راهاندازی اولین راهآهن مبتنی بر انرژی خورشیدی در انگلستان
بهرهبرداری از انرژی خورشیدی بالاخره به جاهای جالبی رسید. برای اولین بار در طول تاریخ بشریت شاهد هستیم که از انرژی خورشیدی برای راهاندازی وسیله نقلیه عمومی بهرهبرداری میشود. نزدیک به ۱۰۰ پنل مدام با ...
بهرهبرداری از انرژی خورشیدی بالاخره به جاهای جالبی رسید. برای اولین بار در طول تاریخ بشریت شاهد هستیم که از انرژی خورشیدی برای راهاندازی وسیله نقلیه عمومی بهرهبرداری میشود.
نزدیک به ۱۰۰ پنل مدام با ارسال سیگنال، روشن هستند و باعث میشوند تا خط راه آهن نیز فعال باقی بماند. این خط در نزدیکی آلدرشات در همفشایر است و اگر این پروژه به خوبی و خوشی امتحانش را پس دهد، رسما زمینه برای ساخت و توسعه یک شبکه عظیم از خطوط راه آهن مبتنی بر انرژی خورشیدی فراهم میشود.
کارشناسان مدتی است که روی زیرساختهای این کشور مشغول به کار هستند و برای صرفهجویی در مصرف برق، با عزمی راسخ این نوع خطوط راه آهن را راهاندازی کردهاند اما هنوز کاملا به مرحله بهرهبرداری نرسیده است. دولت بریتانیا در تلاش است تا سال ۲۰۴۰ میلادی از شر استفاده سوخت دیزلی در خطوط راه آهن خلاص شود.
افراد پشت این پروژه در مصاحبه با رسانه گاردین توضیح دادهاند که انرژی خورشیدی میتواند ۲۰ درصد از الکتریسیته شبکه خطوط واقع در لیورپول مِرسِی و ۱۵ درصد از خطوط کِنت، ساسکس و وِسِکس را به همراه ادینبورگ، گلاگو، ناتینگهام، لندن و منچستر را فراهم کند. از طرفی سوختهای خورشیدی میتواند از لحاظ اقتصادی و مالی نیز توجیه داشته باشد. به همین سبب این پروژه به شدت طرفدار پیدا کرده و دولتمردان نیز از این موضوع به شدت حمایت میکنند.
البته باید خاطر نشان کرد اولین خطوط راه آهن متعلق به انگلستان است، نه قطارها. چرا که بیش از ۲۵۰ قطار در کشور هند روی سقفهایشان پنلهای خورشیدی تعبیه شده است. با خبر راهاندازی راهآهن در انگلستان به نظر میرسد کشور هند نیز دیر یا زود برای توسعه خطوط راهآهن دست به دامان این تکنیک خواهد شد. در هر صورت باید منتظر ماند تا ببینیم آیا این شیوه در سایر کشورها مثل ایران نیز شدنی است یا خیر. آیا اصلا از لحاظ اقتصادی استفاده از انرژی خورشیدی در داخل کشور توجیه دارد؟
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.