ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

خودرو پرنده ساخت ترکیه؛ رویای بلند پروازانه بایکار ماکینا

به تازگی یک شرکت ترکیه ای به نام بایکار ماکینا (Baykar Makina) با رونمایی از خودرویی پرنده خبرساز شده است. این خودروی پرنده به احترام بدیع الزمان جزری، مخترع، ریاضی دان و صنعت گر قرن ...

سعید علیپور
نوشته شده توسط سعید علیپور | ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۵:۳۰

به تازگی یک شرکت ترکیه ای به نام بایکار ماکینا (Baykar Makina) با رونمایی از خودرویی پرنده خبرساز شده است. این خودروی پرنده به احترام بدیع الزمان جزری، مخترع، ریاضی دان و صنعت گر قرن دوازدهم میلادی جزری (Cezeri) نامیده شده و در نوع خود اولین مدل برخاسته از کشور ترکیه به شمار می رود.

Baykar-Cezeri-6

مثل اکثر وسایل نقلیه ای که اخیرا تحت عنوان خودروی پرنده معرفی شده اند، جزری نیز شباهتی به اتومبیل های حاضر در خیابان ها نداشته و در اصل یک وسیله حمل و نقل تک نفره با قابلیت نشست و برخاست عمودی است.

اولین تصاویر از خودروی پرنده جزری چندی پیش توسط سلجوک بایراکتار (Selçuk Bayraktar) مدیر فنی شرکت بایکار در توئیتر منتشر شده است. جالب اینکه آقای بایراکتار فرزند ناتنی رئیس جمهور ترکیه یعنی رجب طیب اردوغان است.

Baykar-Cezeri-7

بایکار ماکینا یکی از شرکت های پیشگام ترکیه ای در زمینه تکنولوژی و تولید تجهیزات دفاعی محسوب می شود. این کمپانی پیشتر با توسعه و ساخت انواع وسایل پرنده بدون سرنشین نام خود را بر سر زبان ها انداخته است.

در زمان فعلی مشخص نیست که شرکت بایکار ماکینا دقیقا چه برنامه هایی برای جزری دارد، اما انتظار می رود در صورت موفقیت آمیز بودن تست های میدانی، نسخه نهایی وارد فاز تولید شود.

بایکار ماکینا

تصاویر اولیه جزری نشان می دهند که چهار تیغه بزرگ وظیفه بلند کردن این خودروی پرنده از زمین را بر عهده دارند. این تیغه ها در بالای کابین شیشه ای نصب شده و درون حفاظ های گرد قرار گرفته اند.

Baykar-Cezeri-8

با توجه به اینکه هیچ نشانه ای از کنترل کننده های مختلف برای هدایت جزری دیده نمی شود، این احتمال وجود دارد که خودروی پرنده ترک ها با فناوری خودران توسعه یابد.

در صورت عرضه، ثروتمندان یا شرکت هایی که به دنبال تشکیل ناوگانی از خودروهای پرنده خودران هستند، جزو مشتریان اصلی جزری خواهند بود. پیش بینی می شود این وسیله نقلیه پرنده پس از تکمیل شدن در یکی از نمایشگاه های داخلی مربوط به هوافضا یا تکنولوژی در معرض دید عموم قرار گیرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mohammad amirseifi
    Mohammad amirseifi | ۲۶ مرداد ۱۳۹۸

    توی ایران هم به جای ساخت اینطور چیزها فقط به موی مردم گیر بدن

مطالب پیشنهادی