ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آیفون
تکنولوژی

پیش‌بینی رشد ۳۵ درصدی فروش در بازار موبایل ایران به لطف ورود گوشی‌های 5G

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل معتقد است سال ۹۹ یکی از بهترین سال‌های بازار موبایل کشور تلقی می‌شود و در سال ۱۴۰۰ این وضعیت بهتر هم خواهد شد چرا که تغییر تکنولوژی گوشی‌ها در راه است. ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۸:۲۳

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل معتقد است سال ۹۹ یکی از بهترین سال‌های بازار موبایل کشور تلقی می‌شود و در سال ۱۴۰۰ این وضعیت بهتر هم خواهد شد چرا که تغییر تکنولوژی گوشی‌ها در راه است. او می‌گوید ترند شدن گوشی‌های 5G باعث می‌شود که بازار موبایل ایران در سال ۱۴۰۰ تقریبا ۳۵ درصد رشد داشته باشد.

«امیر اسحاقی» در گفتگو با دیجیاتو در پاسخ به این سوال که سال ۹۹ برای فعالان بازار موبایل چطور بوده می‌گوید که این سال یکی از بهترین سال‌های بازار موبایل در کشور بوده است. این در حالیست که در اوایل سال بسیاری از فعالین بازار موبایل می‌گفتند که در حال ورشکسته شدن هستند اما به نظر می‌رسد نیاز مبرم مردم به کالای موبایل و برخی اقدامات در شش ماهه دوم سال باعث رونق شدید این بازار شده است. اسحاقی در اینباره بیشتر به دیجیاتو توضیح می‌دهد:

«امسال ۱۵.۸ میلیون گوشی وارد کشور شده که ۱۵ میلیون از این آمار رجیستری شده است و این نشان می‌دهد که نیاز بازار تامین شده است. مازاد آمدن بین یک تا یک و نیم میلیون گوشی در بازار موبایل مساله طبیعی است. اینکه چرا بازار به اصطلاح پا گرفت و رونق پیدا کرد به موضوع تخصیص ارز در آبان ماه برمی‌گردد که بازار را بسیار رقابتی کرد به طوری که بسیاری از فعالان جنس خود را با ضرر فروختند.»

اسحاقی در پاسخ به این پرسش که سال ۱۴۰۰ که کماکان در آن کرونا ادامه دارد را چطور ارزیابی می‌کند می‌گوید که امسال از سال گذشته هم پررونق‌تر خواهد بود و بازار هیجان انگیزی را تجربه خواهیم کرد:

«در سال‌های ۹۵ هم تغییر گوشی‌ها از 3G به 4G را داشتیم و به همین دلیل بازار موبایل بسیار رشد کرد به طوری که بیش از ۲۰ میلیون گوشی وارد کشور شد. تصور می‌کنم با ترند شدن 5G باز هم این اتفاق رخ می‌دهد و تغییر تکنولوژی باعث می‌شود تا بازار موبایل بیش از ۳۵ درصد رشد کند.»

اسحاقی همچنین اعلام می‌کند که بودجه طرح افق تامین نشده و کمیته سیاست‌گذاری تجهیزات سیم‌کارت خود نیز بنا به دلایل نامشخص شکل نگرفته است: «این دو موضوع می‌توانستند به ساماندهی بازار موبایل بسیار کمک کنند و هنوز هم جزو گزینه‌هایی به حساب می‌آیند که کارگشا هستند.»

او در پاسخ به این سوال که وضعیت تولید گوشی داخلی چگونه است به دیجیاتو می‌گوید: «ما می‌خواهیم از پتانسیل تولید داخلی استفاده کنیم اما مشکلات زیادی وجود دارد و امسال این پتانسیل شکوفا نشد.» شنیده‌های دیجیاتو حکایت از این دارد که در سال گذشته کمتر از ۷۰ هزار گوشی و تبلت در داخل کشور تولید شده است، آماری که قرار بود به بیش از ۴۰۰ هزار عدد برسد.

اسحاقی می‌گوید اگر همه دستگاه‌ها بتوانند یک کارگروه ویژه برای تولید گوشی ایجاد کنند و رجیستری تبلت هم آغاز شود، می‌توان به رونق تولید داخلی اطمینان یافت: «در حال حاضر بیش از نو درصد تبلت‌های بازار قاچاق هستند. امیدواریم با مصوبه اخیر مجلس رجیستری این دستگاه‌ها هم آغاز بشود چرا که تولیدکننده تا این حجم از میزان کالای قاچاق در بازار را می‌بیند رغبتی به تولید نشان نمی‌دهد.»

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در پاسخ به این پرسش که وضعیت گوشی مسافری به کجا رسیده است به دیجیاتو می‌گوید: «در سال گذشته کمتر از ۷۰۰ هزار گوشی با این روش‌ها وارد بازار شد و این موضوع خیلی نظام‌مند شده است. اما اگر بحث حقوق و عوارض گمرکی با نرخ آزاد در سال جدید رخ بدهد، بار دیگر قاچاق رونق خواهد گرفت چرا که واردات کالای زیر ۶۰۰ دلار دیگر به صرفه نخواهد بود. در حال حاضر یکی از دلایل اینکه قاچاق از نوع مسافری کم شده به صرفه نبودن آن است اما اگر نرخ آزاد برای کالاهای زیر ۶۰۰ دلار در نظر گرفته شود، واردات قاچاق آن به صرفه خواهد بود و قاچاقچیان در مرزهای زمینی کشور راه‌هایی برای واردات گوشی مسافری به طور انبوه پیدا می‌کنند.»

اسحاقی می‌گوید ازدیاد کالای قاچاق در کشور جدا از اینکه به واردات موبایل صدمه شدیدی خواهد زد مساله تولید موبایل و تبلت ساخت داخل را نیز تحت‌الشعاع خود قرار خواهد داد: «اگر بازار پر از جنس قاچاق باشد، تولیدکننده تمایل کمتری به تولید داخلی از خود نشان خواهد داد.»

آنطور که انجمن واردکنندگان موبایل در گزارش کوتاه خود منتشر ساخته امسال بیش از ۱۵.۸ میلیون گوشی وارد کشور شده که ۲.۵ میلیون از این آمار به گوشی‌های ساده یا همان فیچرفون‌ها برمی‌گردد. آمار دقیق‌تری از واردات گوشی که دومین کالای وارد شده در کشور پس از ذرت در سال ۹۹ است نیز منتشر شده که دیجیاتو آن را تحلیل و بررسی کرده است. شرح این گزارش را می‌توانید در این لینک بخوانید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • alimardaniiii
    alimardaniiii | ۳۰ فروردین ۱۴۰۰

    گوشی های تازه ای که وارد بازار شدن هیچ کدوم به طور کامل از فرکانس 5g پشتیبانی نمی کنن .
    فقط گوشی های پرچمدار کامل پشتیبانی می کنن .
    الان مثلا گوشی A52 5G سامسونگ
    از فرکانس MmWave پشتیبانی نمیکنه !!!!

مطالب پیشنهادی