هشدار کارشناسان به خریداران: فریب قیمتهای افزایشی در بازار خودرو را نخورید
طی روزهای اخیر شاهد انتشار فهرست قیمتهای افزایشی توسط وبسایتهای خبری بودهایم اما این اتفاق در شرایطی روی میدهد که به دلیل تشدید روند شیوع ویروس کرونا٬ عملا بازار به صورت نیمهتعطیل درآمده و خرید ...
طی روزهای اخیر شاهد انتشار فهرست قیمتهای افزایشی توسط وبسایتهای خبری بودهایم اما این اتفاق در شرایطی روی میدهد که به دلیل تشدید روند شیوع ویروس کرونا٬ عملا بازار به صورت نیمهتعطیل درآمده و خرید و فروش چندانی انجام نمیشود. از این رو انتشار قیمتهای تازه میتواند حربه دلالان برای کسب سود و منفعت بیشتر تلقی شود.
بازار و صنعت خودرو ایران، عجیبترین دوران معاصر خودش را تجربه میکند. صنعت در کنار تلاش برای خود کفایی، به دنبال گشایشهای احتمالی در ماههای آینده و بستن قراردادهای جدید است. بازار هم ماههاست که سردرگمی را تجربه میکند و بسیاری از خریداران و فروشندگان را بلا تکلیف گذاشته است. از طرفی، رکود فصلی بازار، در چند روز اخیر منجر به کلافگی برخی فروشندگان شده و در غیاب خریداران، قیمتهایی کاذب و غیر معقول برای خودروها اعلام میکنند. این موج کاذب شدن قیمتها، افزایش 2 تا 4 میلیون تومانی را برای اکثر خودروهای بازار، به دنبال داشته است. اکنون کارشناسان نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و خریداران را از خرید خودرو با قیمتهای غیر منطقی، بر حذر میدارند.
به نقل از ایرنا، کارشناسان از عدم نظارت دستگاههای متولی بر قیمتهای اعلامی در آگهیهای اینترنتی، انتقاد کرده اند. البته به عقیده آنها، صحبتهای هفته گذشته رضا شیوا، رئیس شورای رقابت، بر جو روانی بازار اثر گذاشت و منجر به افزایش قیمتها در هفته جاری شد. با این حال، طبق گزارشهای میدانی از بازار، خبری از خرید و فروش نیست و قیمتها فقط به شکل لفظی و غیر واقعی اعلام میشوند.
جالب اینجاست که رئیس شورای رقابت در ابتدای همین هفته، حرف پیشین خود را پس گرفت و گفت که خودرو در 6 ماهه نخست امسال، گران نخواهد شد. با این اوصاف، همچون تاثیر سخنان شیوا بر قیمت خودرو در این هفته، احتمالا تا پایان هفته باید منتظر واکنش دوباره بازار به گفتههای وی باشیم.
از جمله خودروهای گران شده در بازار، میتوان سمند ال ایکس را نام برد که با قیمت 200 میلیونی سال 99 را وداع گفت، اما در تعطیلات عید به 188 میلیون تومان افت کرد و دوباره در روزهای اخیر، تا 194 میلیون تومان رشد قیمت پیدا کرده است. یا پژو 206 تیپ 2 که ابتدای سال 202 میلیون تومان بود، اکنون به 205 میلیون رسیده است.
به عقیده کارشناسان اگر عرضه و تقاضا متناسب با یکدیگر باشند، خود بازار مسیر قیمتها را تعیین میکند. به مانند همان داستانی که برای کوییک اتوماتیک به وجود آمد و با افزایش عرضه، قیمت آن در بازار، حدود 30 میلیون تومان کمتر از برچسب قیمت کارخانه شد. در نهایت، کارشناسان بار دیگر به خریداران هشدار داده اند که این روزها که مراکز تعویض پلاک تعطیل هستند، فقط از کانالهای مطمئن و امن اقدام به خرید کنند و به هیچ وجه، فریب قیمتهای کاذب اعلامی در فضای مجازی را نخورند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
همه میدونن ، همه چیز روز به روز گرون میشه، کارشناسا و بانک مرکزی و هرکی هرچی بگه، فقط گرون میشه
قیمت رو که خود دولت مردان غیور و خودرو سازان پاک دامن دست به دست هم دادن دارن میبرن بالا همینجوری کارشناس چی میگه!
سه ساله کارشناسان! میگن نخرید الکی گرونه و فریبتون میدن و ما نمیخریم و بعدا میبینیم واقعیت همینه که ماشین گرون شده. اگر زمانی دنا پلاس 108 تومن بود میخریدم الان مجبور نبودم سیصد تومن بدم بابتش. این دویست میلیون رو کارشناس ها میان بدن به من؟