ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

میزان فلزات در کره ماه بسیار بیشتر از تصورات قبلی است

محققانی که سرگرم تحقیق روی سطح ماه برای کشف نشانه‌هایی از آب بودند، به صورت اتفاقی با حجم بسیار زیادی از فلز مواجه شدند. این اکتشاف احتمالا منجر به تغییر رویه قابل توجه در زمینه ...

حسین آدینه
نوشته شده توسط حسین آدینه | ۱۵ تیر ۱۳۹۹ | ۱۶:۰۰

محققانی که سرگرم تحقیق روی سطح ماه برای کشف نشانه‌هایی از آب بودند، به صورت اتفاقی با حجم بسیار زیادی از فلز مواجه شدند. این اکتشاف احتمالا منجر به تغییر رویه قابل توجه در زمینه مطالعات پیرامون کره ماه و مواد تشکیل دهنده آن خواهد شد.

طبق گزارش جدید منتشر شده از سوی ناسا، تیم مدارگرد شناسایی ماه (LRO) به مدارک جدیدی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد سطح کره ماه به مراتب بیشتر از آنچه قبلا تصور می‌شد، غنی از فلزات است.

فرضیه اولیه در مورد نحوه شکل‌گیری کره ماه، برخورد احتمالی یک پیش‌سیاره بزرگ با کره زمین است؛ بنابراین گمان می‌رفت که مواد اصلی تشکیل دهنده ماه کاملا مشابه با کره زمین باشد. حال نتایج این تحقیقات جدید ناسا ارتباطی شفاف ‌تر و واضح‌تر بین زمین و ماه را نشان می‌دهد.

دهانه ماه

تیم مدارگرد یاد شده با استفاده از رادار ویژه Mini-RF در حال ارزیابی وضعیت الکتریکی خاک و پوشش رویی نیم‌کره شمالی ماه بودند و دنبال یخ و آب در اعماق حفره‌ها می‌گشتند اما هر چه واکاوی به مراحل پایین‌تر می‌رسید، حجم اکسیدهای آهن و تیتانیوم نهفته در زیر سطح رویی بیشتر می‌شد.

با مقایسه یافته‌های جدید با آنچه پیش از این به کشف مقادیری از اکسید فلزات منجر شده بود، تیم کاوشگران ناسا به این نتیجه رسیدند که با وجود اینکه سطوح کره ماه فاقد اکسیدهای آهن و تیتانیوم است، در زیر پوسته حجم عظیمی مواد معدنی فلزی وجود دارد.

«نوح پترو» مدیر مرکز پروازهای فضایی گادارد در این رابطه می‌گوید: «این نتایج هیجان‌انگیز نشان می‌دهد ما هنوز هم مشغول اکتشافات جدید درباره قدیمی‌ترین همسایه خود هستیم. داده‌های به دست آمده به شدت ارزشمند هستند و در مورد سطح و مواد تشکیل دهنده قمر زمین حرف‌هایی برای گفتن دارند. ما از این داده‌ها استفاده می‌کنیم تا نتیجه بگیریم ۴.۵ میلیارد سال قبل دقیقا چه اتفاقی افتاده است».

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی