۶ راه برای متقاعد کردن دیگران به انجام خواسته شما
اگر شما جزو کسانی نباشید که تارک دنیا شده و در گوشهای عزلت اختیار کردهاید، احتمالا خواستههای بسیاری دارید که شامل استخدام در شغل دلخواه و ارتقای شغلی و اگر از مخاطبان کم سنتر دیجیاتو ...
اگر شما جزو کسانی نباشید که تارک دنیا شده و در گوشهای عزلت اختیار کردهاید، احتمالا خواستههای بسیاری دارید که شامل استخدام در شغل دلخواه و ارتقای شغلی و اگر از مخاطبان کم سنتر دیجیاتو باشید داشتن موبایل، کنسول و کامپیوتر قویتر میشود.
شاید رسیدن به این خواستهها تا حدودی دور از دسترس به نظر برسد اما اگر بتوانید خواسته خود را به شکلی صحیح و با ارائه دلایل منطقی مطرح کنید، دستیابی به آنها چندان هم سخت نیست. بهترین راه برای اینکار استفاده از ترفندهای روانشناسی متقاعد سازی است که در ادامه مطرح شدهاند.
۱. اعتماد به نفس داشته باشید
در مطالعهای که توسط دانشگاه «Leicester» صورت گرفته اساسیترین تفاوت رفتاری میان افراد متقاعدگر و دیگران، میزان اعتماد به نفس تشخصی داده شده است. اولین قدم برای نفوذ کلامی در دیگران داشتن اعتماد به نفس است. هرچه این اعتماد به نفس بیشتر باشد، شانس موفقیت بیشتری خواهید داشت. خوشبختانه تظاهر به داشتن اعتماد به نفس چندان سخت نیست، بنابراین اگر فاقد آن هستید طوری وانمود کنید که خلاف آن به نظر برسد. البته اینکار را باید بدون القای حس خود برتر بینی یا غرور انجام دهید.
۲. استدلالی منطقی داشته باشید
اگر استدلالی که در آن آستین دارید منطقی باشد، احتمال اثرگذاری روی دیگران به مراتب بیشتر خواهد شد. برای مثال تصور کنید همکارتان در برابر اینکه بخشی چالش برانگیز از کاری که مشترکا به شما محول شده را انجام دهد، مقاومت میکند. در این صورت اگر برای وی توضیح دهید که مهارت و ابزارهای وی برای انجام اینکار بهتر از شماست و نتیجه نهایی کار در صورتی که وی این بخش را برعهده بگیرد، برای هر دوی شما بهتر خواهد بود، احتمالا حاضر به انجام آن میشود.
۳. مزایای درخواست برای آنها را یادآوری کنید
یکی از موثرترین راهها برای متقاعد کردن دیگران، ارزشمند جلوه دادن درخواستتان برای آنها است. این روش تا در عین آسان بودن ترفندهای خاص خود را دارد اما در شرایط مناسب جواب میدهد. برای مثال این روزها فصل اسباب کشی است و تصور کنید که از دوستتان میخواهید به کمکتان بیاید. طبیعی است که در این هوای گرم کسی تمایلی به جابجایی بارهای سنگین ندارد اما کافی است به آنها قول دهید بعد از پایان کار پیتزا مهمان شما خواهند بود یا اینکه تعدادی از لوازم را که دیگر به کارتان نمیآید به آنها میدهید.
۴. کلمات را با دقت انتخاب کنید
برخی کلمات ارزش ذاتی بالاتری نسبت به سایرین دارند و تعدادی از آنها باعث ارتباط بهتر میشوند. برای مثال کلمه «سودمند» قدرتمندتر از کلمهای مانند «خوب» است و کلمه «معقول» نیز بهتر از «قابل قبول» است. هدف شما نباید استفاده از کلمات سنگین باشد و بجای اینکار باید کلمات را به گونهای کنار یکدیگر قرار دهید تا جملات منظور شما را بطور دقیق منتقل کنند. بدین ترتیب ارتباط قوی برقرار کرده، باهوشتر و در نتیجه قابل اعتمادتر به نظر میرسید.
۵. از دیگران ستایش کنید
اگر خیلی رک باشید، افراد زیادی از شما رو برمیگردانند. بنابراین سعی کنید به شکلی ظریف در میان درخواستتان از دیگران ستایش کنید. برای مثال بجای اینکه به مدیر خود بگویید: «چه لباس زیبایی دارد، به نظرتان میتوانم امروز یک ساعت بیشتر استراحت کنم؟»، اینطور درخواستتان را مطرح کنید: «این امکان وجود دارد که امروز یک ساعت اضافه وقت استراحت داشته باشم؟ میدانم شما معمولا در این زمینه انعطافپذیر هستید، اما میخواستم برای اطمینان مانند گذشته به شما بگویم.»
۶. صبور اما مصر باشید
نمیتوانید همیشه در اولین تلاش طرف مقابل خود را برای چیزی که میخواهید، ترغیب کنید. اگر موفق به انجام اینکار نشدید، به سراغ التماس و خواهش نروید و بجای آن، اجازه دهید زمان بگذرد و دوباره تلاش کنید. صحبتهای متقاعدکننده شما بیشتر در ناخودآگاه طرف مقابل میماند و دفعه بعدی، شما معقولتر به نظر میرسید. هدف خود را رها نکنید، اما میان تلاشهای خود فاصله زمانی در نظر بگیرید.
جمع بندی
به یاد داشته باشید که متقاعد کردن دیگران یک مهارت است که میتوان با بهبود زمان آن را بهبود داد. شما در تلاش اول موفق نخواهید شد، اما پس از مدتی با استفاده از تکنیکها مهارت خود را بهبود دادهاید و میتوانید طبیعیتر از گذشته دیگران را متقاعد کنید. باید حواستان باشد که از دیگران سوءاستفاده نکنید و بجای آن کاری کنید که موضوعات را از زاویه دیگری ببینند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.