کشف دو ابرزمین با ویژگیهای قابل توجه در فاصله ۱۱ سال نوری
گروهی از ستاره شناسان که آسمان را برای کشف سیاراتی شبیه زمین رصد میکنند، از کشف دو ابرزمین با ویژگیهای قابل توجه در اطراف ستارهای در همسایگی زمین خبر دادند. این دو ابرزمین Gliese 887b ...
گروهی از ستاره شناسان که آسمان را برای کشف سیاراتی شبیه زمین رصد میکنند، از کشف دو ابرزمین با ویژگیهای قابل توجه در اطراف ستارهای در همسایگی زمین خبر دادند.
این دو ابرزمین Gliese 887b و Gliese 887c نام داشته و دور ستارهای به نام Gliese 887 که در فاصله ۱۱ سال نوری از زمین قرار گرفته، گردش میکنند. ابرزمین (Super-Earth)، به سیاراتی گفته میشود که جرم بیشتری نسبت به زمین داشته اما به طور چشمگیری از غولهای یخی منظومه شمسی مثل اورانوس و نپتون کوچک ترند.
ابرزمینهای مورد بحث علاوه بر فاصله نسبتاً نزدیک به ما، ویژگیهای جالب توجهی دارند که آنها را به گزینهای هیجان انگیز برای تحقیقات بیشتر تبدیل میکنند. برای مثال در منطقه قابل سکونت ستاره میزبان قرار گرفتهاند، بنابراین احتمال وجود آب به شکل مایع در آنها وجود دارد. علاوه بر این ممکن است همانند زمین و مریخ در دسته بندی سیارات سنگی قرار بگیرند.
اما نکته جالب تر اینکه ستاره میزبان آنها یعنی Gliese 887 که در واقع یک کوتوله سرخ است، فعالیت آرامی دارد که برای این نوع از ستارهها جالب توجه است. کوتولههای سرخ از خورشید درخشش کمتری دارند، اما اغلب امواجی با انرژی فوق العاده بالا پخش میکنند که توانایی از بین بردن اتمسفر سیارات نزدیک را دارند.
بر اساس گزارش محققان دانشگاه گوتینگن، کوتوله سرخ Gliese 887 فعالیت بالایی نداشته و «این یعنی ابرزمینهای تازه کشف شده ممکن است اتسفر خود را حفظ کرده و یا اتمسفری ضخیم تر از زمین داشته باشند، بنابراین احتمالاً قابل سکونت خواهند بود.»
همانطور که میبینید دانشمندان حین صحبت کردن در مورد ابرزمینها زیاد از کلمات «احتمالا» و «ممکن است» استفاده میکنند، اما نباید خصوصیات قابل توجه این دو سیاره را فراموش کرد. محققان میگویند این دو ابرزمین اهداف مناسبی برای رصد توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب هستند و ممکن است به کمک آن بتوان از وجود اتمسفر در این دو سیاره مطلع شد. البته اگر تأخیرهای پی در پی اجازه پرتاب این تلسکوپ را بدهند.
«Sandra Jeffers»، محقق دانشگاه گوتینگن که مقاله او در مورد این دو ابرزمین در ژورنال Science منتشر شده، میگوید: «این سیارات بهترین احتمالات را برای مطالعه دقیق تر، شامل جستجو برای حیات در خارج از منظومه شمسی، فراهم میکنند.»
تنها خبر ناامید کننده اینکه این دو سیاره در فاصله ۱۱ سال نوری از زمین قرار گرفتهاند و با وجودی که این مسافت در مقایس کیهانی قابل توجه نیست، اما همچنان با تکنولوژی فعلی برای بشر دست نیافتنی هستند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.