ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

حرکت اعتراضی ویکیپدیا به قوانین کپی رایت اروپا و تعطیلی در چند کشور

امروز وبسایت ها و کسب وکارهای زیادی در قاره اروپا نسبت به وضع قوانین جدید کپی رایت (حق نشر) اعتراض خود را نشان دادند که در میان آنها ویکیپدیا نیز حضور داشته و به نشانه ...

محسن خوشنود
نوشته شده توسط محسن خوشنود | ۱ فروردین ۱۳۹۸ | ۱۵:۳۰

امروز وبسایت ها و کسب وکارهای زیادی در قاره اروپا نسبت به وضع قوانین جدید کپی رایت (حق نشر) اعتراض خود را نشان دادند که در میان آنها ویکیپدیا نیز حضور داشته و به نشانه مخالفت، وبسایت خود را در بعضی کشورها از دسترس خارج کرده است.

قوانین مورد بحث که سه شنبه پیش رو به رأی گذاشته می شوند، در کل مفاد عادی و مفیدی را در خود دارند اما در میان موارد مورد رأی گیری، دو بند 11 و 13 موجب بروز نگرانی هایی در میان فعالان و شرکت های اینترنتی شده و موجی از اعتراضات را پدید آورده است.

شرکت ها تنها به دو بند از قوانین جدید معترض هستند

بند 11 که به قانون «مالیات بر لینک» معروف شده، به تولیدکنندگان محتوا اجازه می دهد در صورت قرارگیری لینک مطالب آنها در پلتفرم های دیگر (نظیر شبکه های اجتماعی، وبسایت ها و...) از پلتفرم مورد نظر هزینه دریافت کنند. بند 13 هم که به قانون «فیلتر آپلود» مشهور شده، پلتفرم ها را نسبت به حقوق مالکیت معنوی و حق نشر محتواهایی که در آنها آپلود می شود، مسئول می کند.

ویکیپدیا

اتحادیه اروپا معتقد است تصویب این قوانین، به تولیدکنندگان محتوا اجازه می دهد راحت تر از ارزش های تولیدی خود دفاع کنند و در مقابل شرکت های بزرگ آمریکایی از حقوق خود محافظت نمایند. از سوی دیگر اما فعالان حوزه معتقدند قانون گذاران وسعت اعمال قوانین جدید را درک نکرده اند و در صورت تصویب آنها، آزادی اینترنت را از بین خواهند برد.

به گفته منتقدان، بند 13 خطرات بیشتری به دنبال خواهد داشت؛ چرا که وبسایت ها و پلتفرم های اشتراک محتوا را مجبور به توسعه و استفاده از فیلترهای مختلفی خواهد کرد که در نهایت علاوه بر خطاهای احتمالی فراوان، منجر به افت کیفیت مطالب موجود نیز خواهد شد.

لازم به ذکر است که تا کنون بیش از 5 میلیون کاربر اروپایی تومار اعتراضی به قوانین جدید را امضا کرده اند و در روزهای آتی برنامه هایی برای تظاهرات خیابانی در سراسر اروپا پیش بینی شده است.

گفتنی است به اعتقاد برخی از فعالان، اتحادیه اروپا تصمیم دارد قبل از شکل گیری اعتراضات گسترده و اعمال فشار از سوی کاربران، قوانین جدید را تصویب کند که در صورت رسیدن به این هدف، احتمالاً شاهد افت شدید حجم محتواهای جدید در پلتفرم هایی مانند Reddit، فیسبوک، Twitch، تامبلر و یوتوب خواهیم بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • HasanHoseinPoor
    HasanHoseinPoor | ۳ فروردین ۱۳۹۸

    اتحادیه‌ اروپا هم شده مفت خور فقط جریمه میکنه‌ قانون میزاره‌ برای‌ سانسور محتوا‌

    اینترنت‌ نباید کسی سرش تو داده من باشه‌ چی آپلود میکنم‌
    فیس بوک بیشترین‌ فضولی رو تو پیام‌ های ما داره و همه رو اسکن‌ میکنه?

  • Mamad Shafi
    Mamad Shafi | ۲ فروردین ۱۳۹۸

    اروپا دیگه زیادی سخت میگیره

  • Unconventional_NyTro
    Unconventional_NyTro | ۱ فروردین ۱۳۹۸

    سلام

    قوانینش که خوبه ولی هیچ قانونی جلوی کپی رایتُ نمیگیره این قوانین هم فقط توی جایی که اجرا میشه کاربرد داره
    و هر کشور بخصوص کشورهایی که مستقلن قانونی کپی رایتُ فقط برای چیزای خودشون اجرایی می کنن برای مثله شما یک فیلم ایرانیُ نمی تونی نسخه رایگانشو گیر بیاری یا اگه گیر بیاد نسخه بسیار بی کیفیت پیدا میشه و خیلی هم سریع برخورد میشه ولی تا دلت می خواد می تونی محتوای خارجیُ رایگان دریافت کنی

  • molavy
    molavy | ۱ فروردین ۱۳۹۸

    اونجا هم انگار از شورای عالی فضای مجازی خیلی بدترش رو دارن

  • Ali.T
    Ali.T | ۱ فروردین ۱۳۹۸

    این قانون‌خیلی داغونه عملا نصف اینترنتو فلج کرده. به محض اینکه میای چیزی آپلود کنی نت قطع میشه باید از اول وصل شیم. بخصوص اگه حجمش بالا ۱۰ مگ باشه

مطالب پیشنهادی