مدارگرد «امید» در نزدیکی مریخ: امارات پیش از آمریکا و چین به سیاره سرخ میرسد
مدارگرد «امید» امارات به مریخ بسیار نزدیک شده و دو روز دیگر پیش از فضاپیمای آمریکا و چین در مدار آن قرار خواهد گرفت. آمریکا، امارات متحده عربی و چین تابستان امسال به فاصله کوتاه ...
مدارگرد «امید» امارات به مریخ بسیار نزدیک شده و دو روز دیگر پیش از فضاپیمای آمریکا و چین در مدار آن قرار خواهد گرفت.
آمریکا، امارات متحده عربی و چین تابستان امسال به فاصله کوتاه از یکدیگر فضاپیماهای خود را به مقصد مریخ به فضا پرتاب کردند. مدارگرد امید جلوتر از دو فضاپیمای دیگر است و سه شنبه به مقصد خواهد رسید. بدین ترتیب امارات به پنجمین کشوری در دنیا تبدیل خواهد شد که به مریخ میرسد. تاکنون ایالات متحده، هند، شوروی سابق و آژانس فضایی اروپا با موفقیت به مریخ رسیدهاند.
مدارگرد امید دستکم به مدت یکسال مریخی (یا ۶۸۷ روز) به دور مریخ گردش خواهد کرد. چین و آمریکا اما کاوشگرهای خود را بر سطح مریخ فرود خواهند آورد. امید که تیرماه امسال از ژاپن به فضا پرتاب شد، به قول اماراتیها قرار است «حیاتیترین و پیچیدهترین» مانور را پشت سر بگذارد و ورودش به مدار مریخ ۵۰-۵۰ است.
این فضاپیما باید هر شش رانشگر Delta-V خود را به مدت ۲۷ دقیقه خلاف جهت حرکت روشن کرده و برای به دام افتادن در گرانش مریخ سرعتش را از ۱۲۱ هزار کیلومتر بر ساعت به حدود ۱۸ هزار کیلومتر بر ساعت کاهش دهد. این فرآیند روز سه شنبه ساعت ۱۹ به وقت ایران شروع خواهد شد و سیگنال موفقیت آمیز بودن آن ۱۱ دقیقه بعد به زمین خواهد رسید.
مدارگرد امید برای تصویربرداری جامع از سطح مریخ طراحی شده اما در حقیقت گامی مهم در مسیر دستیابی به دیگر هدف بلندپروازانه اماراتی هاست: برپایی یک کلونی انسانی ظرف ۱۰۰ سال آینده. امید از سه وسیله علمی برای نظارت بر اتمسفر مریخ استفاده خواهد کرد و ارسال اطلاعات به زمین را از اواخر سال جاری میلادی (سپتامبر ۲۰۲۱) شروع میکند.
فضاپیمای چینی Tianwen-1 نیز در نزدیکی مریخ بوده و به تازگی اولین تصویر از آن را به زمین مخابره کرده است. این فضاپیمای ۵ تنی شامل مدارگرد، فرودگر و یک کاوشگر مجهز به پنل خورشیدی است. چین امیدوار است این کاوشگر ۲۴۰ کیلوگرمی را ماه مه (حدوداً چهار ماه دیگر) روی مریخ فرود آورد.
مریخ نورد استقامت ناسا نیز پنج شنبه هفته آینده روی مریخ فرود خواهد آمد. این ربات پیشرفته ۱ تنی در کنار اهداف دیگر به دنبال نشانههای حیات در گذشته مریخ گشته و با به پرواز درآوردن یک هلیکوپتر کوچک ۱.۸ کیلوگرمی برای اولین بار فناوری پرواز را در سیارهای دیگر آزمایش خواهد کرد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
این کجاش مال اماراته؟پرتابش که با ژاپن بوده ساختش هم توی آمریکا و توسط آمریکاییا بوده?حتی صفحه های خورشیدیش رو هم امارات نساخته?امارات فقط پولش رو داده?
بقول م م و ت ی آب رو بریزین اونجا که میسوزه
آخه نه که ایران همه موشک هاش رو خودش میسازه
نتیجه تعامل با دنیا و خدمت به مردم
امید ایرانیه ? باید اسمشو میذاشتن حسن روحانی
گاو شیر ده بودن نه؟میگفتین
#مشارکت_بین_المللی