید. حداقل ما که اینطوری بودیم.
همینکه KLab برخلاف خیلی از استودیوهای بازیسازی دیگر خاطرات خوب چند سال پیش را از بین نبرده و توانسته آن ها را زنده کند جای تقدیر دارد. از دیدگاه گیم پلی، Captain Tsubasa: Dream Team مشابه عناوین پیشین اما با تفاوت های کوچکی است. در واقع زمین مسابقات بازی به دو بخش تقسیم می شود.
در بخش ابتدایی، نمایی از نقشه زمین با بازیکن ها وجود داشته [عکس دوم مطلب] و حالا می توانید با کشیدن انگشت خود به جهتی که خواستید بازیکن را حرکت داده، شوت بزنید یا به بقیه فوتبالیست ها پاس بدهید. بخش دوم زمانی است که به بازیکن حریف می رسید، جایی که بزرگترین تفاوت سری کاپیتان سوباسا با دیگر عنوانی فوتبالی مشخص می شود.
در اینجا [عکس سوم مطلب] فوتبالیست ها نشان داده شده و بنابراین باید با انجام حرکت هایی آن ها را پشت سر بگذارید. می توانید دریبل شان کنید، پاس بدهید یا قدرت های ویژه خود استفاده کنید. اگر هم در نقش دفاع بودید و بازیکن حریف به سمت شما هجوم آورد این گزینه ها جای شان را به تکل یا سد معبر کردن تغییر می دهند.
به عبارت دیگر گیم پلی Dream Team ترکیبی از سبک نوبتی و فوتبال معمولی است. یعنی هنگامی که در نقشه حضور دارید و کسی رو به روتان قرار نگرفته، می توانید بازیکن خود را آزادانه حرکت داده و با استراتژی های مختلف او را به سمت دروازه حریف برسانید.
اما همینکه فوتبالیست نزدیک به بازیکن رو به رویی شد، یک بخش دیگر به نمایش در آمده و به کمک انتخاب گزینه هایی که دارید باید سعی کنید به گل برسید. احتمالا با توجه به استانداردهای امروزی سبک ورزشی، المان های Dream Team را خسته کننده بخوانید.
ولی اصلا اینطوری نیست. بازی ریتم خیلی بالایی داشته و به خصوص در لول های بالاتر که بازیکن های جدیدتری می گیرید، هیجان هم به مسابقات اضافه می شود. فقط مشکل بزرگی که این قسمت دارد صفحات لودینگ هستند. بعضی لودینگ ها که بین انیمیشن ها وجود دارد باعث شده تا بازی گاهی اوقات از ریتم بیافتد.
بالاتر از «قدرت های ویژه» گفتیم، یکی از دلایل محبوبیت فراوان سری کاپیتان سوباسا همین المان بود که حالا به بهترین حالت ممکن شاهد حضورش در Dream Team هستیم. تمام قدرت هایی که در فوتبالیست ها دیده اید اینجا حضور دارند، از شوت ببر کاکرو بگیرید تا ضربه عقاب سوباسا و شیرجه های فراموش نشدنی واکاشیزوما.
در ادامه هم با جمع آوری کارت های بیشتر بازیکن ها می توانید فوتبالیست های جدیدتری از دنیای کاپیتان سوباسا آزاد کرده یا قدرت های متفاوتی را برای آن ها به دست بیاورید. برای این قسمت بازی به نوعی از عنوان موفق Fire Emblem Heroes الهام گرفته است.
با پیروزی در هر مسابقه داستانی، یک گوی رنگین کمانی دریافت می کنید. اگر تعداد گوی هایتان به رقم 5 برسد می توانید به قسمت Transfer رفته و بسته به شانس تان بازیکن جدیدی به دست بیاورید. بازیکن ها نیز از لحاظ قدرت، با حروف مختلفی دسته بندی شده اند.
جدا از لودینگ های طولانی، یکی دیگر از مشکلات Dream Team به وابستگی بیش از اندازه به قدرت ها باز می گردد. توسعه دهنده در این قسمت به خوبی توانسته تنوع را حفظ کند و هر بازیکن هم قدرت های ویژه خاص خودش را دارد ولی نکته اینجاست که حضور آن ها، بیشتر از استراتژی های تان در زمین مسابقه مهم هستند.
ساده تر بگوییم، سازنده نتوانسته تعادلی بین این دو قسمت برقرار کند. بنابراین بیشترین تلاش خود را باید بیش از زمین مسابقه کرده و صرف پیشرفت بازیکن ها کنید. البته همینکه کدام بازیکن نقطه زمین را ارتقا دهید به خودی خود اهمیت دارد ولی کمبود استراتژی در زمین مسابقه، حتی نسبت به قسمت های پیشین، باعث شده تا جذابیت بازی کاهش یابد.
حرف هایمان را اینگونه به پایان می رسانیم که Captain Tsubasa: Dream Team به خاطر ذات نوستالژی، شخصیت های فراوان، قدرت های گوناگون هر کدام از آن ها و حالت های فراوان گیم پلی موفق شده یکی از سرگرم کننده ترین های امسال باشد. اما مشکلاتش مانع از این می شود که ساخته KLab به اثری ماندگار تبدیل گردد.
Captain Tsubasa: Dream Team
سازنده: KLab | قیمت: رایگان با پرداخت درون برنامه ای | دسته بندی: — |
سیستم عامل: iOS و اندروید | حجم: 1240 مگابایت | زبان: — |
در بخش اپلیکیشن های دیجیاتو بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سلام ممنون بابت معرفی , این بازی رو تقریبا 6 ماه هست از وقتی که نسخه ژاپنیش اومده دارم بازی میکنم و واقعا عالی هست و دیروز هم که نسخه جهانیش اومد فقط متاسفانه توی ایران گروههای 30 نفره برای تشکیل کلوب توی بازی پیدا نکردم و توی گروههای خارجی عضو هستم
چند وقت پیش دنبال این بازی بودم فقط نسخه ژاپنیشو پیدا میکردم ممنون دیجیاتو
من تقریبا ۹۰درصد بازی های فوتبالیست ها رو بازی کردم ،مطمعنن بازی کاپیتان سوباسا ۲ توی میکرو بهترین بود ،بعد از اون نسخه ی بازی رو پلی وان هم خوب بود اما بقیه اصلا نتونستن گیم پلی خوبی داشته باشن،اینم تست میکنم فقط ۱ گیگ جا ندارم باید فضا خالی کنم ،درده فضای خالی داریم همه
از دیروز تا الان دارم بازی میکنمش! عالیه!فقط موندم سکه ها به جز تو بخش traning به چه دردی میخوره!
یادش بخیر :-(
ولی هیچوقت بازیش جالب نبوده و نخواهد بود چون بعضی چیز ها توی انیمیشن جذابه و توی بازی جالب نمیشن!