نتیجه پژوهشی جدید: واکسنهای کرونا باعث ناباروری نمیشوند
در گزارشهای اخیر ادعا شده بود که واکسنهای کرونا تایید شده، باعث ناباروری میشوند. حالا پژوهش جدیدی وجود چنین مسئلهای را رد میکند. زمانی که سازمان بهداشت جهانی در ماه مارس ۲۰۲۰ -کووید-۱۹ را به عنوان ...
در گزارشهای اخیر ادعا شده بود که واکسنهای کرونا تایید شده، باعث ناباروری میشوند. حالا پژوهش جدیدی وجود چنین مسئلهای را رد میکند.
زمانی که سازمان بهداشت جهانی در ماه مارس ۲۰۲۰ -کووید-۱۹ را به عنوان یک ویروس همهگیر معرفی کرد، کسی گمان نمیکرد این ویروس تاثیر چشمگیری روی زندگی روزمره افراد بگذارد. حتی قبل از این اعلامیه، گروههای تحقیقاتی و شرکتهای ساخت دارو سراسر جهان، مراحل دشوار تولید واکسن کووید-۱۹ را شروع کرده بودند.
در نهایت آنها موفق شدند این واکسن را در اختیار مردم قرار دهند. اما واکسنهای تایید شده تا به امروز با موج عظیمی از اطلاعات غلط روبرو شدهاند و به همین دلیل مردم به سختی به این واکسنها اعتماد میکنند و در نتیجه روند واکسیناسیون به طور فزایندهای با مشکل روبرو میشود.
به تازگی ۸ متخصص واکسینولوژی و زیستشناسی توضیحاتی در رابطه با این ادعا که واکسنهای کرونا باعث ناباروری میشوند، ارائه کردهاند.
واکسنهای کرونا چگونه کار میکنند؟
درست مانند تمام واکسنهای دیگر، واکسنهای کووید-۱۹ هم با فعال کردن واکنش ایمنی بدن عمل میکنند. واکسنهای کووید-۱۹ یک نسخه بیخطر یا قسمت کوچکی از ویروس را در معرض سیستم ایمنی بدن قرار میدهند و با این کار باعث ایجاد آنتیبادیهایی میشوند که در آینده میتوانند از عفونت جلوگیری کنند. تفاوت بین این واکسنها در نحوه تاثیرگذاری آنها روی ویروس کرونا یا قسمتهای مختلف آن است. بسیاری از واکسنها شاخک پروتئینی این ویروس را به عنوان هدف اصلی خود در نظر میگیرند.
پروتئین سنبله یا شاخک پروتئینی روی سطح ویروس قرار دارد و هدف اصلی سیستم ایمنی بدن در هنگام عفونت است. واکسنهای جدید مانند فایزر و مدرنا برای شناسایی این پروتئین از مواد ژنتیکی یا آرانای استفاده میکنند. از طرفی دیگر واکسن آسترازنکا از DNA استفاده میکند.
نگرانی در مورد ناباروری این واکسنها چه زمانی به وجود آمد؟
این موضوع که واکسنهای کووید-۱۹ باعث ناباروری میشوند از طریق چندین پست در شبکههای اجتماعی مطرح شد که در ادامه از بیشتر آنها به عنوان اطلاعات غلط یاد شد.
در حالی که توضیح بیشتر این ادعاها در مورد چگونگی تاثیر واکسن روی ناباروری مبهم بود، اکثر پستها ارتباط واکسن فایزر با پروتئینی به نام «سینکتین ۱» که در جفت جنین یافت میشود را مشخص میکرند. بنابر ادعای پستهای منتشر شده در این موضوع، یا واکسنها حاوی سینکتین ۱ هستند یا شاخک پروتئینی که بخشی از واکسن است شبیه به این پروتئین هستند.
با این حال، این نگرانی به وجود آمد که واکسن سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در ادامه به جفت جنین فرد حمله خواهد کرد. جفت جنین عضوی در بدن است که با بند ناف به جنین متصل شده است.
آیا بین واکسنهای کووید-۱۹ و سینکتین ۱ ارتباطی وجود دارد؟
از آن جایی که تمام مواد تشکیل دهنده واکسن در مالکیت عمومی قرار دارند، به راحتی میتوان تشخیص داد که ماده سینکتین ۱ در این ترکیب وجود ندارد. شباهت بین سینکتین ۱ و پروتئین سنبله، برای ایجاد هرگونه پاسخ ایمنی به صورت خودکار کافی نیست. تمام پروتئینها از رشتههای طولانی اسیدهای آمینه ساخته شدهاند که در ادامه به شکلهای پیچیده سه بعدی درمیآیند.
پروفسور «کاترین تورنتون» از دانشگاه سوانسی توضیح میدهد: «برای اینکه آنتیبادیها ماده سینکتین ۱ را به اشتباه به عنوان ویروس کووید-۱۹ تشخیص دهند، اسیدهای آمینه این مواد باید به اندازه کافی شباهت داشته باشند که اینطور نیست و اسیدهای آمینه حیاتی باید در مولکول سهبعدی به روشی کاملا مشابه و قابل دسترسی جمع شوند که اینطور نیست.»
به طور حتم مشخص است که آنتیبادی در زمان واکنش خود نسبت به پروتئین سنبله ویروس کووید-۱۹ به جفت جنین حمله نمیکند زیرا آنتیبادیهای این ویروس در نوزادان تازه متولد شده مشاهده شده است. در واقع آنتیبادیهای زمان بارداری از طریق جفت جنین، از مادر به نوزاد منتقل میشود.
دکتر «لی رایلی» از دانشگاه کالیفرنیا توضیح میدهد: «پس از اینکه بخشهای RNA به اسیدهای آمینه که بلوکهای سازنده پروتئینها هستند تبدیل میشوند، به سرعت در محل تزریق تجزیه میشوند. بنابراین هیچ فرصتی برای انتقال به مکان دیگری از بدن ندارند و تاثیری رو باروری نخواهند گذاشت.»
تمام واکسنهای کووید-۱۹ تایید شده، آزمایشهای خود روی حیوانات را با موفقیت پشت سر گذاشتهاند و هیچ تاثیری روی باروری آنها مشاهده نشده است. همچنین تاکنون هیچ اطلاعاتی از آزمایشات بالینی انسان وجود ندارد که به طور خاص تاثیر واکسنها روی باروری را مشخص کند.
با وجود تمام این معیارها، در آزمایشهای بالینی مربوط به واکسنهای مدرنا، فایزر و آسترازنکا ۵۳ مورد روی افراد باردار آزمایش شده است. نتایج حاصل از این آزمایش مشخص میکند واکسنها تاثیر بسیار کمی روی باروری یا بارداری داشتهاند.
با این وجود تمام متخصصانی که در این تحقیق شرکت کردهاند تاثیر واکسنهای کرونا بر باروری را رد میکنند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
چه حیف
لعنت به چین
خود کرونا چطور؟ ?