چرا برنامه ۹۹ فردوسی پور مجوز نگرفت؟
یک روز پس از انتشار ویدیوی جنجالی و انتقادی «عادل فردوسیپور»، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه برنامه ۹۹ از «ساترا» (سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر) مجوز نگرفت. همین مسئله از روز گذشته ...
یک روز پس از انتشار ویدیوی جنجالی و انتقادی «عادل فردوسیپور»، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه برنامه ۹۹ از «ساترا» (سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر) مجوز نگرفت. همین مسئله از روز گذشته تاکنون حواشی بسیاری داشته اما امروز «علی سعد» سرپرست معاونت کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا، در رشته توییتی توضیح داده که موانع «حقوقی، قضایی و امنیتی» اساسا اجازه نداده است تا بحث اعطای مجوز به این برنامه، در جلسه «شورای انتشار محتوای حرفهای» ساترا مطرح شود.
او در این رشته توییت اعلام کرده «رویکرد ساترا حمایت از رسانههای صوت و تصویر ایرانی و محتوای بومی بر روی آنهاست و تعداد 150 مجوز صادره در دو سال اخیر، موجب شده طیف متنوعی از رسانه ها به طور قانونی مشغول به فعالیت باشند.» با این حساب باید گفت برنامه سازی و تولید محتوا توسط عادل فردوسی پور که پیشینه بلند مدتی در ساخت برنامههای موفق دارد نباید چالشی داشته باشد. سعد در ادامه صحبتهای خود اعلام کرده «در اولین جلسه شورای موافقت کلی انتشار که 9 مهر برگزار شد، به هر سه درخواست برنامه های ارائه شده از سوی رسانه های صوت و تصویر، پروانه انتشار اعطا شد. مجوز به برنامه های همرفیق، واسخندیش و دیرین دیرین که پیش بینی می شود اقبال مخاطبان را به خود جلب کنند، در این جلسه تصمیم گیری شد.»
سعد تاکید کرده که برنامه ۹۹ فردوسی پور فعلا استعلام مثبت مراجع مسئول را به دست نیاورده و برای همین هم اصلا درباره آن در جلسه صحبت نشده است: «شرط طرح برنامهها در شورای موافقت کلی انتشار، عدم وجود موانع حقوقی، قضایی و امنیتی است که در مورد برنامه 99 که به درخواست فیلیمو و کافه بازار مطرح شده بود، به دلیل عدم دریافت مکتوب استعلام مراجع مسئول، عملا موضوع قابل طرح و بررسی توسط شورای مذکور نبود.»
البته عدم دریافت استعلام مثبت به معنای اتمام فرصت دریافت مجوز برای این برنامه نیست و شنیده میشود که فیلیمو و کافهبازار میتوانند رایزنیهای بیشتری برای دریافت استعلام مثبت از «مراجع مسئول» انجام دهند.
پس از دریافت استعلام مثبت، نوبت به «شورای انتشار محتوای حرفهای» میرسد که مجوز ساترا در آن صادر میشود. «محمد احسانی» (مدیر سابق نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی و مدیر فعلی شبکه نسیم)، «مهدی فرجی» (مدیر سابق شبکههای یک و دو سیما)، «محمد مهدی یادگاری» (مدیر سابق کل تأمین برنامههای خارجی و رسانه بینالملل سیما) و «عبدالکریم خیامی» (مدیر و موسس اداره ارزیابی و تحلیل محتوایی برنامه های صدا) از اعضای حاضر در این شورا هستند. ساترا نیز سه نماینده در این شورا دارد که این اعضا شامل معاون پایش و نظارت ساترا، مدیر کل صدور مجوز ساترا و نماینده رییس ساترا میشوند. یک عضو دیگر یعنی نمایندههای رسانههای صوتی و تصویری نیز در این شورا وجود دارد.
در واقع ۷ نفر از اعضای این شورا را افراد مرتبط با صدا و سیما تشکیل میدهند و تنها یک نماینده از سوی رسانههای صوتی و تصویری در بین آنهاست و یک رای از بخش خصوصی در این شورا حضور دارد که به طور دقیق مشخص نیست در اختیار چه کسی است.
این اتفاق در حالی افتاده است که پس از تعطیلی برنامه «۹۰» در یک سال و نیم اخیر، عادل فردوسیپور همچنان تهیهکنندگی برنامه خبری – تحلیلی «فوتبال ۱۲۰» با موضوع مسابقات فوتبال خارجی در شبکه ورزش سیما را برعهده داشته و قرار است پخش «فوتبال ۱۲۰» در فصل آینده فوتبالی نیز ادامه داشته باشد و شایعاتی درباره حذف آن نیز رد شد. به طور مثال ۲۰ شهریورماه سال جاری و پس از شایعاتی که در فضای مجازی درباره سرنوشت این برنامه منتشر شد، کورش کمرهای مشاور مدیر شبکه ۳ سیما در توییتی، از تمدید برنامه «فوتبال ۱۲۰» خبر داد.
با وضعیت کنونی، باید دید نهایتا استعلام مثبت از «مراجع مسئول» برای «عدم وجود موانع حقوقی قضایی، امنیتی» نهایتا به کجا میرسد تا سپس نوبت به «شورای انتشار محتوای حرفهای» برسد و ببینیم این شورا که بیشتر اعضای آن را گروه مرتبط با صداوسیما تشکیل میدهند، با ساخته شدن برنامه جدید عادل فردوسیپور موافقت میکنند یا خیر.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
عادل فردوسی پور چه مشکل امنیتی و قضایی ایجاد میکنه که مجوز نمیدن؟؟ از همه چی میترسن اینا
صدا سیما میلی
لعنت بر این حکومت دیکتاتوری
چقدر این کشور سلیقه ای شده
اوف بر شما باد