ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

کتابخوانی در دوران قرنطینه؛ دسترسی رایگان به بیش از یک میلیون کتاب فراهم شد

سازمان غیرانتفاعی «بایگانی اینترنت» (Internet Archive) امکان دسترسی رایگان به بیش از 1.4 میلیون کتاب الکترونیکی را برای افرادی که در قرنطینه خانگی به سر می برند، فراهم کرد. شیوع ویروس کرونا سبب برگزاری کلاس ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۸ فروردین ۱۳۹۹ | ۱۴:۳۰

سازمان غیرانتفاعی «بایگانی اینترنت» (Internet Archive) امکان دسترسی رایگان به بیش از 1.4 میلیون کتاب الکترونیکی را برای افرادی که در قرنطینه خانگی به سر می برند، فراهم کرد.

شیوع ویروس کرونا سبب برگزاری کلاس های درسی به شکل اینترنتی و تعطیلی موقتی کتابخانه ها شده است. حال سازمان بایگانی اینترنت بیش از یک میلیون کتاب را از طریق پروژه ای به نام «کتابخانه وضعیت اضطراری ملی» (National Emergency Library) به طور رایگان در دسترس قرار داده است.

کتاب های این کتابخانه از پروژه دیگری به نام Open Library آمده اند. کتاب های این کتابخانه تحت اصلی به نام «استفاده منصفانه» قابل استفاده هستند؛ این اصل اجازه استفاده از آثار تحت قانون حق تکثیر ایالات متحده آمریکا بدون گرفتن اجازه از صاحب اثر را می دهد.

کتابخانه تا تاریخ 30 ژوئن یا تا زمان پایان وضعیت اضطراری ملی در آمریکا در دسترس خواهد بود و کاربران از سراسر دنیا می توانند از آن استفاده کنند.

امکان دسترسی به بیش از 1.4 میلیون کتاب در کتابخانه National Emergency Library

اوایل ماه جاری میلادی یکی از متخصصین قانون حق تکثیر دانشگاه هاروارد به نام «کایل کورتنی» (Kyle Courtney) با انتشار پستی در وبلاگ خود از اجرا کردن اصل استفاده منصفانه در دوران کرونا تمجید کرد و گفت که دانشجویان و اساتید به کمک آن می توانند به راحتی به نسخه دیجیتالی کتاب ها و مقالات درسی مورد نیاز دسترسی پیدا کنند.

البته همه در آمریکا با ایده کتابخانه دیجتالی رایگان موافق نیستند. سال 2018 انجمن نویسندگان (Authors Guild) که بزرگ ترین سازمان حرفه ای نویسندگان محسوب می شود، مدعی شد مدل دیجیتالی کردن و توزیع کتاب ها در پلتفرم Open Library بدون دریافت گواهینامه ها، به طور واضح قانون کپی رایت را نقض می کند.

«Chris Freeland» از مدیران ارشد سازمان بایگانی اینترنت می گوید:

«امیدواریم نویسندگان از تلاش های ما برای فراهم کردن امکان دسترسی موقت به آثارشان در این دوران بحرانی پشتیبانی کنند. ما نویسندگان را تشویق می کنیم تا در این برنامه ثبت نام کنند و کتاب هایشان را به کتابخانه قرض بدهند. نویسندگانی که دوست ندارند کتاب هایشان را به کتابخانه بدهند نیز می توانند به آسانی از ما درخواست کنند تا آنها را از کتابخانه حذف کنیم.»

به گفته کورتنی دادگاه های آمریکا در وضعیت اضطراری ملی، پرونده های نقض حق تکثیر را چندان جدی نمی گیرند و به پرونده ای اشاره می کند که حدوداً یک هفته قبل در دادگاه مختومه اعلام شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Hani Madani
    Hani Madani | ۸ فروردین ۱۳۹۹

    جالبه که کتاب فارسی هم داره

مطالب پیشنهادی