ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

حلقه های سیاره زحل
علمی

حلقه های سیاره زحل در حال نابودی هستند

بمباران ذرات خورشیدی و ابرهای پلاسما حلقه های سیاره زحل را در معرض نابودی قرار داده است. زحل دومین سیارهٔ بزرگ منظومه شمسی پس از مشتری است و به واسطه گسترده‌ترین سیستم حلقه سیاره‌ای شناخته می شود اما اگر مشاهدات ...

یونس مرادی
نوشته شده توسط یونس مرادی | ۲۷ آذر ۱۳۹۷ | ۱۷:۰۰

بمباران ذرات خورشیدی و ابرهای پلاسما حلقه های سیاره زحل را در معرض نابودی قرار داده است.

زحل دومین سیارهٔ بزرگ منظومه شمسی پس از مشتری است و به واسطه گسترده‌ترین سیستم حلقه سیاره‌ای شناخته می شود اما اگر مشاهدات جدید ناسا درست باشد این حلقه ها به سوی نابودی پیش می روند.

مواد تشکیل دهنده حلقه‌ها بیشتر یخ آب و آلودگی‌هایی همچون گرد و غبار فضایی و مواد شیمیایی است. این اجرام فضایی حدود ۱۰۰ میلیون سال عمر داشته و در واقع بعد از تشکیل سیاره زحل به و جود آمده اند. حلقه های سیاره زحل

مطالعات ناسا بر اساس یافته های کاوشگرهای «وویجر ۱» و «وویجر۲» صوت گرفته است. وویجر ۱ در حال حاضر دورترین فضاپیما نسبت به زمین محسوب می گردد و اولین ربات فضایی است که توانسته از منظومه شمسی خارج و در سال ۲۰۱۲ وارد فضای بین ستاره ای گردد. این فضاپیما به خاطر توانایی در دریافت دستورات و اجرایی کردن آنها به عنوان یک ربات می شناسد. وویجر۲ نیز هفته قبل ورود خود به فضای بین ستاره ای را جشن گرفت.

داده های دریافتی حاکی از این است که در هر ثانیه ۲۲ هزار تن از ذرات یخ حلقه ها به درون سیاره کشیده می شود. ذرات تشکیل دهنده حلقه های سیاره زحل توسط تشعشعات خورشید و ابرهای پلاسمای ناشی از صخره های فضایی بمباران می شوند. همین موارد باعث شده که حلقه ها در میدان مغناطیسی سیاره گیر کرده و به سمت زحل کشیده شوند.

ناسا با مقایسه حجم تخمینی کل حلقه های سیاره زحل و میزان بارش مواد آنها در هر ثانیه به این نتیجه رسیده که در صورت بقای شرایط فعلی تا ۳۰۰ میلیون سال دیگر کل حلقه ها به تاریخ خواهند پیوست. حلقه های این سیاره علاوه بر جاذبه به سمت داخل، از طریق شتاب مداری به سمت فضا نیز کشیده می شوند.

 

تماشا کنید: قطعه موسیقی ناسا به مناسبت چهلمین سال پرتاب وویجر ۱

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی