ساترا: نامزدهای انتخابات در رسانههای صوت و تصویر فراگیر حساب رسمی خواهند داشت
جلسه رونمایی از طرح «انتخابات فراگیر، رسانه فراگیر، عدالت رسانهای» با حضور ریاست ساترا و اعضای ناظر بر تبلیغات ستاد انتخابات کشور و همچنین مدیران رسانههای صوت و تصویر فراگیر از جمله آپارات و نماشا ...
جلسه رونمایی از طرح «انتخابات فراگیر، رسانه فراگیر، عدالت رسانهای» با حضور ریاست ساترا و اعضای ناظر بر تبلیغات ستاد انتخابات کشور و همچنین مدیران رسانههای صوت و تصویر فراگیر از جمله آپارات و نماشا برگزار شد و طی آن، اعلام شد که نامزدهای انتخاباتی هر کدام در این رسانهها دارای صفحه ویژه انتخابات خواهند بود.
این جلسه با حضور «سید محمدصادق امامیان» رئیس ساترا، «احسان قاضیزاده هاشمی» عضو کمیسیون فرهنگی مجلس و عضو کمیسیون نظارت بر تبلیغات ستاد انتخابات کشور و با حضور مدیران رسانههای صوت و تصویر فراگیر آپارات، تماشا، نماشا، امپیفور، دیدستان، دالفک و ویدانه در روز اول خرداد 1400 برگزار گردید.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری؛ مجازیترین انتخابات کشور
امامیان در آغاز این نشست درباره برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بحران کرونا بیان کرد: «با توجه به شرایط خاصی که به واسطه بحران کرونا در آن قرار داریم انتخابات این دوره به مجازیترین انتخابات مشهور شده است. بنابراین نقش فضای مجازی در این شرایط بسیار قابل اهمیت است.»
رئیس ساترا خاطر نشان کرد: «در شرایط فعلی که مختصات همه رسانهها را میدانیم مسئله مهم این است که رسانههای داخلی برای برطرف کردن نیازهای انتخاباتی آمادگی کامل دارند. انتخابات اخیر آمریکا نشان داد فضای مجازی فضایی بسیار پرتنش و پرچالش است.»
تشکیل جبهه رسانهای با حضور رسانه ملی و رسانههای بخش خصوصی
امامیان با تأکید بر اینکه رسانه ملی و رسانههای بخش خصوصی هر یک به نوبه خود نقش خود را ایفا میکنند، اظهار کرد: «من این همکاری را تشکیل یک جبهه رسانهای تعبیر میکنم که همه با هم مسئولیتی ملی را اجرا میکنیم. آخرین هدف این کار را میتوان تقویت و تثبیت رسانههای داخلی دانست.»
امامیان در ادامه به چند مورد از اقداماتی که در آستانه انتخابات در حوزه رسانهها انجام خواهد شد، اشاره کرد و گفت: «اولین اقدام ایجاد صفحه ویژه انتخابات است؛ به طوری که تمام رسانهها به تکتک کاندیداها به شکل مساوی این اجازه را بدهند که در آنها به انتشار محتوا در چهارچوب قوانین ستاد انتخابات کشور بپردازند.»
او افزود: «مورد بعدی برچسب انتخاباتی است زیرا تفکیک محتوای انتخاباتی از محتوای غیر انتخاباتی در این زمینه نکته بسیار مهمی است. امکان بعدی امکان گزارشدهی ویژه انتخابات است به نحوی که اگر تخلفات و شکایات انتخاباتی وجود داشته باشد؛ امکان گزارشدهی فوری توسط رسانهها فراهم شود.»
رئیس ساترا تأکید کرد: «در نهایت ما باید یک بسته تبلیغاتی در صورت تمایل رسانهها فراهم کنیم که به صورت شفاف و یکسان برای همه قابل استفاده باشد. اقدام بعدی وظیفه اجتماعی رسانهها یعنی ایجاد سواد رسانهای بین جامعه و افراد است.
همکاری و هماهنگی ساترا با ستاد انتخابات کشور
در ادامه این نشست سید احسان قاضیزاده هاشمی به بیان اقدامات و برنامههای ستاد انتخابات کشور و همکاری با ساترا و رسانهها پرداخت و گفت: «تنها انتخاباتی که در کشور برای آن قانون داریم انتخابات ریاست جمهوری است؛ برای انتخابات ریاست جمهوری قانون خاص داریم که متناظر به همین ایام است.»
عضو کمیسیون نظارت بر تبلیغات ستاد انتخابات کشور افزود: «طبق قانون انتخابات، کمیسیونی تشکیل میشود با عنوان «کمیسیون برگزاری بررسی تبلیغات ریاست جمهوری»؛ این کمیسیون ۵ عضو دارد و ششمین عضو آن یک ناظر است. در این کمیسیون آییننامهها، دستورالعملها و سایر موارد تبلیغاتی را انجام میدهند. در مبحث انتخابات یک بخش مختص به رسانههاست که این بخش شامل فضای مجازی، مطبوعات و خبرگزاریها، رادیو و تلویزیون و امکانات دولتی و عمومی است که در اختیار نامزدهای تبلیغاتی قرار دارد.»
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: «مورد بعدی استقرار نماینده از کمیسیون ستاد انتخابات در ساترا است که با هماهنگیهای لازم کارهای ارتباطی با رسانهها را برعهده خواهد داشت؛ به طوری که این نماینده تنها پل ارتباطی بین رسانهها و ستاد انتخاباتی ریاست جمهوری است.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.