ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

دیرتر شروع شدن مدارس باعث افزایش بازدهی و نمره‌ی دانش آموزان می‌شود

در یکی از تحقیقات همه جانبه‌ی انجام شده روی تاثیر میزان خواب و تحصیل دانش آموزان در مقطع دبیرستان، محققان به این نتیجه رسیده‌اند که خواب بیشتر، باعث بالا رفتن نمرات و همچنین بازدهی بیشتر ...

مانی میرجوادی
نوشته شده توسط مانی میرجوادی | ۲۲ آذر ۱۳۹۷ | ۱۳:۳۰

در یکی از تحقیقات همه جانبه‌ی انجام شده روی تاثیر میزان خواب و تحصیل دانش آموزان در مقطع دبیرستان، محققان به این نتیجه رسیده‌اند که خواب بیشتر، باعث بالا رفتن نمرات و همچنین بازدهی بیشتر دانش آموزان می‌گردد.

ریتم شبانه روزی بدن ما باعث می‌شود تا تشخیص دهیم بدن نیاز به خوردن، خوابیدن و بیدار شدن دارد. نتایج مطالعات نشان می‌دهد که این ریتم شبانه روزی در دوره‌ی بلوغ به طور قابل توجهی متفاوت است و باعث می‌شود نوجوانان شب‌ها نتوانند به راحتی بخوابند و نیاز داشته باشند تا صبح‌ها خواب طولانی تری داشته باشند.

به گفته‌ی نویسنده‌ی ارشد تحقیقات ارائه شده «گیدئون دانستر» چرخه‌ی شبانه روزی کودکان و نوجوانان با بزرگسالان به طور کامل متفاوت است.

شروع زودهنگام مدارس سالهاست که مورد بحث قرار دارد. بسیاری پیشنهاد می‌کنند که شروع زمان مدارس باید کمی دیرتر باشد تا الگوی خواب نوجوانان دچار ایراد و مشکل نشود. ۸۵ درصد از دبیرستان‌های ایالات متحده زمان شروع کلاس‌هایشان زودتر از ۸:۳۰ صبح است و به صورت میانگین زمان شروع کلاس‌ها در این کشور ۷:۵۹ صبح‌ها به شمار می‌رود. چند سال است که آکادمی کودکان آمریکا پیشنهاد کرده که مدارس از ساعت ۸:۳۰ صبح آغاز شوند.

مطالعات جدید به وضوح میزان تاثیر شروع مدارس روی نمرات و بازدهی دانش آموزان را مورد مطالعه قرار داده است. در سال ۲۰۱۶ در سیاتل اعلام شد که شروع زمان مدارس از ۷:۵۰ به ۸:۴۵ تغییر خواهد کرد. این اتفاق شرایط بسیار مناسبی برای محققان فراهم کرد تا بتوانند وضعیت مدارس قبل و بعد از این تغییر را مورد مطالعه قرار دهند.

به جای آنکه محققان روی الگوی خواب مرسوم تکیه کنند، با استفاده از مچ بند‌هایی میزان فعالیت دانش آموزان را تحت نظر قرار دادند. گروه اول از دانش آموزان که ۹۲ نفر بودند برای دو هفته مورد مطالعه قرار گرفتند که پیش از اعمال تغییرات زمانی در مدارس بود.

گروه دوم که ۸۸ دانش آموز از مدارسی مشابه بودند، بعد از اعمال تغییرات زمانی در مدارس به مدت دو هفته مورد مطالعه قرار گرفتند. نتیجه‌ی کار به وضوح نشان می‌داد که دانش آموزان توانسته‌اند به طور میانگین در روز ۳۴ دقیقه بیشتر بخوابند و از همه مهمتر دانش آموزان موفق شده بودند تا ۴.۵ درصد نمرات دریافتی بهتری داشته باشند.

با توجه به مشخص بودن نتایج اعلام شده توسط محققان و تاثیر خواب بیشتر در سلامت ذهنی و روانی کودکان و نوجوانان، اما تغییر زمان شروع مدارس آنقدرها هم ساده نیست. با دیرتر شروع شدن مدارس، بسیاری از پدر و مادر‌ها که برنامه ریزی نه چندان انعطاف پذیری برای کار کردن دارند دچار مشکل خواهند شد. موضوعی که به طور قابل توجهی مانع اعمال تغییرات یاد شده می‌گردد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Reza Dark
    Reza Dark | ۲۳ آذر ۱۳۹۷

    ما ک بدبختیم ساعت ۶ باید بیدار شیم

  • نیما
    نیما | ۲۲ آذر ۱۳۹۷

    خداییش سال هاست که این موضوع مطرح میشه ولی گوش کسی بدهکار نیست.
    یکی از ایالت های امریکا ، مدارسش از ساعت 9 شروع میشن.
    قطعا بازدهی بالاتری خواهیم داشت.
    ولی با مطرح کردن این مسایل ، آدم رو به تنبلی متهم می کنن !

    • Salim ۱۱۳
      Salim ۱۱۳ | ۲۲ آذر ۱۳۹۷

      اون موقع باید حقوق معلم ها هم افزایش پیدا کنه وگرنه کدوم معلمی حاضره به خاطر چندغاز حقوق تا ساعت 3 تو مدرسه بمونه

مطالب پیشنهادی