ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

پشت پرده احتکار خودرو در بازار؛ فروش سبدی خودروسازان به افراد خاص

با تشدید دوباره التهاب در بازار خودرو، تصمیمات جدیدی برای کنترل و کاهش قیمت خودرو گرفته شد؛ یکی از این تصمیمات، احتکار دانستن خودروهای بی‌پلاک است که در انبارها و پارکینگ‌ها نگهداری می‌شوند. این درحالیست که پیش ...

غزاله زاهدی
نوشته شده توسط غزاله زاهدی | ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۳:۳۰

با تشدید دوباره التهاب در بازار خودرو، تصمیمات جدیدی برای کنترل و کاهش قیمت خودرو گرفته شد؛ یکی از این تصمیمات، احتکار دانستن خودروهای بی‌پلاک است که در انبارها و پارکینگ‌ها نگهداری می‌شوند. این درحالیست که پیش از این، نگهداری از خودروهای فاقد پلاک به شکل گسترده در پارکینگ های سطح شهر صورت می گرفت و هیچ نهادی نیز غیر مجاز بودن چنین کاری را اعلام نکرده بود.

اما اخیرا درپی افزایش شدید قیمت خودرو و تفاوت ایجاد شده میان قیمت بازار آزاد با کارخانه، پلیس در پیگیری‌هایی اعلام کرد که به این بازار ورود کرده و با موارد احتکار خودرو برخورد خواهد کرد. «سردار محمدرضا مقیمی»، رییس پلیس امنیت اقتصادی ناجا نیز به تشریح جزئیات ورود پلیس به بازار خودرو پرداخت. او از برخورد با عوامل ایجاد اخلال در بازار خودرو خبر داده و گفته بود: ‌«ما سعی کردیم که از هفته‌های گذشته در بحث احتکار خودرو و اقدامات برخی افراد سودجو که ممکن است با بالا بردن قیمت یا احتکار خودرو ، بازار را دچار چالش کنند وارد شویم، البته باید توجه داشته باشیم که ما به عنوان پلیس امنیت اقتصادی یکی از اصلی‌ترین اولویت‌هایمان پیش‌بینی و پیشگیری از اقدامات غیرقانونی است و ترجیح ما بر این است که کمتر به اقدامات مقابله‌ای بپردازیم و سعی ما بر این است که از ابتدا جرمی رخ ندهد و شرایط برای فعالیت اقتصادی تسهیل شود.»

پس از این اظهارات بود که خبرهایی از کشف انبارهای احتکار خودرو در نقاط مختلف از جمله تهران منتشر شد، خودروهایی که بدون پلاک انتظامی به بیرون از کارخانه منتقل شده و در انبارها نگهداری می‌شدند. موضوعی که «سرهنگ نادر مرادی»، معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس پایتخت نیز در مورد آن هشدار داده و گفته بود: «پلیس با نگهداری خودروهای شماره‌گذاری نشده در محیط خارج از کارخانه برخورد خواهد کرد. چرا که برابر مقررات هیچ خودرویی بدون آنکه شماره‌گذاری شود اجازه خروج از کارخانه را ندارد و از این رو اگر پلیس در جایی خارج از کارخانه خودرویی شماره گذاری نشده را ببیند در حکم احتکار بوده و با آن برخورد خواهد کرد.»

احتکار خودرو

چگونگی خروج خودروی بدون پلاک از کارخانه اما همچنان محل سوال است. در همین خصوص «سردار سید کمال هادیانفر»، رییس پلیس راهور ناجا که شماره‌گذاری خودروها زیر یگان تحت فرماندهی او انجام می‌شود، می گوید:‌ «در این خصوص نکته‌ای که وجود دارد جزو اشکالاتی است که در حوزه کارخانه ها و خودروسازان وجود دارد باید رفع شود. حتما می‌دانید که برابر قانون هیچ وسیله‌ای بدون پلاک نباید از شرکت‌های تولید خودرو خارج شود و پلیس راهور نیز در تمام شرکت‌های خودروساز بزرگ کشور مرکز شماره‌گذاری ایجاد کرده است. در همین راستا نیز علی‌القاعده خریدار خودرو باید به نمایندگی مراجعه کند و وقتی خرید قطعی شد، بلافاصله اطلاعاتش ثبت شده و به شرکت می‌رود. شرکت کد خرید را صادر کرده و بعد خریدار باید به مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور در شرکت خودروساز رفته و پس از صدور و نصب پلاک، خودرو را تحویل بگیرد که در 80 درصد موارد این روند انجام می‌شود اما متاسفانه در 20 درصد این اتفاق رخ نمی‌دهد.»

هادیانفر تصریح کرد:‌ «امروز خودروسازان و دستگاه‌های نظارتی باید بروند و بررسی کنند که چه اتفاقی در حال رخ دادن است. فروش‌های سبدی خودرو به یک نفر به تعداد 30 تا 40 دستگاه نتیجه‌اش می‌شود همین خودروهایی که امروز بدون پلاک در پارکینگ است.»

رییس پلیس راهور ناجا ادامه داد:‌ «سوال دوم اینکه چرا شرکت‌های خودروساز که باید بر در کارخانه‌ها نظارت کنند اجازه می‌دهند خودرو بدون پلاک و شبانه از شرکت خارج شده و به این پارکینگ‌ها برود؟»

این توضیحات به نوعی می تواند بدین معنا باشد که در واقع خودروسازان با فروش سبدی خودرو (فروش شرایطی به افراد خاص در تیراژ بالا)، در پشت پرده احتکار گسترده خودرو در پارکینگ های گوشه و کنار شهرها هستند. هرچند نباید در این زمینه از نقش مالکین جز نیز غافل شد که اغلب در یکی دوسال گذشته با هدف سرمایه گذاری نسبت به خرید خودرو اقدام کرده اند.

با این حال، آنچه واضح است اینکه خریداران جز خودرو، تاکنون از نظر قانونی مجاز به نگهداری یا استفاده از خودرو خود بوده اند، اما آنچه در شرایط فعلی چالش ساز شده است، حجم گسترده خودروهای فاقد پلاک است که صرفا به جهت سرمایه گذاری و احتکار از خودروسازان تحویل گرفته شده اند و به التهاب قیمت ها در بازار خودرو دامن زده اند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • ℳԊT
    ℳԊT | ۱۲ خرداد ۱۳۹۹

    چـرا از اخـ تشا شا ت اخیر آ مریکا هـیـچ خـبـر ی تـو ی دیجیاتو نـمـیـبـیـنـم ؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟

  • keivan
    keivan | ۱۱ خرداد ۱۳۹۹

    میگن از کسی که ناصرالدین شاه رو ترور کرد پرسیدن چرا ترورش کردی؟وضعیت بد کشور بخاطر شاه نبود.اطرافیانش فاسد بودن.
    اون هم گفته اگه تقصیر خودش بود که حقش بود بمیره و اگه تقصیر اطرافیانش بود باز هم شاهی که نتونه اطرافیانه خودش رو کنترل کنه چطور میخواد کشورش رو اداره کنه و حقش هست که بمیره

  • ali
    ali | ۱۱ خرداد ۱۳۹۹

    پلیس ایران خودش شریک دزده. یه مشت دزد و کلاهبردار دور هم جمع شدن مملکت رو به تباهی کشوندن. متضرر اصلی هم مردم عادی. اما بالاخره صبح میشه این شب...

  • Khan
    Khan | ۱۱ خرداد ۱۳۹۹

    پلیس خودشه بعد میگه شرکت خودروساز بره بررسی کنه... توی سیرک زندگی میکنیم

مطالب پیشنهادی