ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

ناسا شواهدی مستحکم از وجود یخ در قمر زحل کشف کرد

ناسا با تحلیل داده‌‌های دریافتی از فضاپیمای «کاسینی» به شواهد بسیار محکمی از وجود یخ تازه در قمر «انسلادوس»، زحل دست یافته است. «انسلادوس»، ششمین قمر زحل است که تاکنون اسرار سر به مهر بسیاری برای ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | ۲۱:۳۰

ناسا با تحلیل داده‌‌های دریافتی از فضاپیمای «کاسینی» به شواهد بسیار محکمی از وجود یخ تازه در قمر «انسلادوس»، زحل دست یافته است.

«انسلادوس»، ششمین قمر زحل است که تاکنون اسرار سر به مهر بسیاری برای دانشمندان داشته است. سالهاست دانشمندان در تلاش برای کشف نشانه‌های حیات و بررسی وجود آب و یخ در این قمر زحل هستند. در سال 2005، دانشمندان برای نخستین بار متوجه شدند که زیر سطح «انسلادوس»، ظاهرا پوسته ضخیمی از یخ پنهان شده است. اوایل سال جاری هم گمانه‌زنی‌هایی در مورد وجود یخ زیر سطح «انسلادوس» مطرح شد. اکنون تحقیقات جدید ناسا، بر این گمانه‌زنی‌ها صحه گذاشته و وجود یخ در «انسلادوس» را تایید می‌کند.

در سال 2017، فضاپیمای «کاسینی» در جو زحل ذوب شد. اما قبل از اینکه فضاپیما نابود شود، طی 13 سالی که در مدار زحل در حرکت بود، عکس‌های بسیاری از قمر انسلادوس ضبط کرد. دانشمندان ناسا با بررسی و کاوش در تصاویر ضبط شده، متوجه وجود یخ در نیمکره شمالی انسلادوس شدند.

مجموعه داده‌های جمع آوری شده، با بررسی دقیق و از طریق اسکن تصاویر با طول موج‌های متغیر و همچنین نور مرئی و مادون قرمز مورد بررسی قرار گرفته است. دانشمندان بر این باور هستند که این وضعیت در هر دو نیمکره وجود دارد. «گابریل توبی» از دانشمندان VIMS و استاد دانشگاه نانت فرانسه اعلام کرد:

«بررسی‌های انجام شده با امواج مادون قرمز نشان می‌دهد که سطح قطب جنوب این قمر نیز جوان است. البته این موضوع عجیب نیست، چون پیش از این نیز در مورد آن خبرهایی منتشر شده بود و نسبت به چنین وضعیتی اطلاع داشتیم. به لطف چشم‌های تیزبین مادون قرمز، اکنون می‌توانیم از وجود منطقه بزرگ جوانی در نیمکره شمالی نیز خبر بدهیم. این منطقه در آینده نه چندان دور مورد بررسی‌ زمین شناسی قرار می‌گیرد.»

در اکتبر 2019، تیمی از محققان دانشگاه برلین، آثاری از ترکیبات آلی در تکه‌های یخی ماه یافتند که به نظر می‌رسد عناصر سازنده آن اسیدهای آمینه‌ باشند که پیش‌سازهای شکل گیری زندگی زمین هستند.

چنین کشفی نشان می‌دهد که قمر مذکور برای زندگی و ادامه حیات مکان مناسبی خواهد بود. به گفته بسیاری از دانشمندان یکی از امیدوارکننده‌ترین مکان‌ها برای جستجوی زندگی در منظومه شمسی، انسلادوس خواهد بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی