ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

تحقیق جدید تأیید کرد: کوسه مگالودون بزرگترین شکارچی اقیانوس‌‌ها بوده است

تحقیق جدید تأیید کرد که کوسه «مگالودون» در مقایسه با خویشاوندان خود به طور غیرطبیعی بزرگ‌تر بوده است. مگالودون بین ۲۰ تا ۳.۵ میلیون سال قبل در اقیانوس‌های زمین زندگی می‌کرده است. این کوسه تقریباً ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۱۴ مهر ۱۳۹۹ | ۱۸:۱۵

تحقیق جدید تأیید کرد که کوسه «مگالودون» در مقایسه با خویشاوندان خود به طور غیرطبیعی بزرگ‌تر بوده است.

مگالودون بین ۲۰ تا ۳.۵ میلیون سال قبل در اقیانوس‌های زمین زندگی می‌کرده است. این کوسه تقریباً ۱۵ متر طول داشته (بیش از سه برابر بلندتر از کوسه سفید بزرگ) و یکی از بزرگ‌ترین و قدرتمندترین شکارچیان تاریخ زمین بوده است.

Kenshu Shimada، دیرینه‌شناس دانشگاه دوپال و دندان کوسه منقرض شده مگالودون.

این شکارچی غول پیکر دوران باستان به گروهی از کوسه‌ها به نام «کوسه‌سانان» (Lamniformes) تعلق دارد که کوسه سفید بزرگ نیز شامل آن می‌شود. محاسبه اندازه دقیق کوسه‌سانان غالباً به دلیل کمبود فسیل‌ها غیرممکن است و اندازه بسیاری از آن‌ها را از روی ابعاد دندان‌ها تخمین می‌زنند چرا که فسیل دندان‌های کوسه‌ها به وفور یافت می‌شود. جالب است بدانید کلمه «مگالودون» از زبان یونان باستان گرفته شده و به معنی «بزرگ دندان» است.

در این تحقیق، محققان به رهبری دکتر Kenshu Shimada، دیرینه‌شناس دانشگاه «دوپال» شیکاگو، با اندازه گیری ابعاد کوسه‌های امروزی خانواده کوسه‌سانان، رابطه‌ای میان ابعاد کوسه‌ها و اندازه دندان‌های آن‌ها برقرار کرده و موفق به ایجاد یک فرمول ریاضی شدند. محققان سپس به کمک این فرمول ابعاد کوسه‌های منقرض شده خانواده Lamniformes از جمله کوسه مگالودون را تخمین زدند.

محققان دریافتند تقریباً همه کوسه‌های خویشاوند مگالودون که از پلانکتون‌ها تغذیه نمی‌کردند، ابعادشان تقریباً حدود ۷ متر بوده است. تنها برخی از کوسه‌های پلانکتون‌خوار از جمله «وال کوسه» و «کوسه آفتاب خوار» از نظر ابعاد به مگالودون شبیه بوده‌اند.

«Michael Griffiths»، یکی از نویسندگان این تحقیق از دانشگاه «ویلیام پَترسون» نیوجرسی می‌گوید: «این سند قانع کننده نشان می‌دهد مگالودون ابعادی واقعاً استثنایی داشته است.» Shimada می‌گوید: «کوسه‌های خانواده Lamniformes از بزرگ‌ترین گوشت‌خواران اقیانوس‌ها از زمان دایناسورها بوده‌اند، بنابراین احتمالاً نقش مهمی در شکل گیری اکوسیستم‌های آبزی امروزی بازی کرده‌اند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی