ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سوشی
علمی

موقع خوردن سوشی مراقب کرم‌ های احتمالی آن باشید

اگر تا حالا با خوردن سوشی دچار مسمومیت غذایی شده‌اید، احتمالا باید کرم‌ها را مقصر این قضیه بدانید. تحقیقی جدید اثبات کرده که به تازگی کرمی خاص به تغذیه از انواع سوشی علاقه‌مند شده و ...

امین بیگ‌زاده
نوشته شده توسط امین بیگ‌زاده | ۱ فروردین ۱۳۹۹ | ۱۶:۰۰

اگر تا حالا با خوردن سوشی دچار مسمومیت غذایی شده‌اید، احتمالا باید کرم‌ها را مقصر این قضیه بدانید. تحقیقی جدید اثبات کرده که به تازگی کرمی خاص به تغذیه از انواع سوشی علاقه‌مند شده و در غذای بسیاری از رستوران‌ها مشاهده می‌شود.

محققان و دانشمندان دانشگاه واشنگتن با بررسی تحقیقاتی که مابین سال‌های 1978 تا 2015 انجام گرفته، در مورد وجود کرمی انگلی به نام آنیساکیس (یا آنیزاکیس) در گوشت خام یا نیمه پخته ماهی به نتایج بسیار جالبی رسیده‌اند. این تیم تحقیقاتی به شواهدی رسیده‌اند که نشان می‌دهد طی بازه‌ای 37 ساله، جمعیت این کرم‌ها در سوشی و غذاهای مشابه با افزایشی 283 برابری مواجه بوده است.

انگل آنیساکیس عمدتا گوشت ماهی‌های اقیانوسی را برای زندگی انتخاب می‌کند. انسان‌ها با خوردن این گوشت، انگل را وارد دستگاه گوارش خود می‌کنند که همین موضوع می‌تواند به بروز مشکلات و عوارضی همچون سرگیجه، اسهال و استفراغ منجر شود که در اصطلاح پزشکی به این نوع مسمومیت آنیساکیاسیس می‌گویند. خوشبختانه آنیساکیاسیس مسمومیت پایداری نیست و یکی دو روز پس از ورود انگل به بدن انسان و مرگ آن به کلی برطرف می‌شود.

سوشی

از طرفی به نظر می‌رسد که سرآشپز رستوران‌های ارائه‌کننده سوشی هم در پیدا کردن این کرم‌های کوچک تبحر پیدا کرده و پیش از سرو کردن غذا برای شما، آن‌ها را از گوشت جدا می‌کنند. با این وجود جدا کردن این کرم‌ها (که تعدادشان ممکن است بسیار زیاد باشد) از گوشت ماهی‌های بزرگ کار آسانی نیست و ممکن است از قلم بیفتد و همین احتمال مسمومیت را بالا ببرد.

با این حساب بد نیست افراد علاقه‌مند به خوردن سوشی از این پس پیش از گذاشتن غذا در دهان، نگاه مختصری به چیزی که در حال خوردنش هستند بیندازند و گوشت را بابت وجود کرم به خوبی بررسی کنند. محققان دانشگاه واشنگتن دلایل مختلفی را برای افزایش جمعیت این کرم‌ها تصور می‌کنند که تغییرات اقلیمی و افزایش املاح غذایی در اقیانوس‌ها که ناشی از ورود پسماندهای کشاورزی و کودهای دامی به آب بوده جزو مهم‌ترین آن‌ها هستند.

همچنین نتایج این تحقیقات دانشگاهی به شکل یک مقاله علمی در ژورنال Global Change Biology نیز منتشر شده که می‌توانید همین حالا آن را مطالعه کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • طاووس
    طاووس | ۱ فروردین ۱۳۹۹

    نُ_ف_و_ذ_ی

  • Mr Ali
    Mr Ali | ۱ فروردین ۱۳۹۹

    نه اینکه هر روز سوشی میخوریم باید خیلی حواسمون جمع باشه .

  • thepjt
    thepjt | ۱ فروردین ۱۳۹۹

    مدتها طول کشید تا انسان های اولیه آتش را کشف کردند ...
    قبلش اما ، اجبارا خام خام غذا میپختند.

    نمیدونم چه اصراری هست وقتی که میشه ماهی رو پخت و خورد ، اون رو خام خام و به شکل انسان های ما قبل تاریخ بخوریم !

    و صد البته ،بیایم و به به و چه چه کنیم که چقدر این روش ماقبل تاریخی خوبه و چقدر این غذا عالیه ..

    خوب اخه اگر غذای خام اینقدر

    • alizare2221
      alizare2221 | ۲ فروردین ۱۳۹۹

      اون موقع ک خام خوری میکردن انزیم های گوارشیشون با خام خوری اوکی بود ولی الان شما گوشت و خام بخور ببین چ ب سر سیستم گوارشیت میاد.چرا چون ب مرور زمان انسان بدنش عادت کرده به پختن و بعد خوردن

  • ℳԊT
    ℳԊT | ۱ فروردین ۱۳۹۹

    وای من اگه سوشی نخورم میمیرم ?
    واقعا چه مسیبت بزرگی ??

مطالب پیشنهادی