اسپیساکس برنده شد؛ پرتاب ماهوارههای نظامی آمریکا در کنار ULA
وزارت دفاع آمریکا در قراردادی به ارزش چند میلیارد دلار شرکتهای اسپیساکس و United Launch Alliance را برای پرتاب ماهوارههای نظامی آمریکا انتخاب کرد. اسپیساکس و ULA موفق شدند با کنار زدن رقبایی همچون «نورثروپ ...
وزارت دفاع آمریکا در قراردادی به ارزش چند میلیارد دلار شرکتهای اسپیساکس و United Launch Alliance را برای پرتاب ماهوارههای نظامی آمریکا انتخاب کرد.
اسپیساکس و ULA موفق شدند با کنار زدن رقبایی همچون «نورثروپ گرامن» و «بلو اریجین» ارسال ماهوارههای وزارت دفاع آمریکا در بازه پنج ساله (۲۰۲۲ تا ۲۰۲۷) را بر عهده بگیرند. طبق این قرارداد شرکت ULA شصت درصد پرتابها را انجام خواهد داد و اسپیساکس مسئول انجام ۴۰ درصد باقی مانده است.
این قرارداد برای اسپیساکس و ULA موفقیت بزرگی محسوب میشود، چرا که هر پرتاب به طور تقریبی ۱۰۰ میلیون دلار هزینه دارد. وزارت دفاع آمریکا به تعداد دقیق پرتابها در بازه پنج ساله اشارهای نکرد اما به اسپیساکس و ULA به ترتیب ۳۱۶ و ۳۳۷ میلیون دلار بودجه فقط برای انجام پرتابها در سال مالی ۲۰۲۲ داده است.
این قرارداد دستاورد بزرگی دیگری هم دارد و آن بازنشسته شدن راکت «اطلس ۵» است. این راکت که توسط شرکت ULA ساخته شده از موتور روسی RD-180 استفاده میکند. پس از حمله روسیه به اکراین در سال ۲۰۱۴ روابط ناسا با روسیه رو به تیرگی گرایید و حتی ناسا قراردادش را با این کشور تعلیق کرد.
پس از بحران اوکراین وزارت دفاع آمریکا تلاش کرد تا وابستگی ناسا به فناوری روسیه را کاهش دهد و به همین منظور سال ۲۰۱۸ با قراردادی به ارزش ۲ میلیارد دلار شرکتهای ULA، نورثروپ گرامن و بلو اریجین را مأمور ساخت راکتهای نسل بعد کرد. اسپیساکس سال ۲۰۱۹ به دلیل انتخاب نشدن برای این قرارداد از دولت آمریکا شکایت کرد و مدعی شد برگزیده شدن این سه شرکت سبب شده تا برای پرتابها دست برتر را داشته باشند.
وزارت دفاع آمریکا سرانجام از راکتهای بلو اریجین و نورثروپ گرامن چشم پوشی کرد و راکتهای «فالکن ۹» و «فالکن هوی» اسپیس اکس را برگزید. قرار است در پرتابهای آینده از راکت در حال ساخت شرکت ULA به نام Vulcan Centaur هم استفاده شود که اولین پرواز آزمایشی آن سال ۲۰۲۱ انجام خواهد شد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
در خدمت دولت هستن، اونوقت ادعای مستقل بودن هم دارن
خیلی وقته شرکتهایی مثل تسلا ، اسپیس ایکس و اپل با دولتشون دست دادن به خاطر همین با وجود سود کم از فروش محصولاتشون همچنان کسب درآمد میکنن و پولدار تر میشن ، در کل دولت آمریکا مدتیه با جف بزوس مالک آمازون و مارک زوکربرگ مالک فیسبوک درافتاده به خاطر همین هیچ قراردادی باهاش نمیبنده (دلیل اصلیش هم اینه که این دو شرکت با دولت آمریکا موافق نیستن مخصوصا ترامپ) ، البته جف بزوس و مارک زوکربرگ دیگه پشت خودشون رو بستن و هر روز دارن قویتر و ثروتمندتر میشن ، دولتی شدن واسه خودشون ??
شما میشه یکی از استارتاپ های موفق زاکربرگ یا جف لزوس رو نام ببری
این دو تا درواقع هیچ شرکت موفقی ندارن(البته منظورم همون استارتاپه یعنی خب فیسبوک یا امازون جز موفق ترین ها هستند) بلو اورجینی که بزوس راانداخته هرچی بوده تاحالا روی کاغذ بوده
اونها هم اگر لازم بشه به کشورشون خدمت خواهند کرد نگران نباش