چهارمین پرواز هلیکوپتر «نبوغ» با شکست روبرو شد
هلیکوپتر «نبوغ» پس از سه پرواز موفق، قرار بود روز پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۸:۴۲ به وقت تهران، چهارمین پرواز خود را به نمایش بگذارد. با این وجود، به نظر میرسد مشکل نرمافزاری مانع ...
هلیکوپتر «نبوغ» پس از سه پرواز موفق، قرار بود روز پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۸:۴۲ به وقت تهران، چهارمین پرواز خود را به نمایش بگذارد. با این وجود، به نظر میرسد مشکل نرمافزاری مانع صعود بالگرد ناسا شده است.
مهندسان آزمایشگاه پیشرانش جت (JPL) ناسا که ناظر ماموریت نبوغ هستند، وضعیت هلیکوپتر را «ایمن و سالم» توصیف کرده و اعلام کردند که ماموریت بعدی نبوغ روز جمعه ۱۰ اردیبهشت ماه انجام خواهد شد. انتظار میرود این صعود در ساعت ۲۲:۰۰ شب به وقت تهران به نمایش گذاشته شود.
طبق گفته مهندسین ناسا یک مشکل نرمافزاری باعث شده بود تا نبوغ از حالت «قبل از پرواز» به «پرواز» تغییر وضعیت ندهد.
نبوغ در ۳۰ فروردین و با انجام اولین پرواز خود به مدت ۳۹ ثانیه توانست سه متر اوج بگیرد و به عنوان اولین بالگردی که توانست در سیاره دیگری پرواز کنترل شده داشته باشد، تاریخسازی کرد. از آن زمان به بعد، هلیکوپتر بدون سرنشین ۲ کیلوگرمی ناسا، دو پرواز پیچیدهتر دیگر را با موفقیت پشت سر گذاشت.
آخرین پرواز این هلیکوپتر در ساعت ۱۳:۰۱ دقیقه (به وقت تهران) روز یکشنبه ۵ اردیبهشت انجام شد که در این صعود موفق نبوغ تا ارتفاع ۵ متر اوج گرفت و این بار مسافتی برابر ۵۰ متر را با سرعت ۲ متر در ثانیه طی کرد. نبوغ در پرواز چهارم خود قرار بود تا پنج متر از سطح مریخ اوج بگیرد و ۸۴ متر به سمت جنوب حرکت میکند. همچنین قرار بود نبوغ طی حرکت خود از سطح مریخ عکسبرداری کند.
حتی اگر نبوغ هرگز نتواند مجددا پرواز کند، دستاوردهای موفقیتآمیزش بعد جدیدی به تحقیقات بشر در سیارات دیگر به وجود آورده است. به گفته لوری گلیز مدیر بخش علوم سیارهای ناسا، ماموریتهای اکتشافی آینده مریخ اکنون با توجه به تواناییهای اضافه شده با اطمینان بیشتری انجام خواهند شد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.