ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

سایت‌های اینترنتی در ۶۴ درصد موارد بیماری را اشتباه تشخیص می‌دهند

بسیاری از کاربران برای آگاهی در مورد علائم بیماری‌ها از گوگل و سایت‌های تشخیص بیماری استفاده می‌کنند. حال مطالعه جدید نشان می‌دهد که اغلب ابزارهای تشخیص بیماری آنلاین کم‌دقت هستند. مطالعه جدید محققان دانشگاه ادیث ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۳:۳۰

بسیاری از کاربران برای آگاهی در مورد علائم بیماری‌ها از گوگل و سایت‌های تشخیص بیماری استفاده می‌کنند. حال مطالعه جدید نشان می‌دهد که اغلب ابزارهای تشخیص بیماری آنلاین کم‌دقت هستند.

مطالعه جدید محققان دانشگاه ادیث کوان استرالیا (Edith Cowan University) نشان می‌دهد که سایت‌های تشخیص بیماری فقط در ۳۶ درصد از مواقع تشخیص دقیق انجام می‌دهند. کاربران با وارد کردن علائم خود در این قبیل سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها می‌توانند از احتمال ابتلا به بیماری باخبر شوند.

محققان در این تحقیق ۳۶ ابزار تشخیص بیماری مبتنی بر موبایل و وب در دنیا را تحلیل کرده و دریافتند که اولین نتیجه در ۳۶ درصد از مواقع و سه نتیجه اول نیز در ۵۲ درصد از مواقع درست از آب در می‌آیند.

محققان متوجه شدند سایت‌های تشخیص بیماری، در ۶۰ درصد از مواقع به درستی به بیمار توصیه می‌کنند تا برای مراقبت اورژانسی به پزشک مراجعه کند، ولی دقت آن‌ها در مواقع غیر اورژانسی به ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.

«Michella Hill»، پژوهشگر ارشد تحقیق می‌گوید کاربران باید با احتیاط از ابزارهای تشخیص بیماری آنلاین استفاده کنند چون آن‌ها برای ارائه توصیه‌های پزشکی نمی‌توانند سوابق پزشکی کامل بیمار را در نظر بگیرند. به گفته او کمبود قوانین و داده‌های مطمئن سبب شده‌اند تا کیفیت این سایت‌ها افت پیدا کند و اعتماد به نفس کاذب در بیماران ایجاد کنند.

این تحقیق نشان می‌دهد که با برقراری توازن ابزارهای تشخیص بیماری آنلاین می‌توانند نقش مثبت ایفا کنند. «Hill» در این رابطه می‌گوید:

«این سایت‌ها را نباید جایگزین پزشک کرد، ولی می‌توانند در ارائه اطلاعات بیشتر پس از معاینه توسط پزشک مفید باشند.»

به گفته او سایت‌های تشخیص بیماری پس از شیوع ویروس کرونا نقش مثبتی بازی کرده‌اند. برای مثال سرویس سلامت همگانی بریتانیا (NHS) از آن‌ها در سطح ملی برای پایش علائم و مناطقی که موارد ابتلا در آن‌ها بیشتر است استفاده می‌کند.

گوگل مارس سال گذشته میلادی اعلام کرد که حدود ۷ درصد از جستجوهای روزانه گوگل (برابر با ۷۰ هزار سرچ در هر دقیقه) مربوط به مسائل بهداشتی است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • negin sherkati
    negin sherkati | ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹

    والا هرچی سرچ کنی میرسی به سرطان ?

  • هایزنبرگ
    هایزنبرگ | ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹

    اون باز از روش علمی تشخیص غلط میده، اینا فقط هرجا بری میگن روغن بنفشه، جالبیش اینجاست هر سایت ایرانی بری همش روغن نارگین، بنفشه، استخودوص، چرا هنوز ما تعداد عطاریامون از داروخونه بیشتر هست هم بماند جاش نیست.

مطالب پیشنهادی