عواقب افزایش ۱۵ درصدی نرخ کرایه تاکسی در سال آینده
با توجه به تورم فراگیر و روز افزون این روزهای کشور، داستان گران شدن کرایه تاکسی ها یکی از مشکلات رانندگان است. در حالی که رانندگان تاکسی از این میزان افزایش ناچیز خوشحال هستند که ...
با توجه به تورم فراگیر و روز افزون این روزهای کشور، داستان گران شدن کرایه تاکسی ها یکی از مشکلات رانندگان است. در حالی که رانندگان تاکسی از این میزان افزایش ناچیز خوشحال هستند که مردم احساس نارضایتی و گلایه مندی دارند. البته نا گفته نماند که گران شدن کرایهها را حق مسلم رانندگان می دانند.
محمد علیخانی در حاشیه صحن علنی اخیر مجلس در پاسخ به پرسشی در خصوص لایحه نرخ کرایه تاکسی اتوبوس و مترو گفت: شورا معمولا با افزایش 12 تا 15 درصدی نرخ کرایهها موافقت می کند، گفت: امسال نیز نگاه شورا به افزایش کرایهها همین نرخ است.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص اینکه پیشنهاد شده نرخ کرایه ها زیر نرخ تورم باشد، گفت: معمولا شورا زیر نرخ تورم رسمی که از سوی بانک رسمی اعلام می شود، نرخ گذاری می کند.
البته این موضوع در خصوص وسایل حمل و نقل عمومی مانند مترو، اتوبوس که از یارانه دولتی استفاده می کنند امکانپذیر است اما برای آنکه حقی از رانندگان تاکسی تضعیف نشود، فرمولی بر اساس شرایط زمانی، مکانی، آب و هوا (روزهای برفی و بارانی) دیده شده است. این موضوع امسال کارشناسی تر از سال گذشته است و تاکسیرانی دقت بیشتری در خصوص آن کرده است.
علیخانی در خصوص اینکه چرا همیشه به روز رسانی و افزایش کرایه تاکسی دیر هنگام اعلام می شود، گفت: معمولا بررسی این لایحه زمان زیادی در شورا نمی برد اما معمولا دیر به دست ما می رسد و پیش بینی می کنیم اردیبهشت ماه نرخ جدید کرایهها اعمال شود.
عواقب افزایش 15 درصدی کرایه تاکسی
آنچه واضح است اینکه نرخ میانگین تورم یک سال گذشته براساس آمارهای مختلف بین 29 الی 45 درصد اعلام می شود و در چنین شرایطی، اعلام تنها 15 درصد افزایش قیمت کرایه تاکسی می تواند مشکلاتی را برای معیشت این قشر زحمت کش ایجاد کرده و نظرم و عملکرد سیستم تاکسی رانی را مختل نماید. در واقع اعمال قیمت های غیر رسمی و بیش از قیمت های مصوب، حرکت به صورت در بست و خروج از ناوگان حمل و نقل عمومی در کنار ایجاد تنش بین شهروندان و رانندگان تاکسی، از عواقب چنین تصمیمی خواهد بود.
از این رو براساس جمله معروف "علاج واقعه، قبل از وقوع باید کرد" بهتر است تا مسئولان امر با توجه ویژه نسبت به شرایط فعلی، تلاش نمایند تا رضایت قشر زحمت کش رانندگان سیستم حمل و نقل عمومی نیز به نوعی تامین شود تا شاهد افزایش ترافیک و آلایندگی شهرهای کشور در پی کمبود تاکسی در سال 98 نباشیم.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
کاش کرایهها رو هم الکترونیکی کنن، مثلا با کارت مترو
#دیجیاتو فقط یادت باشه اینهمه بنزین و کرایه و قیمت ماشین های مزخرف ایرانی رو با دلار چندین بار مقایسه کردی،افزایش حقوق کارگر واسه سال جدید هم با دلار حساب کن
مشکل اصلی خود ما مردم هستیم. هر چی استارت گرانیش توسط دولت زده می شه .مردم میرن می خرن.
نمیدونم کی این رسم مسخره افزایش کرایه و کلا" افزایش قیمتهای همه چیز بصورت سالانه یا فصلی رو تو این مملکت باب کرده هزینه همه چی بالاست از مترو و اتوبوس بگیر تا تاکسی ... بدبختی اینه قیمت ماشین هم بالاست... بعد میگن قیمت بنزین تو ایران کمه کجاش کمه... خب لامصب متوسط حقوق مردم رو ببین صد دلار هم نیست بعد با حقوق اروپاییها و امریکاییها مقایسه کن.
به عنوان کسی که از نقلیه عمومی استفاده میکنه میگم که حق ندارن در طرح سالانشون دوباره نرخ مصوب رو بالا ببرن.. چون با افزایش قیمت ارز در چند ماه گذشته اندازه کافی کرایه رو گرون کردند. هم مترو و اتوبوس وهم تاکسی شهری و اینترنتی..
از شرق تهران تا غرب تهران با اسنپ میری ۱۷ تومن بعد به اندازه ی کافی گرون کردن؟؟؟؟ شما ۳ سال پیش با آژانس همین مسیر رو ۲۰ تومن باید میرفتی الان بعد از سه سال تورم میری ۱۷-۱۸ تومن طلب کارم هستی؟ واقعا من هر دفعه اسنپ سوار میشم خجالت میکشم پول دادنی یه چیزی هم اضافه میدم پول بنزینشون در نمیومد الانم که خرج ماشین ۳ برابر شده باز کرایشون فرقی نکرده! من نمیدونم یه آدم چطوری میتونه انقدر خودخواه باشه!!
اسنپ سیستمش فرق داره و مسیر برگشت نداره
اگه ۱۷ تومن میبره معادل ۳۴ تومن قدیم هست چون فقط نصف مسیر رو با مسافر طی میکردن قدیم.الان به لطف سیستم اینترنتی سرویس ها کاملا یکطرفه هستن و ماشالا راننده های اسنپ هم وارد شدن به همه چی
میدونن کدوم سفر ها رو قبول کنن و اونایی رو میرن که از اون سمت هم مسافر راحت گیرشون بیاد.