هشدار محققان: جنگل آمازون احتمالا خود به عامل گرمایش زمین تبدیل شده است
مطالعهای جدید نشان میدهد که نرخ انتشار گازهای گلخانهای جنگل آمازون از نرخ جذب آنها فراتر رفته و این جنگل را احتمالا به عامل گرم شدن زمین تبدیل کرده است. محققان با انجام تحقیقی جدید، ...
مطالعهای جدید نشان میدهد که نرخ انتشار گازهای گلخانهای جنگل آمازون از نرخ جذب آنها فراتر رفته و این جنگل را احتمالا به عامل گرم شدن زمین تبدیل کرده است.
محققان با انجام تحقیقی جدید، که جامعترین ارزیابی را در زمینه تأثیر حوضه آمازون (Amazon Basin) بر گرمایش جهانی تا به امروز انجام داده است، دریافتند که به دلایلی همچون آتش سوزی، خشکسالی و پاکسازی زمینها، حالا نرخ انتشار گازهای گلخانهای در آمازون در مقایسه با جذب آنها در گیاهان و خاک بیشتر شده است.
این یعنی آمازون حالا به جای اینکه اتمسفر زمین را خنک کند، احتمالاً در حال گرمتر کردن آن است و به گفته محققان این تأثیر نگران کننده بدتر هم خواهد شد. علاوه بر این، بشر دیگر نمیتواند روی کمک این جنگل در جبران کردن (Offset) انتشار گازهای گلخانهای ناشی از فعالیتهای انسانی حساب باز کند.
این تحقیق تأثیر عوامل مختلف در جنگل آمازون از جمله نابودی درختان، آتش سوزی و آب و هوا را بررسی کرده و نتیجه میگیرد که گازهای گلخانهای منتشر شده از حوضه آمازون مثل متان و نیتروز اکسید احتمالاً از توانایی جنگل در جذب آنها فراتر رفته است.
این تحقیق برای اولین بار تأثیر فعالیتهای انسانی و طبیعی بر تغییرات اقلیمی و همچنین دیگر گازهای گلخانهای (به غیر از CO2) را بررسی کرده است. دانشمندان پیشتر پیشبینی کرده بودند این عوامل میتوانند منجر به کاهش ظرفیت جنگل در جذب دی اکسید کربن از اتمسفر شوند و حال تحقیق جدید نشان میدهد که این اتفاق در حال رخ دادن است.
«Kristofer Covey»، بوم شناس و نویسنده اصلی تحقیق از کالج Skidmore میگوید: «قطع درختان جنگل در حال مختل کردن فرآیند جذب کربن است و این خود مشکل بزرگی است. اما وقتی به عوامل دیگری به غیر از CO2 نگاه میکنید، متوجه میشوید که آمازون خودش در حال گرم کردن اقلیم جهان است.»
عوامل دیگری که به گفته محققان سبب گرمتر شدن زمین توسط آمازون میشوند، انتشار نیتروز اکسید ناشی از الوارسازی (Logging)، آتش سوزی (انتشار کربن سیاه) و کشاورزی است که تولید متان را افزایش میدهد.
خوشبختانه Covey میگوید بشر هنوز فرصت معکوس کردن این روند را دارد که البته نیازمند اقدامات تقریباً غیرممکنی مثل توقف استفاده از سوختهای فسیلی، توقف جنگل زدایی و افزایش درختکاری میشود.
یافتههای این تحقیق در ژورنال Frontiers in Forests and Global Change منتشر شده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
بلاد کفر اگر مثل ما همش دست به دعا بودن و به خدا التماس می کردن الان وضعیتشون اینطوری نمیشد.این ها باید بیان از ما یاد بگیرن