انجمن واردکنندگان موبایل: تلفن همراه طی چند روز آینده ارزان خواهد شد
رییس کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار در انجمن واردکنندگان خبر از تخصیص ارز توسط بانک مرکزی به واردکنندگان موبایل داد. او در گفتگو با دیجیاتو، پیشبینی کرد که تاثیر این اقدام تا یک هفته الی ...
رییس کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار در انجمن واردکنندگان خبر از تخصیص ارز توسط بانک مرکزی به واردکنندگان موبایل داد. او در گفتگو با دیجیاتو، پیشبینی کرد که تاثیر این اقدام تا یک هفته الی ده روز آینده در بازار موبایل دیده شود و قیمتها ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش پیدا کند.
بازار موبایل با وجود کاهش نسبی قیمت دلار در روزهای اخیر، آنچنان دچار ریزش قیمت نشده بود و با اینکه نرخها در برخی موارد تا ۵ درصد کاهش پیدا کرده بود، ولی همچنان مشتریان منتظر بیشتر ارزان شدن این کالا بودند. از آن سو نبود کالا در بازار و کمیاب یا نایاب بودن برخی مدلها باعث شده بود که فروشندگان جنسی را زیر قیمت ندهند چرا که مشخص نبود دوباره در چه زمانی موبایل وارد کشور میشود و بازار از انواع مدلها پر میشود.
«رضا قربانی»، عضو هیات مدیره انجمن وارد کنندگان موبایل، در گفتگو با دیجیاتو خبر از نهایی شدن تخصیص ارز نیمایی به واردکنندگان موبایل میدهد. این موضوع به معنای آن است که واردکنندگان بالاخره میتوانند از طریق سامانه مرتبط و دریافت ارز نیمایی، سفارش خود را ثبت کنند و کالای جدید وارد کشور کنند.
قربانی تاکید دارد که مرحله ثبت سفارش تا واردات و ترخیص کالایی چون موبایل معمولا از سایر اجناس سریعتر است و از همین رو پیش بینی میکند که سفارشات ثبت شده در روزهای اخیر طی یک هفته الی ۱۰ روز آینده وارد بازار شوند. او در همین رابطه گفت: «خوشبختانه با همکاری بانک مرکزی و وزارت صنعت، این اجازه تا حد قابل قبولی نیز داده شد و حداقل تا دو ماه آینده از بابت تلفن همراه هیچ نگرانی نخواهیم داشت و بازار موبایل با واردات جدید تامین خواهد شد.»
به گفته قربانی پس از تخصیص ارز و واردات موبایل به کشور در بازار دو اتفاق رخ خواهد داد: «در این حالت بازار با دو مساله مواجه میشود که هر دوی آنها باعث کاهش قیمت خواهد شد. یکی اینکه جنس در بازار زیاد میشود و دو اینکه فروشندگان به رقابت با یکدیگر میافتند و احتمالا از حداکثر سود خود که ۱۵ درصد باشد میزنند و به حداقل سود میرسند تا مشتری را از آن خود کنند.»
قربانی تاکید دارد که ارز تخصیص داده شده به واردکنندگان از نوع ارز نیمایی بوده، ارزی که یک درصد از ارز آزاد هم گرانتر است: «به عنوان مثال اگر ارز آزاد ۲۶ هزار تومان باشد، ارز نیمایی ۲۶ هزار و ۲۶۰ تومان خواهد بود.» ناگفته نماند تمامی اجناس موجود در حال حاضر در بازار از سفارشات یکی دو ماه پیش واردکنندگان بوده که همگی با دلار بیش از ۳۰ هزار تومان وارد شده است و به نظر میرسد به همین خاطر باشد که کالاهای کنونی در بازار قیمت نسبتا بالایی با توجه به نرخ ارز فعلی دارند.
قربانی تاکید میکند که همین امروز و با تخصیص ارزی که بانک مرکزی به واردکنندگان داده، کمی آرامش به بازار برگشته است: «نرخها پنج درصد کاهش داشتهاند چرا که حالا فروشندگان اطمینان خاطر دارند که میتوانند جنس جدید و با قیمت کمتری بیاورند و حاضر هستند که کالای خود را با کمی ضرر نیز بفروشند چرا که عملا ضرر نمیکنند و آن را با مدلی مشابه و قیمتی کمتر جایگزین میکنند.»
رییس کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار انجمن واردکنندگان با اشاره به این موضوع که موبایل در دسته کالاهای وارداتی گروه کالایی ۲۳ است که با استفاده از ارز نیمایی با بالاترین قیمت وارد میشود به دیجیاتو میگوید که آنها رایزنیهایی کردهاند تا با توجه به شیوع ویروس کرونا به موبایل اهمیت بیشتری داده شود اما فعلا این اتفاق نیفتاده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ن بابا میخوان ببرن بالا میگن نخرید
فقط وعده ، یه سایت موبایل فروش معروفی ، وقتی دلار ۳۰ تومن بود گوشی نوت ۲۰ اولترا رو میداد ۳۵ تومن ، الان که دلار حدود ۲۶ تومن هست قیمتش رو رسونده به نزدیک ۳۹م . اصلا بالا و پایین رفتن دلار مهم نیست . بهرحال اینا میبرن بالا قیمت جنس رو