ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اپلیکیشن
تکنولوژی

تغییرات گوگل برای توسعه‌دهندگان: امکان مشاهده لیست اپ‌های نصب شده محدود می‌شود

بسیاری از اپلیکیشن‌های اندروید در گوشی‌‌های کاربران به دنبال سایر اپ‌های نصب شده می‌گردند. اما گوگل قصد دارد به منظور جلوگیری از سوءاستفاده، در این مورد با حساسیت بیشتری عمل کند و محدودیت‌های بیشتری را ...

علی باقرزاده
نوشته شده توسط علی باقرزاده | ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۱:۳۰

بسیاری از اپلیکیشن‌های اندروید در گوشی‌‌های کاربران به دنبال سایر اپ‌های نصب شده می‌گردند. اما گوگل قصد دارد به منظور جلوگیری از سوءاستفاده، در این مورد با حساسیت بیشتری عمل کند و محدودیت‌های بیشتری را برای توسعه دهندگان در نظر بگیرد.

شاید تصور کنید که لیست برنامه‌هایی که روی گوشی یا تبلت خود نصب کرده‌اید به کار هیچ کس به جز خودتان نمی‌آید اما متاسفانه واقعیت خلاف این موضوع است. لیست اپلیکیشن‌ها می‌تواند گرایشات سیاسی یا حتی برخی ویژگی‌های شخصیتی شما نظیر تمایلات شما در دوست‌یابی را برای توسعه دهندگان فاش کند. اما شاید برای ما ایرانی‌ها یک موضوع دیگر هم مهم باشد.

از مدت‌ها پیش برخی از اپلیکیشن‌های ایرانی به همین روش محدودیت‌هایی بحث‌برانگیز را برای کاربران در نظر می‌گرفتند که انتقادهای زیادی را به همراه داشت. در سال ۱۳۹۷ در صورتی که یک راننده سرویس اسنپ، اپلیکیشنی از شرکت تپسی را روی گوشی خود نصب می‌کرد، امکان رانندگی در سرویس اسنپ را نداشت. همچنین در سال ۱۳۹۶ به دستور قضایی، استفاده از اپلیکیشن Waze برای تاکسی‌های اینترنتی ممنوع اعلام شد و باز به همین روش، اپلیکیشن‌های تاکسی اینترنتی به رانندگانی که Waze را نصب کرده بودند امکان استفاده از سرویس را نمی‌داد. البته در حال حاضر هیچ یک از این محدودیت‌ها وجود ندارد.

اپلیکیشن

بر اساس تصمیمات جدید گوگل، از ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰، توسعه دهندگان باید برای نیاز به دسترسی به لیست اپلیکیشن‌ها، دلیل قانع کننده‌ای برای گوگل داشته باشند. در حال حاضر اندروید ۱۱ با مجوز دسترسی «QUERY_ALL_PACKAGES»، به توسعه دهندگان امکان مشاهده لیست کامل اپلیکشن‌های نصب شده روی گوشی را می‌دهد. اما بر اساس سیاست‌های جدید گوگل برای توسعه دهندگان، حالا این اطلاعات به عنوان داده‌های حساس و خصوصی کاربران طبقه‌بندی می‌شوند. زمانی که این تغییرات از تاریخ یاد شده اعمال شود، اپلیکیشن‌ها صرفا در حالتی می‌توانند چنین درخواستی داشته باشند که یک نیاز یا کارکرد ضروری برای دیدن سایر اپ‌های نصب شده روی دستگاه کاربر وجود داشته باشد.

به عنوان مثال برنامه‌هایی از جمله فایل منیجر، مرورگرها و اپلیکیشن‌های ضد ویروس، همگی با هدف ارتباط با دیگر برنامه‌ها یا آگاهی از برخی اطلاعات امکان استفاده از این قابلیت را دارند. اپلیکیشن‌های بانک‌ها، کیف پول دیجیتال و هر اپلیکیشن دیگری با کاربرد تراکنش‌های مالی هم می‌توانند برای اهداف امنیتی از این ویژگی استفاده کنند. هر اپلیکیشنی که کارکرد قابل توجیهی برای استفاده از این مجوز دسترسی نداشته باشد با خطر حذف از پلی استور گوگل مواجه می‌شود. به همین دلیل تمام توسعه‌دهندگان درخواست دهنده این سطح دسترسی باید فرم اظهارنامه گوگل در این باره را پر کنند و دلایل خود را تشریح نمایند.

گوگل همچنین اعلام کرده در صورت عدم رعایت این موضوع، ارائه اپلیکیشن توسعه‌دهنده معلق می‌شود و حتی احتمال بسته شدن حساب کاربری هم وجود دارد. در نهایت شاید بسیاری از توسعه‌دهندگانی که به هر دلیلی به دنبال دور زدن این محدودیت هستند به سراغ راهکارهای جایگزین از جمله ارائه نسخه دیگری از اپلیکیشن‌ها در مارکت‌های غیر رسمی بروند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی