درخواست انجمن واردکنندگان موبایل: آمار واردات موبایل مسافری در روزهای اخیر را منتشر کنید
انجمن واردکنندگان موبایل ضمن قدردانی از همکاری گمرک و ستاد مبارزه قاچاق کالا و ارز برای حل مشکلات پیش آمده سامانه رجیستری آنلاین مسافری و توقف این سامانه تا برطرف سازی این مشکل تاکید کرد ...
انجمن واردکنندگان موبایل ضمن قدردانی از همکاری گمرک و ستاد مبارزه قاچاق کالا و ارز برای حل مشکلات پیش آمده سامانه رجیستری آنلاین مسافری و توقف این سامانه تا برطرف سازی این مشکل تاکید کرد که ساز و کار پروسه رجیستر آنلاین در صورتی ادامه باید که باگهای مشاهده شده در این سامانه برای جلوگیری از سوءاستفاده از هویت افراد برطرف شود.
باگهای سامانه رجیستر گوشی گمرک
بعد از اجرا شدن طرح آنلاین رجیستری و مشکلاتی که در یکی دو روز پایانی هفته پیشین در سامانه آن رخ داد، انجمن واردکنندگان نسبت به وجود برخی باگها در سامانه رجیستری آنلاین انتقاد کرد. «رضا قربانی» عضو هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل به دیجیاتو میگوید این روش جدید رجیستری آنلاین به آن شکلی که تدوین شده بود اجرا نشده و باگهای زیادی در یکی دو روز اول اجرایی شدن طرح جدید به چشم آنها و دیگر فعالان بازار موبایل خورده است. او ضمن تشکر از گمرک و ستاد مبارزه با قاچاق کالا که در برابر این باگها با فوریت ایستادگی کردند و جلوی پیشروی آن را گرفتند به دیجیاتو میگوید که برخی از این باگها را فعالان بازار موبایل تجربه کردند:
«قرار بود فقط گوشیهای مسافری که IMEI آنها در مبادی گمرکی اسکن میشوند بتوانند از طریق سایت در شبکه ارتباطاتی کشور ثبت شوند اما شما و هر کاربر دیگری میتوانست طی این چند روز، هر مقدار گوشی که میخواست را در سامانه رجیستر کند بدون آنکه IMEI آن به گمرک اظهار شده باشد. رجیستر برای اتباع هم باز بود و با استفاده از کد اتباع و... رجیستری هزاران گوشی دیگر انجام شده است.»
او اعلام میکند که باید آمارهای شفافی در مورد چند روز اولیه کارکرد سایت رجیستری گمرک (EPL) از سوی همتا و گمرک منتشر شود. او تاکید دارد که احتمالا طی این چند روز موارد بسیار بیشتری از آمار اعلام شده گمرک (۳۴۰۰ گوشی) به طور غیرقانونی و با اسم گوشی مسافری رجیستر شدهاند. او در پاسخ به این پرسش که مطالبه انجمن واردکنندگان موبایل دقیقا در قبال مساله پیش آمده چیست میگوید:
«انتظار داریم که گمرک و همتا آمار رجیستر شدن گوشیها در بازه زمانی سوم یا چهارم تا ششم دی ماه را منتشر کنند و این آمار را با زمانی مشابه در ماه قبل مقایسه کنند تا مشخص شود چه مقدار گوشی مسافری در همین چند روز که سامانه به مشکل خورده، رجیستر شده است.»
نکته جالب اینجاست که خرید و وارد کردن گوشی حتی به صورت مسافری نیازمند مدت زمان حداقل یکی دو هفتهای است ولی طی همین ۷۲ ساعت بازگشایی سایت EPL گمرکی و داشتن باگهایی برای ثبت رجیستری گوشی به طور نامحدود برای هر مسافر، هزاران گوشی به صورت مسافری ثبت شده و به نظر میرسد شخص یا اشخاصی در مورد این باگ اطلاعاتی از پیش داشتهاند و حجم انبوهی از گوشی مسافری را آماده و حاضر برای وارد کردن به کشور و یا رجیستر کردن آنها در نظر داشتهاند. قربانی درباره این شائبه اظهار بیاطلاعی میکند و میگوید «این موارد را باید دولت بررسی کند و خود مردم درباره آن به نتیجه برسند.»
آیا واردات گوشی مسافری برای بازار مفید نیست؟
عضو انجمن واردکنندگان موبایل در پاسخ به این سوال که آیا بخشی از تامین بازار موبایل نباید توسط گوشی مسافری انجام شود و آیا ایستادگی در برابر واردات این نوع گوشی به بازار موبایل ضربه نمیزند به دیجیاتو میگوید که انجمن واردکنندگان موبایل بنا به دلایل مختلفی با وارد کردن گوشی به صورت انبوه و با اسم مسافری مخالف است چرا که در نهایت این موضوع ضرر به اقتصاد کشور و معیشت زندگی مردم میزند. او این موضوع را برای دیجیاتو بیشتر تشریح میکند:
«سیاست یک بام و دوهوا نباید انجام شود. این حجم از ثبت شدن هزاران گوشی مسافری طی تنها دو سه روز قطعا به صورتی شکل گرفته که بیش از نیمی از مسافرینی که گوشی به نامشان ثبت شده قطعا نسبت به این موضوع آگاهی ندارند. در این حالت یک نوع جعل هویت در کشور رخ داده که مساله واقعا بحرانی است. شاید این مسافر بخواهد تا پایان سال واقعا یک گوشی برای خودش از خارج کشور تهیه کند و با پیغام اینکه پیشتر یک گوشی رجیستر کرده مواجه شود.»
او میگوید بر اساس آمار واردات رسمی چند ماه گذشته، سه هزار و پانصد میلیارد تومان درآمد دولت از ارزش افزوده تلفن همراه تجاری کشور بوده و این آمار خارج از عوارض گمرکی و مالیات بردرآمد و سود بازرگانی است که از واردات رسمی موبایل نصیب دولت میشود: «این رقم یعنی یارانه هفتاد میلیون نفر و جزو درآمدهای کشور است. مابهالتفاوت پولهایی که برای خزانه دولت واریز نمیشود به جیب قاچاقیان و دلالان میرود و در نتیجه نباید فکر کنیم که واردات گوشی مسافری موجب ارزان شدن موبایل در بازار میشود.»
قربانی دلیل ثابت ماندن قیمت دلار نسبت به ماههای گذشته را نیز واردات رسمی کالاها از جمله موبایل در کشور میداند: «این درست که دلار هنوز هم گران است و باید ارزانتر شود اما ثبات قیمتی که طی ماههای اخیر پیدا کرده بخاطر کنترل بانک مرکزی بر ارزها و واردات رسمی بوده است. موبایل کالای ارزبری است و واردات غیرقانونی آن صدها میلیون دلار ارز از کشور را به صورت قاچاق خارج میکند و کنترل نشدن این مبالغ قطعا به بازار ارز و بیثباتی آن دامن خواهد زد و در نتیجه به گران شدن همه کالاها در زندگی و معیشت مردم سرانجام خواهد شد.»
هیچکس مخالف رجیستری آنلاین نیست
به گفته قربانی در حال حاضر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و گمرک جلسه فوری تشکیل دادهاند تا ساز و کار رجیستری آنلاین مشخص شود. او میگوید در حال حاضر گمرک به خاطر خطاهای فنی سایت رجیستری را بسته و باید دید که نتیجه جلسه چه خواهد شد:
«انجمن واردکنندگان موبایل و ستاد مبارزه با قاچاق کالا با آنلاین شدن پروسه رجیستر کردن گوشی مشکلی ندارند اما این خطاها و باگهای فنی باعث شده که در روزهای اول واردات انبوهی صورت بگیرد که قطعا در آینده دردسر ساز خواهد شد. خواهش ما اینست آمار این چند روز شفاف اعلام شود و گوشیهایی که به طور غیرقانونی رجیستری شدند توسط این سازمان مورد بررسی قرار بگیرند.»
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
چقدر پرو و گستاخ هستن این انجمن واردکنندگان موبایل، من موندم چرا دیجیاتو حرفای اینارو انعکاس میده، من موبایل فروش بودم میدونم حداقل روی هر گوشی ۳۰ تا ۴۰ درصد مبلغ اضافه داره به مصرف کننده نهایی تحمیل میشه، کاش کل بازار دست همون قاچاقچی ها بود و گوشی ۱۰ میلیونی بازار الان ۶ میلیون بود نهایتاً
آره دیگه گوشی مسافری برای ایشون که هم وارد کننده است هم تولید کننده (بخونید مونتاژ کننده) گوشی آراد مطمئنا ضرر داره تقریبا سه هفته پیش همین بزرگوار مسئول یک تئوری دادن گوشی نخرید ارزونش می کنیم نه تنها الآن گوشی ارزون نشده که هیچ ۱۵ تا ۲۰ درصد گرونتر شده و یک سری از مدلا که کلا یکهویی توی بازار نایاب شدن حتی گوشی های اقتصادی