ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

ستاره شناسان از بزرگترین کاتالوگ سه بعدی کهکشان‌ها رونمایی کردند

گروهی از محققان از بزرگترین کاتالوگ سه بعدی جهان شامل تصاویری از ستاره‌ها، کهکشان‌ها و اختروش‌ها رونمایی کردند. محققان دانشگاه هاوایی در «انستیتوی نجوم مانوآ» (IfA) با استفاده از سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، داده‌های بسیاری ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۲ مهر ۱۳۹۹ | ۱۸:۳۰

گروهی از محققان از بزرگترین کاتالوگ سه بعدی جهان شامل تصاویری از ستاره‌ها، کهکشان‌ها و اختروش‌ها رونمایی کردند.

محققان دانشگاه هاوایی در «انستیتوی نجوم مانوآ» (IfA) با استفاده از سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، داده‌های بسیاری را از کهکشان جمع آوری کرده‌اند. این سیستم‌ها توانستند به دقت طبقه‌بندی کلی 98.1 درصد برای کهکشان‌ها، 97.8 درصد برای ستاره‌ها و 96.6 درصد برای اختروش‌ها دست پیدا کنند.

این تصاویر از طریق قوی‌ترین تلسکوپ‌های موجود روی زمین و ماهواره‌ها تهیه شده است. ستاره شناسان از داده‌های تلسکوپ پانورامیک پیمایشی «UH» یا «Pan-STARRS1» در «Haleakalā» نیز استفاده کرده‌اند. نتیجه همه این تلاش‌ها، کاتالوگ بزرگ 300 گیگابایتی شده که سه چهارم جهان را در خود جای داده است.

این کاتالوگ از طریق رابط کاربری «MAST CasJobs SQL» قابل مشاهده بوده و از طریق سیستم کامپیوتری قابل دانلود است. «رابرت بک»، نویسنده ارشد این پژوهش و یکی از محققان سابق IfA در بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد:

«برای آموزش شبکه عصبی جهت پیش‌بینی نوع منبع و همچنین فاصله کهکشانی، از الگوریتم بهینه‌سازی پیشرفته و مجموعه آموزشی طیف‌سنجی شامل 4 میلیون منبع نوری بهره بردیم.»

رکورد بزرگترین نقشه جهان قبلاً در اختیار «نقشه‌برداری آسمانی دیجیتال اسلون» (SDSS) قرار داشت که در آن یک سوم آسمان به تصویر کشیده شده. در کاتالوگ جدید، مساحتی دو برابر قبل بررسی شده است. «کن چمبرز» از مدیران Pan-STARRS و ستاره شناس IfA  معتقد است:

«این نقشه زیبا از جهان نشان می‌دهد که چگونه می‌توان قدرت مجموعه کلان‌داده Pan-STARRS را به وسیله تکنیک‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و مشاهدات تکمیلی گسترش داد.»

مجموعه داده‌های جمع آوری شده به ستاره شناسان و هوش مصنوعی کمک می‌کند تا اطلاعات بیشتری در مورد اجرام آسمانی نزدیک به زمین در اختیار داشته باشند که ممکن است منجر به کشف اسرار جدیدی از جهان شود. بی‌شک تلاش ستاره شناسان به همین جا ختم نمی‌شود و این مسیر کماکان ادامه دارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی