ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

آیا امکان تبادل پیغام میان پیام‌رسان‌های داخلی فراهم می‌شود؟

پیام رسان‌های داخلی اگرچه درحال پیشرفت هستند اما تعداد زیاد آنها، انتخاب یکی از آنها را برای کاربران دشوارتر می‌کند. برای حل این مشکل، یکی از پیام‌رسان‌های داخلی، پیشنهاد داده است تا تبادل پیام میان ...

امیر مستکین
نوشته شده توسط امیر مستکین | ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۲:۰۰

پیام رسان‌های داخلی اگرچه درحال پیشرفت هستند اما تعداد زیاد آنها، انتخاب یکی از آنها را برای کاربران دشوارتر می‌کند. برای حل این مشکل، یکی از پیام‌رسان‌های داخلی، پیشنهاد داده است تا تبادل پیام میان سرویس‌های داخلی ممکن شود؛ پیشنهادی که دیگر پیام‌رسان‌ها چندان علاقه‌ای به آن نشان نداده‌اند.

در حال حاضر کاربران اینترنت کشورمان در تلگرام به همدیگر دسترسی ساده‌ای دارند، چرا که بیشتر ایرانیان در این شبکه حاضر هستند اما از سوی دیگر پیام‌رسان‌های داخلی تعداد بالایی دارند که ۵ عدد از آنها مورد شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات هستند.

از طرفی طبیعتاً کاربران علاقه‌ای به نصب ۵ پیام‌رسان ندارند برای ارتباط با آشنایان خود ندارند. به همین دلیل‌، «مهدی انجیدنی» مدیرعامل «گپ» خبر می‌دهد که این پیام‌رسان به دنبال ایجاد امکان تبادل پیام میان سایر اپلیکیشن های داخلی است. انجیدنی در گفتگو با دیجیاتو اشاره می‌کند که اقدامات لازم برای این تجمیع با یکی از پیام رسان‌های داخلی و یک نمونه خارجی انجام شده است و به زودی جزییات بیشتری از این موضوع منتشر خواهد شد. به گفته او، امکان تبادل پیام «از نظر فنی، شدنی است.»

جنگیدن برای جامعه‌ای مشترک

اما مدیرعامل پیام‌رسان بیسفون پلاس که یکی از قدیمی‌ترین پیام‌رسان‌های داخلی است، چندان با این موضوع موافق نیست. «میلاد موحدی» در گفتگو با دیجیاتو اشاره می‌کند که هر پیام‌رسان با یک طرح تجاری، طرح توجیهی و سابقه‌ مشخص شروع به کار می‌کند:

«بیسفون بیش از ۵ سال سابقه دارد، گپ حدود ۲ سال و پیام‌رسانی مانند ایتا به تازگی وارد بازار شده است. اینکه همه این پیام‌رسان‌ها را به هم وصل کنیم لزوماً مورد تایید همه نیست و لزوماً روشی منطقی هم نیست. ما زمانی که اپلیکیشن‌‌مان را ارائه دادیم، به گرفتن بخشی از بازار برای خودمان فکر می‌کردیم تا مخاطب پیدا کنیم، نه اینکه همه برای داشتن یک جامعه مشترک بجنگیم.»

موحدی اعتقاد دارد چه تلگرام باشد یا نباشد، یا حتی پیام‌رسان‌های داخلی دیگری باشند یا نباشند، بیسفون پلاس راه خودش را خواهد رفت و طبیعی است که بقیه پیام‌رسان‌های داخلی هم به دنبال چنین رویکردی باشند: «به عنوان رقیب به بقیه نگاه می‌کنیم و فکر می‌کنم سایرین هم چنین نگاهی داشته باشند و منافع خودشان را در نظر بگیرند.»

چالش بزرگ فنی

امکان تبادل پیام میان نرم‌افزارهای پیام‌رسان ایرانی مزیت و معایب خودش را دارد اما فارغ از نوع نگاه به این مسئله، از نظر فنی نیز چالش بسیار بزرگی محسوب می‌شود. انجیدنی می‌گوید که به راحتی این امکان فراهم می‌شود و موحدی نیز عقیده دارد که این کار از نظر فنی غیر ممکن نیست اما پیچیدگی‌های بسیاری دارد:

«باید ببینیم اینکار چقدر هزینه و زمان می‌طلبد و چه منابعی را مصرف می‌کند. ما برای ارتباط بین کلایت سرور از پروتکل‌های اختصاصی خودمان استفاده می‌کنیم. همین موضوع برای تجمیع ما با دیگران مشکل‌ساز می‌شود. در واقع هر پیام‌رسان از پروتکل خودش استفاده می‌کند. برای حل چنین مشکلاتی باید به راه‌حل‌های کامل و جامعی فکر کرد. از این روش چندان استقبالی هم نشده که دلیل عمده‌اش، هزینه‌ بالای آن بوده است اما نشدنی هم نیست.»

باید دید در آینده، گپ امکان تبادل پیام با کدام‌یک از پیام‌رسان‌های داخلی را ایجاد خواهد کرد و در نهایت آیا دیگر پیام‌رسان‌های داخلی هم به این روند تن خواهند داد یا خیر.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (25 مورد)
  • No Name!
    No Name! | ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷

    تلگرام فور اور

  • سروش سکایی
    سروش سکایی | ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷

    چه جنگولک بازی هایی |:

  • 007
    007 | ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷

    123456شیکتیز

  • جوادی
    جوادی | ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷

    کاملترین و بهترین تلگرام??

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی